Arugam Bay in Sri Lanka de beste plek om te surfen in Sri Lanka

Laatst bijgewerkt: 16-01-2020

Arugam Bay is een surfers dorp met een laid back sfeer. Het ligt in de oostkust van Sri Lanka. Surfers vanaf de hele wereld komen hierheen om de perfecte golven te pakken. Naast dat er surfers komen vanaf de hele wereld, is er genoeg te doen als je nog een beginner bent.

In dit artikel vertellen we alles over Arugam Bay wat voor activiteiten je kan doen naast het surfen. Hoe je er komt en wat de beste tijd is om in Arugam bay te zijn.

Arugam Bay

Beste reistijd van Arugam Bay?

Het hoogseizoen loopt van juni tot september. Op dat moment zijn de golven perfect, vind je leuke feestjes en zijn alle restaurantjes open. Buiten deze maanden kan je Arugam Bay ook bezoeken en is het wat goedkoper. 

Je kan het best Arugam Bay vermijden in de maanden november, december en januari door het regenseizoen is dan het meeste gesloten.

Hoe lang in Arugam Bay verblijven?

Als je niet surft dan heb je ongeveer genoeg aan 2 á 3 dagen in Arugam Bay. Ben je wel een surfer leef je dan uit, dan zou je hier zeker wat langer kunnen blijven want dit zijn een van de beste golven die je in Sri Lanka gaat tegenkomen.

Wat voor activiteiten kan je doen in Arugam Bay?

Arugam Bay ligt naast een van de grotere natuurgebieden van Sri Lanka. Hierdoor heb je een mooie omgeving te verkennen. Let wel op dat je wildlife kan tegenkomen als krokodillen en olifanten. 

Surflessen nemen in Arugam Bay

Misschien kan je nog niet surfen of ben je juist naar Arugam Bay gekomen om te leren Surfen. Een ochtend surfles is een goed begin om mee te starten dan. Wie weet ontdek je wel een nieuwe passie waar je verdere reis in Sri Lanka nog meer plezier van gaat hebben.

Surfplank huren

Surflessen worden overal aan het strand aangeboden. Zelfs bij de beachbar kan je plekken vinden waar ze het aanbieden. Het huren van een surfboard is ongeveer 6 euro per dag.

Surfen in Arugam Bay

De meest populaire surfspots zijn in Main point, Whiskey Point en Peanut Farm. In het kan in de middag best druk zijn hier. Probeer wat vroeger op de dag al op je plank te staan.

Hierdoor kan je wat eerder genieten van de golven en heb je meer de zee voor je alleen.

Wil jij meer weten over surfen in Sri Lanka? Wij hebben een artikel geschreven over de tofste surfspot in Sri Lanka.

Het viewpoint bij Kudumbigala Monastery

Wil jij een een waanzinnig uitzicht en een avontuur? Oke huur dan een scooter en ga richting het Kudumbigala Monastery. Dit is een klooster midden in het Kumana National Park. Vanaf daar kan je in 10 minuten een rots beklimmen en genieten van een indrukwekkend uitzicht over het national park.

Let wel op: De weg door het Kudumbigala Monastery loopt voor een deel door het Kumana National Park. Dus je hebt zeker de kans om wilde dieren tegen te komen. Je kan kwetsbaar zijn op een scooter, dus rij niet te hard en let goed op.

Je kan ook een tuktuk nemen als je dat veiliger vind.

Leuke winkeltjes bezoeken

Natuurlijk kan je in Arugam Bay ook heel veel leuke winkeltjes bezoeken. De dingen die je tegen gaat komen zijn retro kaarten, posters van Sri Lanka, kleding. Wat aanraders qua winkels zijn:  Stick No Bills en Living the Dreams.

Strand dagje in Arugam Bay

Een heerlijk stranddagje is natuurlijk ook heerlijk in Arugam Bay. Je kan bijvoorbeeld een bedje huren en lekker bruin worden. Voor het zwemmen hangt het wel van het seizoen af of het veilig is. Helemaal aan de rechterkant zijn de golven minder heftig. Maar vergeet natuurlijk niet dat je op het strand ook kan vollyballen.

Lagoon Safari

Heb je zin om het wildlife te zien, doe dan de Lagoon Safari. Hierbij ga jij met een bootje de lagoon op. Je komt allemaal verschillende soorten vogels, apen, krokodillen en olifanten tegen.

Elephant rock beklimmen

Wil je een mooi uitzicht hebben over Arugam Bay? Dan kan je de Elephant Rock beklimmen deze ligt naast het Peanut Farm Beach. Je klimt zo naar boven en zeker met de zonsondergang is het uitzicht heel gaaf!

Let wel op: Zorg dat je in het donker weer terug bent. Er leven namelijk in dit gebied krokodillen.

Uitgaan in Arugam Bay

In het hoogseizoen is er altijd wel een heel leuk feestje te vinden op het strand. Zeker op vrijdag is er vaak iets te doen bij Whiskey Point. Op de zaterdag kan je naar Mambo gaan.

Hoe kom je in Arugam Bay?

Arugam Bay is het makkelijkst te bereiken vanuit plekken als Ella en Trincomalee. Vanaf Trincomalee duurt het ongeveer 5 uur met de bus om in Arugam Bay te komen. Vanaf Ella reis je eerst naar Pottuvil, vanaf daar kan je het best een tuktuk naar Arugam Bay nemen.

De meeste mensen zien Arugam Bay als de volgende stop na Ella. Vervolgens reizen ze door naar het Yala National park.