1

De leukste Vlooienmarkten in Berlijn

Laatst bijgewerkt: 11-01-2021

Zondag in Berlijn is misschien wel de lekkerste dag van allemaal. Het leven gaat een stukje langzamer. En er zijn veel vlooienmarkten in Berlijn te vinden waar je heerlijk over kunt struinen.

Misschien ben jij nog een beetje brak van de avond ervoor, of begint de dag wat langzamer met een brunch. Dat is helemaal niet erg. De winkels zijn misschien wel dicht, maar er zijn overal leuke vlooienmarkten waar je over kan struinen.

Elke wijk in Berlijn heeft wel een vlooienmarkt waar je verschillende items kan vinden. De standhouders kan erg verschillen van professionele handelaren, designers, hobbyisten en eetstands.

Leuke items die je hier kunt scoren zijn, boeken, platen, oude foto’s en ansichtkaarten en vintage meubels.En soms zelfs wat items uit de DDR-tijd.

Wij hebben op een rijtje gezet een van de leukste vlooienmarkten van Berlijn die je kunt bezoeken al ben je in de buurt.

Wil jij meer lezen over de heerlijke brunches in Berlijn? Lees dat hier.

De leukste vlooienmarkten van Berlijn

Wij hebben hier de leukste vlooienmarkten van Berlijn voor jou uitgezocht, de meeste vlooienmarkten vind je op zondag maar soms zijn ze er ook op zaterdag.

#1 Mauerpark

Een van de bekendste en misschien wel sfeervolste vlooienmarkt in Berlijn is die in het Mauerpark. Dit is de plek waar vroeger de Berlijnse muur de stad in twee delen verdeelde. Een Oost-Berlijn en West-Berlijn.

Jongeren komen samen in het Mauerpark om te relaxen, basketballen of graffiti te spuiten op een stukje muur. 

Elke zondag is er in het Mauerpark een vlooienmarkt in Berlijn. De markt is groot opgezet en vind hier verschillende marktkramen in de stad. Dingen die je hier kan vinden zijn: vintage kleding, nog net rijdende fietsen, technoplaten, boeken, muziekinstrumenten, oude elektronica, sieraden en antieke schilderijen. Eigenlijk alle oude rommel die je zou verwachten van een vlooienmarkt in Berlijn.

Naast de leuke items die je hier kan vinden, kom jij hier ook hele lekkere eetkraampjes tegen. Denk dan aan kraampjes met currywurst of dingen uit de turkse keuken.

Heb je alles gezien op de markt? Blijf nog even, relax nog even in het park. Vaak spelen er nog een bands als het zonnig weer is. En rond 15:00 uur is er een geweldige karaoke waar bijna iedereen heen gaat.

#2 Arkonaplatz

Arkonaplatz, bevindt zich in de buurt van het Mauerpark. Je kan dus deze twee vlooienmarkten makkelijk met elkaar combineren al zou je dat willen.

Elke zondag verkopen de handelaren hier vintage items. Je vind hier dan vooral dingen als meubels, antiek, kunst, maar ook zelfs dingen uit de tijd van de DDR.

Kom jij hier echt voor de koopjes, dan zal je hier vroeg aanwezig moeten zijn, kom je wat later dan hangt er wel een leuke dorpse sfeer.

#3 Boxhagener Platz

Boxhagener Platz is een plein in het hart van de Friedrichshain waar elke zondag een vlooienmarkt wordt gegeven. Dit is een plek waar jij heerlijk kan struinen op zoek naar unieke items.

Je kunt hier goed terecht voor oude fietsen, posters, meubels, boeken en platen en ook hele toffe vintage zonnebrillen met een jaren 90 sfeertje. 

Boxhagener Platz vlooienmarkt Berlijn

Het fijne aan Boxhagener Platz is de beschutting van de bomen, als het zonnetje schijnt kan je hier heerlijk struinen zonder de felle zon te voelen.

Ben jij uitgekeken op de Boxhagener Platz, dan kan je lekker een koffie tentje doen of lekker brunchen. Rondom het Boxhagener Platz zijn allemaal leuke eettentjes waar je kan brunchen in een soort huiskamer sfeer.

 • Elke zondag, 10:00 – 18:00
 • Boxhagener Platz, Berlijn-Friedrichshain

Meer weten over de Vlooienmarkt op de Boxhagener Platz? Lees dan ons artikel over de Vlooienmarkt op de Boxhagener.

#4 RAW-Gelände

De RAW-Gelände is een industrie complex uit de DDR tijd. Inmiddels is RAW-Gelände omgetovert tot een cultuur plek met grafitti, leuke eettentjes en veel meer. 

Elke zondag vindt er op het RAW-Gelände een vlooienmarkt plaats. Het is niet een super grote vlooienmarkt, maar zeker knus. Hier vind je veel tweedehands spullen als kleding, meubels en speelgoed. 

Vlooienmarkten in Berlijn

Het leuke aan de vlooienmarkt van RAW-Gelände dat de markt zich afwisselend met rommel kraampjes tot kraampjes van startende ontwerpers. 

Naast een vlooienmarkt op zondag kun je heerlijk over het terein lopen, kijken naar de street art. Maar je kunt je hier ook vermaken bij de Biergarten en zijn er meerdere clubs, een klimmuur, een skatehal. Met andere woorden je bent bij het RAW-Gelände wel even zoet.

 • Elke zondag, 9:00 – 19:00
 • RAW-Gelände, Berlijn-Friedrichshain

Meer lezen over de Vlooienmarkt op de RAW-Gelände? Of wat je überhaupt kan doen bij de RAW-Gelände lees dan ons artikel hier.

#5 Leopoldplatz

Elke zaterdag is er in Wedding een vlooienmarkt op Leopoldplatz. Hier kun jij toffe toffe vintage meubeltjes, tweedehands kleding en retro lampen vinden. 

Let wel op, jezal hier een beetje van de prijs af moeten dingen voor een leuke deal. Maar je gaat zeker eyecatcher vinden hiero. Het leuke aan Leopoldplatz is dat het nog niet zo bekend is onder de toeristen. Hierdoor kan je makkelijker koopjes scoren. Daarnaast liggen de prijzen hier nog wat lager dan de bekende vlooienmarkten als Boxhagenerplatz of Mauerpark.

 • Elke zaterdag, 10:00 tot 17:00
 • Leopoldplatz, Berlijn-Wedding

#6 Marheinekeplatz een authentieke vlooienmarkt

Bij deze authentieke overdekte markthal, vind jij elk weekend een gezellige vlooienmarkt in Berlijn. Na een rondje over de vlooienmarkt kun je hier lekker een drankje doen of wat lunchen in een van de vele bars of restaurants.

Maar vergeet niet van de oude reclameletters een foto te maken.

 • Zaterdag en zondag, 10:00 – 16:00
 • Marheinekeplatz, Berlijn-Kreuzberg

#6 Fehrbelliner Platz, antiek en kunststukken

Op de vlooienmarkt van Fehrbelliner Platz, ga jij voornamelijk kunststukken en antiek tegenkomen. Dit is vooral de ideale plek al zoek je vintage items voor je interieur. 

Al ben jij klaar over deze markt gaan is het misschien een idee om een bezoekje te brengen aan het Preußenpark. Hier verkopen Thaise dames zelfgemaakt street food.

 • Zaterdag en zondag, 10:00 – 16:00
 • Fehrbelliner Platz, Berlijn-Wilmersdorf

#7 Rathaus Schöneberg

Veel items die je hier kunt vinden zijn goedkoop servies en andere handige hebbedingetjes. Dit is ook de plek waar John F. Kennedy hier bijvoorbeeld een toespraak en sprak zijn beroemde woorden ‘Ich bin ein Berliner‘. Dus het is zeker een bijzondere plek om even te kijken. Het raadhuis is nu omgedoopt tot het John-F.-Kennedy-Platz.

 • Zaterdag en zondag, 08:00 – 16:00
 • Rathaus Schöneberg, John-F-Kennedy-Platz 1, Berlijn-Schöneberg

#8 Straße des 17. Juni

Deze rommelmarkt is een van de meest bekende van Berlijn. Dat komt door de centrale ligging bij het t S-Bahnhof Tiergarten.Hierdoor is de vlooienmarkt makkelijk te bereiken in Berlijn. Hier vind je dan ook veel Berlijners rondsnuffelen voor antiek en leuke koopjes.

Al wil je hier leuke koopjes vinden en goede deals, kom dan redelijk vroeg hier. De beste antieke vondsten doe je hier!

Je kan deze vlooienmarkt goed combineren door een wandeling door het stadspark Tiergarten, of een bezoek aan het Siegessäule.

#9 Bode Museum

Bij de Museuminsel in Berlijn, wordt ieder weekend de straat afgezet voor een Antik- und Buchmarkt am Bode Museum. Hier kan je heerlijk struinen voor de vele boeken, platen, CD’s, sieraden, munten, postzegels. En natuurlijk hebben ze nog meer leuke spulletjes. MEt een heerlijk uitzicht over de spree, is dit een leuke bezigheid.

 • Elke zaterdag, zondag en op feestdagen, 11:00 – 17:00
 • Am Zeughaus, Am Kupfergraben 1, Berlijn-Mitte

#10 Maybachufer

Bij de Maybachufer, dat is een hippe multiculturele wijk tussen Friedelstraße en Pannierstraße. Hier wordt twee keer per maand een bonte turkse vlooienmarkt georganiseerd. De vlooienmarkt is hier net zoals de gehele wijk een beetje in oriëntaalse sfeer opgebouwd.

Deze markt is vooral leuk door de live-muziek, veel bandjes doen hier hun live optreden. Wat super leuk is.

Hier kan je dan vooral terecht voor de Turkse stoffen, hapjes,  kunst en design.

 • Elke twee weken op zondag, 10:00 tot 17:00
 • Maybachufer, Berlijn-Kreuzberg
 • www.nowkoelln.de

#11 Ostbahnhof

De markt bij de Ostbahnhof wordt gegeven bij de Erich-Steinfurth Straße, en hier kan je het best terecht voor antieke spulletjes en meubels. Ook spulletjes uit de tijd van de DDR zou je hier kunnen vinden op deze vlooienmarkt in Berlijn. Het leuke aan deze markt is dat hij iets minder commercieel aanvoelt dan de meeste markten.

 • Elke zondag, 8:00 – 16:00
 • Achter station Ostbahnhof, Erich-Steinfurth-Straße 1, Berlijn-Friedrichshain

Geef een reactie 1

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen

1 Reactie

Avatar

M van Sluys

Leuke opsomming! Een kaartje erbij met de locaties is nog mooie aanvulling