Getest packing cubes van Sunflake - essentieel voor jou backpack reis

Laatst bijgewerkt: 12-11-2022

Waarschijnlijk ken je dit wel tijdens jouw reis begint jou tas een chaos te worden. Eerst leek er nog een klein beetje ordening in je tas te zitten. Maar nu is het complete chaos. Daarom hebben wij packing cubes van Sunflake getest die zorgen dat je tas of koffer beter kan organiseren waar je minder stress ervaart tijdens jouw reis.

In dit artikel vertellen we je alles wat wij vinden van de Sunflake packing cubes en of we deze packing cubes kunnen aanraden tegenover andere merken. Wil je de packing cubes van Sunflake bestellen, bekijk ze hier op Bol.com

Wat zijn packing cubes?

Packing cubes hebben meerdere namen zo worden ze ook wel eens bag-organizers, koffer-organisers en nog vele andere namen genoemd. Het zijn rechthoekige zakken waar je makkelijk spullen bij elkaar doen dat je meer overzicht hebt wat je hebt ingepakt. 

Vaak zijn de packing cubes van kunstof en in verschillende formaten beschikbaar, hierdoor kan je bijvoorbeeld de grote cubes voor broeken gebruiken en de kleine voor ondergoed. Daarnaast verschillen ze soms van kleur om de cubes beter te herkennen of hebben ze een transparant onderdeel om makkelijker je spullen er in te herkennen.

Wil je meer over andere packing cubes weten, lees dan onze koopgids van packing cubes.

Waarom packing cubes gebruiken?

Waarom is het zo handig om packing cubes te gebruiken, vooral om je bagage compact te maken en te ordenen. Vooral op verre reizen tijdens het backpacken is het fijn als je backpack goed georganiseerd hebt met packing cubes, vooral als je uit je backpack leeft tijdens je reis weet je altijd je spullen te vinden.

Maar ook tijdens stedentrips kan het fijn zijn om packing cubes te gebruiken, vooral het ordenen van spullen zorgt er voor dat je meer overzicht hebt. Zeker als je tijdens je stedentrip veel mee kan nemen is het fijn als je compacte bagage hebt in de packing cubes. Maar natuurlijk zijn er veel meer scenario’s waarom je packing cubes moet gebruiken. Wij kunnen eigenlijk al niet meer zonder.

Hoe wij onze packing cubes gebruiken is dat we een packing cube gebruiken voor ondergoed, sportkleding en zwemkleding samen. Daarnaast gebruiken we een packing cube voor t-shirts en korte broeken op een tropische bestemming. En vaak grotere packing cubes voor jeans en lange broeken. Wat wij ook handig vinden is een packing cube te gebruiken voor bijvoorbeeld onze elektronica als opladers voor telefoons en andere apparaten. Tijdens het backpacken vinden wij het altijd handig om onze vuile was in een packing cube te doen. Hierdoor scheiden we onze was. Soms kan het ook handig zijn om voor de eerste dag alles in een packing cube te doen.

Wil je weten hoe je beter je kleding kan oprollen in de packing cubes, lees dan hier hoe je beter je kleding oprolt.

Tips voor het gebruik van de packing cubes

 • Gebruik opberghoezen in verschillende kleuren en afmetingen. Zo kan rood staan voor je packing cube met t-shirts en blauw voor ondergoed en sokken.
 • Als je je kleding strak oprolt past er nog meer in de handige opberghoesjes.
 • Voor de packing cubes met t-shirts of korte broeken zul je meer ruimte nodig hebben dan de packing cube met sokken, dus gebruik je hiervoor je grootste formaten. Koop bij voorkeur dus altijd cubes die verschillen in maat en kleur.
 • Koop bij voorkeur travek cubes met doorschijngaas, zodat je direct kunt zien wat er in zit. Dat scheelt weer een hoop open en dicht ritsen.
 • Stop de travel cubes waarvan je verwacht dat je de inhoud ervan zo min mogelijk nodig hebt onderin je koffer of backpack.

Getest de sunflake packing cubes

Hier vertellen we onze bevindingen van de sunflake packing cubes, wat wij op eerste oogopslag fijn vinden is dat het een set van 3 packing cubes is met verschillende formaten. Waardoor alle drie packing cubes gebruik voor andere items. Voor de grote cube gebruiken we dan meer voor truien en lange broeken. De middelste doen we voornamelijk t-shirts in en de kleine vinden wij dan fijn om elektronica in te doen.

Sunflake packing cubes

Het materiaal waar de sunflake packing cubes van gemaakt voelt erg sterk aan en dat komt dan vooral door dat de packing cubes van Sunflake zijn vervaardigd van nylon. Nylon is duurzamer, sterker en weerbestendiger dan polyester, dus dat vinden wij sowieso een dikke plus.

De rits van de packing cubes voelt soepel, maar voelt niet aan dat hij snel stuk gaat wat we wel snel bij goedkoperen packing cubes hebben ervaren.

Wat wij daarnaast heel fijn vinden is dat de packing cubes van Sunflake doorzichtig zijn, hierdoor kunnen we makkelijker de inhoud spotten. Zo zien we makkelijk dat we in de ene packing cube t-shirtst hebben gedaan en in de andere jeans.

Daarnaast vinden wij het handvat ook erg fijn hierdoor kan je makkelijk je packing cubes vasthouden en uit je tas pakken, maar ook kan je een packing cube bijvoorbeeld in de badkamer van je hotel hangen met daar je toiletartikelen er in.

Packing cubes van Sunflake

Hier hebben we nog de voor- en nadelen van de Sunflake travel cubes op een rij gezet:

Voordelen:

 • Fraai design
 • Lichtgewicht
 • Stevig, ademend materiaal
 • Verschillende kleurtjes
 • Bovenzijde is van doorschijngaas (je ziet in één oogopslag wat erin zit)
 • Grote, sterke rits zodat je overal goed bij kunt
 • Handvat om de packing cube op te kunnen hangen in bijvoorbeeld de badkamer

Nadelen:

 • Vrij prijzig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen