Geniet in Mirissa: Strandjes, cocktails & lekker eten

Laatst bijgewerkt: 21-05-2019

Mirissa is een van de meest relaxte strand bestemmingen van Sri Lanka. Voor vele reizigers is dit de bestemming om je rondreis Sri Lanka af te sluiten.

Er zijn meer leuke strand bestemmingen in Sri Lanka, maar wij zijn verliefd geworden op Mirissa door de vele leuke restaurantjes, de sfeer en toffe spots die je hier kan bezoeken.

Mirissa is een top plek om te verblijven en door dat het zo centraal gelegen is kan je makkelijk andere strandjes bezoeken als je dat zou willen.

Dingen doen in Mirissa

oké, Mirissa is er eigenlijk om te relaxen, maar wij snappen heel goed dat je misschien iets meer wil zien en doen dan alleen op Mirissa Beach hangen. Overdag kan je een aantal leuke dingen doen.

1. Maak de ultieme vakantie foto bij de palmbomen spot

Waarschijnlijk heb je op Instagram de palmbomen spot voorbij zien komen. Dit is een van de meest fotogenieke plek van Mirissa. De heuvel met palmbomen en de blauwe zee als achtergrond. Dit is het ultieme plaatje voor de vakantie foto's

Een tip die we je mee willen geven is: ga vroeg heen, meer mensen willen er een kiekje maken.

lankaMirissa Sri

2. Ga naar het geheime strand: Secret Beach

Wist je dat, Mirissa een secret beach heeft? Het is misschien even zoeken, maar Mirissa heeft een secret beach. Het is een schattig strandje waar je lekker in het water kan zitten dopperen. Je kan er niet echt zwemmen, maar wel lekker zonnen op het strand en het is best lekker om daar een dagje te verblijven.

Hoe kom je er?

Een klein geheimpje is, dat secret beach niet zo secret is, je kan secret beach gemakkelijk vinden op Google Maps of Maps.me. Mocht jij meer de avonturier zijn is het kwestie van de bordjes volgen.

3. Walvissen spotten

Je hebt in Mirissa eigenlijk maar een echte activiteit en dat is Walvissen spotten. De regio is een van de beste ter wereld om walvissen te spotten. Dat betekent natuurlijk dat je hier de indrukwekkende zoogdieren heel goed kan zien zwemmen.

Er gaan iedere dag excursies , door de populariteit zijn er ook tours die minder rekening houden met het welzijn van de walvissen. Dit is natuurlijk iets waar je rekening mee moet houden bij het boeken van de tour.

Natuurlijk zijn er genoeg excursies waar je walvissen kan spotten die wel rekening houden met het welzijn van deze prachtdieren. Probeer je te informeren bij andere toeristen of online bij tripadvisor.

4. Bodyboarden op Mirissa Beach

De zee is hard en ruig, en niet ideaal om te zwemmen. Maar weet je wat je er wel kan doen? Bodyboarden. De golven zijn namelijk perfect voor deze activiteit. Er zijn genoeg plekken waar je een bodyboard kan huren op Mirissa Beach.

5. Vergeet Parrot Rock niet

Als het eb is kan je makkelijk de oversteek maken naar de Parrot Rock, het is een kleine klim. Maar je hebt er een prachtig uitzicht vanuit hier.

Eten en drinken in Mirissa

Natuurlijk kan je overal wel lekker eten en drinken aan Mirissa Beach, helemaal in de avond. Dan eet je aan het strand en in de loop van de avond voel je het water je voeten raken.

Natuurlijk hebben wij een aantal aanraders waar jij als foodie wild van word: Little Tuna, Wood Space, Dewmini roti shop, Shady Lane.

Wil jij echt surfen?

Misschien wil je toch meer echt Surfen, niet getreurd op Mirissa Beach is het niet mogelijk. Maar een dag uitje naar Weligama kan je prima surfen. Dit is echt een surf-walhalla. Met de tuktuk of brommer ben je er ongeveer in 10 minuten.

Hoe kom je in Mirissa?

Rechtstreeks uit Colombo ben je met de bus 2,5 uur onderweg. Mirissa is ook makkelijk te bereiken vanuit de bijgelegen stad Matara en Tangalle. Reis je liever met de Trein dan kan je uitstappen bij Weligama.

Kom je vanuit het oosten, is het handig om de bus te pakken naar Matara, om vanuit daar over te stappen op een andere bus of een ritje met de tuktuk te nemen naar Mirissa.