Kuta de badplaats van Bali

Laatst bijgewerkt: 05-04-2020

Kuta is de bekendste badplaats van Bali. Hier kan je alles doen waar je aan moet denken aan de zon zee vakantie.

Kuta staat wel in een groot contrast met andere bestemmingen op Bali. Je ziet dat de massa tourisme de overhand neemt op deze plek.

Vroeger was Kuta een pareltje op Bali, met in interessante oude cultuur en een heerlijk strand. Op dit moment is het voorbeeld van wat voor negatieve invloed massatoerisme kan hebben. Door de vele slotjes bars, dronken Australische touristen etc.

Moet je wel naar Kuta?

Misschien de grootste vraag die je moet stellen hou jij van een plek die volledig om tourisme draait. Want je gaat niet heen voor de Balinese cultuur. Toch kan het leuk zijn om een paar dagen in Kuta te zijn en de reden voor ons is...

Uitgaan

Wil je een avond stappen en ben je opzoek naar de meest toeristische plek op Bali, ga dan vooral naar Kuta. Wil je echt Bali zien, dan kan je beter Kuta mijden en naar andere strand bestemmingen gaan.

Oké, het is een beetje Salou met Australiërs, maar Australiërs en Engelse zijn gezellige mensen om een avond een leuke nacht mee te hebben.

Daarnaast kan je Kuta ook als uitvalbasis gebruiken om veel bezienswaardigheden te zien. Of huur een brommer om van de massa tourisme te ontkomen.

Het strand van Kuta

Kuta heeft een pluspunt en dat is dat het nog altijd een lang en een mooi strand heeft, waar je een prachtige zonsondergang kunt zien. Wellis waar is Kuta een populaire bestemming waardoor het strand altijd vol zit, kan je zeker genieten van het mooie strand.

Strand van Kuta

Ben jij surf liefhebber?

Bovendien kan je op Kuta goed surfen, daardoor is natuurlijk de toerisme hier zo in trek door alle surf liefhebber die graag willen surfen. Vooral beginnende surfers zijn hier aan het goede adres, want je kan hier makkelijk een surf lesje nemen.

Wil je voor lange periode gaan surfen, dan raden we je aan om naar het leuke Canggu te gaan voor surflessen of naar Ulawatu als je al wat meer surf skills hebt.

Jouw souvenir shopping begint in Kuta

Een voordeel aan een toeristische plek als Kuta is dat het een soort souvenir walhalla is! Je kan hier terecht bij trendy winkelcentra tot de wat meer hippe markten.

Kuta heeft echt voor iedereen wel wat leuks, jij gaat hier niet met ledenhanden naar huis. Van kleding tot souvenirs. De souvenirs zijn hier vaak ook goedkoper dan de rest van Bali. Doe hier dan ook je voordeel mee!

En ze verkopen hier ook veel dingen die je nergens anders vindt. Afhankelijk van waar je winkelt, zijn ook de goedkoper dan je verder zult tegenkomen.

Plekken om je shopping te beginnen zijn: Discovery Shopping Mall, Kuta Beachwalk. Dit is de grootse shopping mall van Bali en Kuta beach walk is een hele toffe Art market waar je echt alles kan kopen.

Ga naar het waterpark de Waterbom Bali!

Waterbom Bali is het grootste waterpark in Azië! Zeker een goed idee al reis jij met kids. Maar ook heerlijk al heb je even zin in waterglijbanen en zwembaden. Het park is voor alle leeftijden!

Je hebt ook nog het Circus waterpark dat goedkoper is dan de Waterbom Bali.

Wil jij meer weten over de waterparken in Bali? Lees hier dan alles over de waterparken in Bali.

Gebruik Kuta als uitval basis en bezoek de Tanah Lot tempel

Je kan Kuta als uitval basis gebruiken om een aantal bezienswaardigheden te verkennen. En de Regio te zien!

De makkelijkste manier om de regio te verkennen is door een brommer te huren. Dit is de perfecte optie en geeft je zoveel vrijheid. Je kan naar met de brommer bijvoorbeeld naar de Uluwatu tempel rijden of de Tanah Lot tempel, die wij je zeker aanraden!

Ook Bingin Beach raden wij je aan. Mocht jij een brommer huren zorg dat je een helm draagt en niet te hard gaat. Je kan zeker twee dagen cruises in de regio van Kuta!

Uitgaan in Kuta

Als je echt wilt uitgaan in Bali, dan ben je op Kuta op het goede adres. Als je naast de leuke beach clubs ook naar clubs wil gaan dan ben je hier op het goede adres om lekker helemaal los te gaan.

Natuurlijk al hou je van iets meer fancy uitgaan en wil je lekker een cocktail drinken, is Seminyak misschien meer jou ding hier heb je vele beach clubs waar je terecht kunt om lekker te eten en cocktails te drinken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen