Yoga in Bali (kosten, beste plekken en tijd)

Laatst bijgewerkt: 05-04-2020

Yoga is een van de meest populaire activiteiten in Bail. De yoga scholen groeien als paddestoelen uit de grond. 

Ook jij kunt lekker yogaen. Van meerdaagse retreats tot een lesje van een uur.

In dit artikel lees je:

  • Wat er zo speciaal is aan yoga in Bali, waar je het beste in Bali een yoga klas kunt volgen in Bali en wat de beste tijd is om een yoga klas te volgen op het eiland. 
  • Waardoor jij precies weet wanneer je het beste op yoga retreat kunt in Bali. 
  • Je de beste plekken weet te vinden die perfect aansluiten bij jouw behoeftes en welke opties jij hebt in iedere plaats. 

Wat maakt een yoga retreat in Bali nou zo speciaal?

Bali is een hotspot voor reizigers die op zoek zijn naar wellnessen en alles wat met gezondheid te maken heeft. Over de hele wereld komen duizenden mensen naar het indonesische eiland. 

Als je een yoga sessie wilt van een yoga guru dan is dit de plek om deze te zoeken. Veel van de meest gekwalificeerde instructeurs zijn te vinden in Bali. Dus als jij op zoekt bent naar een full body treatment, dan is er een overvloed aan spa’s voor jou om uit te kiezen. Ook massages zijn er te vinden in overvloed. Die perfect zijn om na jouw yoga sessie jouw verzuurde spieren te ontlasten. 

Zoals je al kon verwachten is er een ongelofelijke spirituele cultuur op het eiland. Bali is voornamelijk Hindu, terwijl de rest van Indonesië moslim is. Hierdoor is de sfeer op het eiland anders dan op de andere eilanden. Het voelt spiritueler. Doordat Bali een hindoeïstisch eiland is, kon yoga sneller spreiden dan op andere eilanden. 

Doordat Bali yoga ademt met haar vele yogi’s is het een goede plek om een les te pakken of nog beter voor een retreat te gaan. 

Op welke plek kun je het beste yoga doen op Bali?

Je kunt overal op het eiland yoga retreats en scholen vinden. Zoals gezegd groeien zij als paddestoelen uit de grond. Toch zijn er gebieden waar je beter kunt zitten dan andere op het eiland. 

Dit heeft er niet alleen mee te maken dat je daar meer keuze hebt, maar dat er ook meer in de omgeving te doen is dat is toegespitst op reizigers. 

Maar wat is dan de beste plek om yoga te doen op Bali?

De beste plekken om yoga te doen op Bali zijn: Ubud, Canggu, Seminyak en Kuta. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze gebieden het meest zijn toegespitst op toeristen. Behalve Ubud. Deze plek staat bekend om haar spiritualiteit en cultuur. Waardoor deze plek om kop en schouders boven de andere uitsteekt.

Het ligt er dus aan wat jij wilt. Ben je op zoek naar een retreat waar yoga centraal staat. Of ben je op zoek naar een leuke yoga les op een bijzondere plaats. Als jij op zoek bent naar het laatste heb je meerdere opties dan alleen Ubud. 

Waarom is Ubud de beste plek voor yoga in Bali?

Ubud ademt spiritualiteit op Bali. Dit heeft alles te maken met de eeuwenoude tempels, rijstvelden en tropische bossen. Dit alles geeft een zen achtige sfeer aan Ubud

De rijstvelden van Ubud

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er in het culturele hart van Bali meer dan 200 yoga retreats te vinden zijn. Je hebt dus een overvloed aan keuze wanneer jij ervoor kiest om yoga te gaan doen in Bali. 

Maar dat niet alleen. Ubud heeft ook meerdere locaties waar je jouw certificaat kunt halen om yoga leraar te worden. 

Ubud steekt hierbij met kop en schouders boven de rest uit. 

Maar waar moet je dan heen voor yoga in Ubud?

#1 The yogabarn

In het centrum van Ubud ligt ligt deze parel. Je kunt in de yogabarn iedere dag verschillende yogacursussen doen. Het maakt niet uit welk niveau je hebt, voor elk niveau is er wel iets. Of je nou op zoek bent naar een lesje voor een uur of een cursus van meerdere dagen. 

#2 Intuitive Flow

Vanuit intuitive flow kijk je uit over de Balinese vulkanen en de groene jungle. Je zal nooit het gevoel hebben dat de klassen te druk zijn, er zijn meer dan genoeg yoga instructeurs te vinden. Het is de perfecte plek om in een yoga houding te schieten en te genieten van het uitzicht. 

#3 Chakra Yoga Shala

Deze yogaschool in Ubud kijkt uit over rijstvelden. Wat zo speciaal is aan deze school is dat het geheel gerund wordt door lokale Balinezen. Je vindt er dus geen ingevlogen yoga instructeurs. Als jij het eiland een groot hart toedraagt is dit de plaats om yoga te doen. 

Waar kun je het beste yoga doen in Canggu Bali?

Dit kustplaatsje was eerst een onontdekte parel. Die tijden zijn al lang vervlogen. Het is tegenwoordig de uitgelezen kans om je te goed te doen aan het beste wat Bali te bieden heeft. Inclusief yoga. 

Canggu is het goedkopere alternatief dan Kuta en Seminyak. Hierdoor kun je er betaalbare yoga retreats vinden. Het is daardoor de ideale keuze als je het strand verkiest over de weelderig groene jungle van Ubud. 

#1 The Practice

Als op zoek bent naar een goede yoga school in Canggu ben je aan het juiste adres bij The Practice. Je kunt hier terecht met elk niveau. Of je nou beginner bent of zelf een guru bent. Iedereen is welkom. 

#2 Serenity Eco Guest House

Als jij het milieu belangrijk vindt dat is Serenity Eco Guesthouse een goede optie voor jou. Je kunt hier verschillende yogalessen volgen. Verder kun je hier ook overnachten. Je hebt dus geen reden om hier niet langer te willen blijven. 

#3 Samadi Bali

Samadi Bali is een van die scholen die ongekend goed zijn. Je hebt veel goede yogascholen op Bali maar er zijn er maar weinig zo goed als Samadi Bali. Dit heeft er alles mee te maken dat zij de beste yoga instructeurs samenbrengen die op het eiland aanwezig zijn om deze kwaliteit te garanderen.

Is Seminyak een goede plek voor yoga in Bali?

Seminyak is het chique gedeelte van Bali. Het is de nette versie van Canggu. Met dure restaurants, moderne barretjes en spa’s heeft dit gedeelte van Bali een luxe sfeer. Het is een prima plek om een yoga lesje te pakken. Je hebt zelfs de mogelijkheid om surfen te combineren met yoga. 

Kun je ook yoga doen in Kuta?

Kuta kan soms een beetje hectisch zijn. Maar het is goede plek als je op zoek bent naar plezier, strand en cafés. Waarbij je af en toe een lesje yoga pakt als je toch in Bali bent. 

Waar kun je Yoga doen in Uluwatu?

Als je yoga in Bali zegt zou je misschien niet meteen denken aan Uluwatu. Maar deze plek is een goede plek voor jou om wat leniger te worden en die spiertjes lekker te rekken en strekken. 

Uluwatu

#1 Morning Light Yoga Studio

Morning Light Yoga studio ligt idyllisch. Vanuit de veranda midden in de jungle kijk je uit over de zee. Het is verreweg de mooiste locatie om yogalessen te volgen. Doordat Uluwatu in het zuiden van het eiland ligt kun je zowel van de zonsopgang als de zonsondergang genieten tijdens jouw yogasessie. 

#2 Yoga Searcher Bali

Wil je langer blijven in Uluwatu en nergens meer aan hoeven te denken. Dan is de Yoga Searcher Bali perfect voor jou. Je kunt in dit complex overnachten zodat je niet nog een andere slaapplek moet regelen. 

Het is mogelijk om hier groepslessen te volgen tot wel 50 personen. Hierdoor val je misschien minder op als je dat prettig vind. 

Wanneer is de beste tijd om yoga te doen in Bali? 

De beste tijd om aan yoga te doen in Bali is tijdens het droge seizoen. Dit heeft te maken met het weer. Tijdens het droge seizoen is het weer aangenamer en kan je als als je dat wilt yoga doen op het strand of op een surfplank zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat er een bui op je dak valt. 

Het is daarom het beste om tussen mei en september jouw yoga retreat te plannen. Houdt er wel rekening mee dat de klassen drukker zullen zijn en de prijzen hoger in de piekmaanden juli en augustus. Dan komen de meeste toeristen naar Bali toe. 

Maar ook tijdens het regenseizoen is het een goede optie om yoga te doen. Genoeg klassen bevinden zich binnen plaats waardoor je geen last hebt van regenbuien mochten die vallen. Vaak vallen de buien in de namiddag. Waardoor je in de ochtend nog veel kunt doen. 

Hoe duur is yoga in Bali?

De kosten voor een yogasessie op Bali zijn verschillend. Het hangt ervan af hoe lang de yoga les duurt, wat de yoga klas inhoudt en waar deze is. 

Gemiddeld ligt de prijs van een yogales rond de 150.000 IDR, of ongeveer 9 euro. Wil je een privéles boeken van een uur mag je dieper in de buidel tasten. Dan leg je 850.000 IDR neer. Dit betekend dat je ongeveer 50 euro betaald. 

Voor yoga retraite in Bali is er geen pijl op te trekken qua prijzen. Je kunt vanaf 300 euro een volle week in retraite maar de prijs kan ook oplopen tot bijna 1400 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen