YAAM - heerlijk chillen aan het Caribische stadsstand van Berlijn

Laatst bijgewerkt: 18-07-2020

Zin om heerlijk te chillen in Berlijn met een Caribische sfeer? Ga dan naar de Yaam! De kleurrijke en gezellige strandbar die je vindt aan de spree. Is de perfecte plek om even te chillen.

De YAAM is ideaal om combineren als je even langs de East Side Gallery wandelt. Of misschien het startpunt van jouw gezellige avond uit in Kreuzberg of Friedrichshain.

Wist je al dat de Yaam niet alleen een strandbar is, maar wat nog meer? Het is namelijk ook een club met reggae muziek, openluchtsport plaats, tentoonstellingsruimte. Maar het is vooral een geliefde plek voor de reggae community in Berlijn.

De YAAM is al jarenlang een bekende naam in Berlijn! Al 20 jaar komen er muziekliefhebbers naar de spree om hier te dansen. Vlakbij de East Side Gallery waar het druk is van de toeristen en de mensenmassa. Is de De Youth African Art Market juist een heerlijke laidback sfeer en een mengelmoes van culturen en subculturen.

YAAM
YAAM

De YAAM staat op onze lijst van alternatieven dingen te doen in Berlijn, ben je geïnteresseerd in alternatieven dingen te doen in jou stedentrip Berlijn? Lees dan hier alle alternatieven dingen doen in Berlijn.

Wat te doen bij de YAAM

Je vraagt je natuurlijk af wat je kan doen bij de YAAM? En waarom jij even moet gaan chillen bij de YAAM.

Heerlijk relaxen in een strandstoel

Een van de lekkerste dingen is natuurlijk relaxen in een van de strandstoelen van de YAAM. Lekker aan het water te relaxen.

Chillen in een strandstoelen van de YAAM

Eet wat van de heerlijke foodtrucks

Bij binnenkomst struikel je al over de foodtrucks. Je vind hier dan vooral specialiteiten uit de Afrikaanse en Caribische keukens. Denk vooral aan gerechten met bananen of de Jerk Chicken. Maar je zal veel meer heerlijke lekkernijen tegenkomen uit de Afrikaanse en Caribische keukens.

En een heerlijk Jamaicaans biertje is ook niet mis met je voetjes in het zand!

Shop alternatieven kleding

Bij de Yaam kan je ook shoppen, je vindt hier leuke kraampjes met alternatieven kleding. Vaak geïnspireerd op de Afrikaanse en Caribische sferen. Natuurlijk verkopen ze ook kettingen en andere accessoires.

Bewonder de toffe street art van de YAAM

Bij binnenkomst zal je al de creatieve sfeer voelen van de YAAM, je gaat hier veel graffiti vinden. Graffiti is hier legaal en de YAAM trekt veel kunstenaars en street artist aan op uitnodiging. 

Misschien zijn ze zelfs bezig met Graffiti spuiten, altijd tof om iemand bezig te zien met spuitbussen. En een meesterwerk aan het maken ter plekke.

De markt van de YAAM

Check de tentoonstelling van de YAAM

Je kan ook naar de tentoonstelling gaan van de YAAM, hier zal je nog meer creatief werk zien. Er zijn regelmatig tentoonstellingen bij de YAAM. Hier worden ook werken verkocht, misschien vindt jij wat tofs wat je wilt hebben. 

Ga clubben in de YAAM

In de avond wordt de YAAM overgenomen door de clubganger. In de overdekte hal vinden regelmatig concerten en clubavonden plaats. Ben jij een liefhebber van reggae, hiphop en drum and bass. Dan is dit wel een plek waar jij je gaat vermaken in Berlijn. Het fijne aan de avonden van de YAAM is dat het een echt gemixt publiek is wat heerlijk door elkaar blend.