Vlooienmarkt op Boxhagener Platz

Laatst bijgewerkt: 26-07-2020

Boxhagener Platz is een plein in het hart van de Friedrichshain waar elke zondag een vlooienmarkt wordt gegeven. Dit is een plek waar jij heerlijk kan struinen op zoek naar unieke items.

De Boxhagener Platz ligt tussen de leuke cafeetjes en koffietentjes. Elk weekend is het hier druk en gezellig. 

Elke zaterdag vind je hier een leuke weekmarkt, waar je groente, fruit, delicatessen en overheerlijke koffie kunt krijgen.

Elke zondag zijn er vlooienmarkten te vinden op het Boxhagener Platz, maar je vind wel 50 andere flohmarkten in Berlijn. De Boxhagener Platz vlooienmarkt is een van onze favoriete vlooienmarkt, naast die van de RAW Gelände en het Mauerpark.

Wil jij meer weten over welke vlooienmarkten je tegen kan komen in Berlijn? Lees dan ons artikel over de leukste vlooienmarkten in Berlijn.

Vlooienmarkt Boxhagener Platz

Op de vlooienmarkt bij het Boxhagner Platz kun je struinen voor unieke items. Denk aan oude ansichtkaarten, retro meubelstukken. Maar wat wij erg tof vinden is retro zonnebrillen, met een beetje een edgy vibe. 

De vlooienmarkt Boxhagener Platz

Tussen 10:00 en 18:00 staan de handelaren klaar om hun spulletjes te verkopen op de vlooienmarkt van Boxhagener Platz. Het is een mix van handelaren, kunstenaars, maar jij vindt hier ook iemand die zijn zolderkamer heeft opgeruimd en zijn spulletjes wilt verkopen.

We hadden al een beetje een opsomming gemaakt wat voor dingen je hier kan vinden. Maar de standaard dingen als oude fotocamera's en vinyl platen kan je hier natuurlijk ook gewoon vinden.

Toeristen hebben inmiddels ook de vlooienmarkt Boxhagener Platz gevonden, maar het voelt hier nog steeds puur Berlijn. Er komen nog steeds mensen uit de wijk Friedrichshain of locals uit andere wijken van Berlijn op zoek naar cadeautjes of handige dingen uit huis. 

Vaak staan er ook straatartiesten of bandjes te spelen, wat een heerlijke gezellige sfeer creëert. 

Vind spullen uit de DDR tijd

Maar misschien vind jij wel iets uit de DDR tijd! Wat heel cool is, dat je soms nog items vind uit de DDR tijd tegenkomt. Er staan nog een paar standjes met handelaren met spullen uit de DDR. Denk dan vooral aan petten, jasjes Oost-Duitse leger. Maar ook spullen als telefoons, fotocamera’s, huishoudboekjes, oorkondes, EHBO-dozen.

Verschil in seizoen

Er is natuurlijk hele jaar een vlooienmarkt op Boxhagener Platz, maar deze markt verschilt erg qua seizoen. Zo is er in de zomer meer een aanbod voor toeristen. Dan vind je wat meer kleine souvenirs, kleding met Berlijn prints foto’s en ansichtkaarten.

Met de herfst en de winter vind je iets meer oude rommel, en dan vind je wat meer de eye catchers. Als meubeltjes en andere dingen. In de winter zijn er ook wat minder standhouders te vinden op de Boxhagener Platz.