De 5 Leukste dingen doen in Ella

Laatst bijgewerkt: 16-01-2020

Ella is een plek in Sri Lanka waar je meteen verliefd op word. De prachtige groenen omgeving en de vele dingen die je kan doen in Ella.

Natuurlijk heeft elk land zoon dorpje wat het backpackers whahalla is, in Sri Lanka is dat Ella. Hier wil je zo twee tot drie nachten blijven om alles te zien wat Ella te bieden heeft.

5 Dingen doen in Ella

In Ella is er veel te doen theeplantages, watervallen en toffe viewpoints die je kunt vinden rondom in de omgeving. Bijna alle bezienswaardigheden zijn ter voet te bezichtigen maar al heb je wat minder tijd is een scooter een aanrader. Het klimaat is hier trouwens aangenaam doordat het wat hoger in de bergen zit. Het kan wel iets afkoelen in de avond, dus een vest kan handig zijn.

Ella staat ook bekend om haar mooie wandeltochten, ben jij een wandel liefhebber. Dan ben je aan het goede adres.

#1 Loop over het spoor en hike naar de top van Ella Rock

Vanaf Ella Rock heb je een spectaculair uitzicht, de tocht bied meerdere mooie viewpoints die van zich zelf al de moeite waard zijn. Het begin van de wandeling gaat over het spoor en is al prachtig en aparte ervaring over het spoor te lopen. Let op er kunnen treinen komen van beide kanten. Vervolgens kom je op een stevige klim, maar uiteindelijk kan je van het adembenemende uitzicht genieten.

Het kan misschien lastig zijn om de juiste route te vinden, met meerdere paden die lijken de juiste route te wijzen. Het is slim om de app Maps.me of Google Maps te gebruiken.

De totale hike duurt ongeveer 2,5 uur voor de enkele reis. Je bent sowieso de hele ochtend of middag bezig met de tocht.

Je kan het eerste stuk van het spoor overslaan met de tuktuk of zelf te rijden op de scooter. Rij naar het treinstation Kithalella. Hiermee bespaar je al snel 45 minuten lopen.

Ella Sri Lanka
Waterval onderweg op de route naar Ella Rock
Ella Sri Lanka
Ella Sri Lanka

#2 Prachtige uitzicht op de Nine Arch Bridge

Tussen Demodara en Ella ligt de iconische Nine Arch Bridge, deze brug is gebouwd tijdens de Britse koloniale periode en staat tussen de theeplantages en bananenbomen. Dit is de plek om Sri Lankaanse treinen te fotograferen. Bijna ieder uur komt er een trein over de brug, de treinen hoor je van mijlen ver al aankomen.

Ella Sri Lanka
Ella Sri Lanka

#3 Zwemmen in de Ravana waterval

Wil je even een middag afkoelen in Ella, ga dan Zwemmen bij de Ravana waterval. Het is ongeveer een kwartiertje rijden van Ella.Onderaan de waterval kan je zwemmen in het water. Natuurlijk kan je ook een douch nemen onder de waterval.

Bij de waterval vind je meerdere verschillende kraampjes met souvenirs en versfruit.

#4 Bekijk de zonsondergang bij Little Adam’s Peak

De meest bekende activiteit is het beklimmen van de Little Adam’s Peak beklimmen in Ella. Ja, je raad het al het is het kleine broertje van de bekende Adam's Peak. Beklimmen is een groot word, maar het is zeker een flink eind over de traptreden omhoog.

In vergelijking met Ella Rock, is Little Adam's Peak korter en eenvoudiger te bewandelen. Daardoor misschien meer een optie als je een stevige hike niet jou ding is.

De daadwerkelijke klim is maar zo’n 20 minuten en met lopen vanaf het dorp erbij heb je ongeveer 1 tot 1,5 uurtje nodig. 

Mocht je niet zoveel zin hebben om dat hele stuk te bewandelen dan kan je het grootste deel afleggen met de brommer. De laatste 20 minuten zal je helaas wel moeten lopen.

Eenmaal boven kan je genieten van een het uitzicht op Ella en Ella Rock en een boel plekjes waar je een foto van kan maken. Op een heldere dag kan je hier genieten van een fantastische zonsondergang.

#5 Neem een kijkje bij Halpewatte Tea Factory

Ella is een schitterende omgeving omringd met verschillende theeplantages. Neem een rondleiding bij de Halpewatte Tea Factory, dit is absoluut een van de beste theefabrieken om te bezoeken in Sri Lanka. Voor een paar euro krijg je een rondleiding en leer je alles over het process van thee maken.

Eten & drinken in Ella

Drink Sri-Lankaanse espresso bij Buds & Beans

Ben jij toe aan een goed bakje koffie dan ben je aan het goede adres bij Buds & Beans. Het voelt natuurlijk een beetje westers, maar ze maken hier heerlijke koffie. De espresso is echt een aanrader voor in de ochtend. Dit is heerlijke koffie die je niet kan drinken bij je hostel.

Chillen bij cafe Chill

Het kan gewoon Chillen bij Chill, de naam klinkt te goed om waar te zijn. Maar dit is de plek om te chillen waar je andere backpackers ontmoet in Sri Lanka en een biertje mee drinkt.

Hier kan je terecht voor heerlijke pizza’s, burgers en Sri Lankaanse gerechten. Ook een lekker Lion biertje, smooties of een cocktail kan je hier drinken.

Hoe kom je in Ella?

Natuurlijk kom je in Ella door de geweldige treinrit uit Kandy. Deze treinrit doet er 7 uur over om vanuit Kandy in Ella te komen. De treinrit maakt tussenstops bij plekken als Haputale en Nuwara Eiya. Wil je meer weten over deze fantastische treinrit lees dan ons artikel over treinreis van Kandy naar Ella.

Je kan ook met de bus reizen naar Ella, vanuit zowel Mirissa in het zuiden als Arugam Bay in het oosten kan je in ongeveer 5 uur in Ella arriveren. Je moet hier voor wel minimaal een keer overstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen