Waar ligt Bali op de kaart

Laatst bijgewerkt: 25-06-2020

Bali is een van de eilanden die hoort bij de indonesische eilandengroep. Het ligt tussen het hoofdeiland Java en Bali’s kleine broertje Lombok in. 

Bali als onderdeel van de Kleine Sunda eilanden

Bali is het uiterst westelijke puntje van de kleine sunda eilanden, waar ook Lombok, Flores, Timor en andere eilanden bij horen. Deze eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteiten in dat gebied. Die dankzij enorme krachten bovenwater zijn gestuwd. 

Bali’s klimaat en wat de ligging daarmee te maken heeft

Op slechts acht graden verwijderd van de evenaar heeft Bali een tropisch klimaat. Dit is ook wel te merken aan de altijd aangename temperatuur die nooit onder de 20 graden komt en het feit dat het maar twee seizoenen kent, namelijk het droge en natte seizoen. Hiermee is het een uitstekende plek om eens te bezoeken of lekker op vakantie naar toe te gaan. 

Bali en haar buren

Bali is natuurlijk een eiland en wordt daardoor door water omgeven. Zoals de Bali Zee in het noorden van het eiland en de indische oceaan in het zuiden. Alleen de Balistraat scheidt Bali van Java. Het smalste punt tussen deze twee eilanden is slechts 2,4 kilometer. 

In het oosten ligt Lombok op een veel grotere afstand van Bali. Die van elkaar gescheiden worden door de straat Lombok. Dit zorgt ervoor dat Lombok in tegenstelling tot Java erg verschilt wat betreft de natuur en de planten en dieren die daar leven.  Naar beide eilanden is makkelijk te reizen vanaf Bali met de boot. 

De eilanden tussen Bali en Lombok worden de Nusa eilanden genoemd. Die onderdeel uitmaken van de provincie Bali. Zij bestaan uit drie eilandjes genaamd: Nusa Penida, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. 

Het totale landoppervlak van Bali is 5561 vierkante kilometer. Ter vergelijking, dit is ongeveer evenveel als de provincie gelderland. Hierop leven meer dan drie miljoen mensen. 

Waar jouw reis begint

De hoofdstad van Bali is Denpasar. Dit is ook waar jouw reis waarschijnlijk begint. Denpasar is gelegen op het zuidelijk deel van het eiland. Vlakbij de populaire kustplaatsen Kuta, Seminyak en Legina. 

Aan de andere kant van Bali in het noorden ligt de populaire kustplaats Lovina. In het Oosten van het eiland liggen de mooiste duiklocaties zoals Amed en Tumbulan. Daar vind je de vele duiklocaties zoals het gezonken USS Liberty en de mooiste koraalriffen. Vanaf het zuiden en oosten kan je makkelijk naar de Nusa eilanden reizen

Een andere veel bezochte plek in het zuiden van Bali is Ubud. Dit is ook wel gezien als de culturele hoofdstad van Bali. Je vindt hier veel activiteiten, spa’s en musea die het bezoeken waard zijn. Samen met adembenemende watervallen die het vele water afvoeren die de regen met zich meebrengt in het regenseizoen. 

Vulkaan beklimmen in bali

Op Bali vind je twee vulkanen. De Gunung Agung en de Gunung Batur. Hoewel deze vulkanen actief zijn, kun jij er toch fantastische wandelingen op maken. Vanaf de vulkaan is het hele eiland te bekijken. Waardoor het een unieke ervaring maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen