Kleding oprollen - tips om je backpack en koffer in te pakken

Laatst bijgewerkt: 03-08-2022

Hoe kan je op het beste manier je backpack inpakken en hoe zorg je er voor dat je ruimte overhoud in je backpack. 

In dit artikel gaan we alles vertellen hoe je gemakkelijk je kleding kunt oprollen, en daar door meer efficent kan inpakken en meer ruimte overhoud.

Wat zijn de voordelen van je kleding oprollen in je backpack?

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van je kleding oprollen voor in je backpack? Er zijn een paar voordelen die er mee valt te behalen.

Eerste voordeel is dat je kleding minder kreukt als je het oprolt. Waarschijnlijk heb je wel eens gehad met reizen dat je kleding helemaal gekreukt was toen je het uit je koffer haalde. Dat is nu minder het geval.

Het tweede voordeel is dat je ruimte bespaart, door je kleding op te rollen. Word de ruimte in je koffer of backpack optimaler benut. Zo kan je meer meenemen. En bespaar je ruimte voor souviniers en andere aankopen tijdens je reis.

kleding oprollen

Hoe je kleding op te rollen?

Je hebt verschillende manieren om je kleding op te rollen. Wij zijn het meest fan van de techniek de Ranger Roll.

De Ranger Roll

De Ranger Roll is een manier om makkelijk je kleding op te rollen, met zo min mogelijk ruimte verlies. Door deze Ranger Roll techniek bespaar je dus ruimte en kan je backpack of koffer dus efficenter inpakken.

  • Stap 1. Leg het T-shirt zo plat mogelijk op een vlakke ondergrond, zonder kreukels en oneffenheden.
  • Stap 2. Vouw de onderkant een cm of 5 om. Het omvouwen gebeurt op de manier waardoor er nog steeds een opening onder zit. Denk aan het omvouwen van broekspijpen of de mouw van een overhemd.
  • Stap 3. Vouw de linkerkant van het t-shirt naar binnen en vouw de mouw daar weer terug overheen.
  • Stap 4. Vouw de rechterkant van het t-shirt naar binnen over de linkerkant heen. Ook hierbij vouw je de mouw weer terug zodat het t-shirt één rechte streep stof vormt van een aantal cm.
  • Stap 5. Op dit moment ga je rollen vanaf de bovenkant (de hals) van het t-shirt. Zo strak mogelijk en helemaal naar het omgeslagen gedeelte.
  • Stap 6. Bijna klaar! Je vouwt het omgeslagen deel aan het einde om de rol heen waardoor de rol strak opgerold blijft.

Kleding oprollen in combinatie van packing cubes

Wat wij het fijnst vinden is het gebruik van packing cubes met het oprollen van kleding.  Op deze manier kunnen we makkelijk kleding bij elkaar houden zonder dat onze koffer of backpack snel overhoop ligt.

We doen alle rollen van t-shirts in een packing cube en broeken in een andere packing cube. Zo proberen we onze kleding en koffer meer te organiseren, en doordat packing cubes in meerdere maten komen kan je precies kiezen welke maat je gebruikt voor een bepaalde catogorie die je wilt inpakken. 

Packing cubes geven ook de mogelijkheid om de ruimte in je backpack en koffer optimaler te gebruiken. Ook kan je de packing cubes makkelijk uit je koffer en tas halen en makkelijk op te bergen in de kast van je hotel. Dit scheelt ook veel tijd tijdens het organiseren van je backpack of koffer.

Zo leef je minder uit je tas of koffer tijdens een lange reis. En maakt het reizen aangenamer en relaxter.

Hoe begin je met inpakken?

Leuk al deze tips over inpakken, maar waar begin je. Het is makkelijk om het overzicht te verliezen met het inpakken van je koffer en backpack. En zeker al ga je een verre reis maken.

En hoe zorg je er voor dat je niks vergeet tijdens het inpakken?

Het belangrijkste is een inpaklijst te maken voor je reis, het beste is dit vroegtijdig voor je reis al te doen. Dan is de kans dat je niks vergeet.

Maar misschien heb je geen idee wat je allemaal op je inpaklijst moet zetten, gelukkig hebben wij voor jou over diverse bestemmingen al een inpaklijst geschreven. Die alles behandeld wat je mee moet nemen op basis van het klimaat van het land etc.

Dit zijn de landen en plekken waar wij een paklijst over geschreven hebben: Bali, Thailand, Vietnam, Sri-Lanka, Portugal.

Wij hebben ook een groter artikel geschreven hoe je kan beginnen met het inpakken van je backpack.

Hoe pak je het best in?

Nu heb je paklijst gereed, maar hoe ga je beginnen met inpakken? Het handigst is dat je alle spullen die je meeneemt ergens uit te stallen. Dit kun je doen op een tafel, bed of bepaalde plek om de grond. Belangrijkste is dat je overzicht houd, probeer spullen vooraf te organiseren.

Wat wij fijn vinden is de meest belangrijke catogorieen van je paklijst als eerst in packing cubes te doen. Voor ons is dat altijd toilet artikkelen, ondergoed, electronica. Mocht je nou door omstandigheden toch dingen vergeten dan heb je tenminsten spullen om je te verzorgen en je telefoon op te laden en schoon ondergoed. We gaan er natuurlijk vanuit, dat je door deze tips niks vergeet!

Als je een backpack inpakt is het handig om de spullen die je het laatst nodig hebt, als eerst in te pakken. Hierdoor hoef je niet gelijk je backpack overhoop te halen tijdens het inpakken. Bij een backpack is het belangrijk om het gewicht goed te verdelen en het meeste gewicht in het midden te hebben.

Catogoriseer het inpakken

We hadden het er al even over bij hoe je het inpakken begint. Belangrijkste is om je packing cubes te categoriseren. Ook al gebruik je geen packing cubes is het handig om te catogoriseren. Zo heb je meer overzicht, en vergeet je minder spullen.

Zo doen wij altijd t-shirts en tops samen in een packing cube, ook is het handig om broeken en shorts samen te doen. Wij doen vaak ook onze sokken en ondergoed samen in een packing cube. Het is fijn als er een systeem is, hierdoor heb je overzicht!

Bij toiletartiekeln vinden we zelf fijn om een toilet tas te gebruiken. Het liefst een waar de meeste spullen in passen.

Hierdoor weet je altijd welke spullen er in een packing cube zitten. Dit maakt het reisen makkelijker en sneller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen