Vietnam beste reistijd: klimaat + reisadvies per maand

Laatst bijgewerkt: 13-06-2021

Het bepalen van de beste reistijd om door Vietnam te reizen kan lastig zijn. Het land is, van noord tot zuid, meer dan 1.600 kilometer lang waardoor het weer drastisch kan veranderen afhankelijk van waar en wanneer je door Vietnam reist.

Wij gaan je daarom helpen om te bepalen wat de beste reistijd is voor jouw reis door Vietnam. 

De beste reistijd voor Vietnam is van december tot en met februari. Deze tijd staat bekend als het droge seizoen. De temperaturen zijn milder en het regent minimaal. Ook is de luchtvochtigheid tijdens deze maanden aangenaam. 

Daarnaast is het in deze periode laagseizoen waardoor de prijzen tot wel 50% zakken. 

Klimaat Vietnam

Vietnam heeft een subtropisch klimaat dat wordt gedomineerd door moessons. Wanneer het regenseizoen is verschilt van regio tot regio vanwege de verschillende klimaatzones. Toch kun je zeggen dat het regenseizoen start vanaf half mei en eind november eindigt. Daarna begint het droge seizoen. 

Gedurende het jaar schommelt de temperatuur tussen de 21 en 35 graden Celsius.

MaandjanFebmrtAprmeijunjulaugsepoktnovdec
Temperatuur252729323334343535302927
Gem. regenval in mm3827387417122724625526523416877
Luchtvochtigheid73%76%80%79%73%75%76%79%76%72%71%71%
Gem. aantal dagen regen71315141514151614977

De beste reistijd voor Vietnam

De perfecte reistijd bepalen is lastig. Je hebt te maken met meerdere factoren die bijdragen aan de perfecte reistijd.

Zo heb je drie klimaatzones in Vietnam die alle drie op hun eigen tempo opereren. Daarnaast heeft het te maken met de reisseizoenen van toeristen, zoals het hoog en laag seizoen.

Beste reistijd Vietnam

De drie klimaatzones van Vietnam

Uiteraard is het klimaat in Vietnam iets genuanceerder dan we je op het eerste oog doen laten geloven. Vietnam kent drie verschillende klimaatzones. Deze moet je snappen om te weten wat voor kleding je meeneemt en welke tijd in het jaar het beste naar Vietnam kunt reizen. De drie regio’s die worden besproken zijn: noord, centraal en zuid Vietnam. Waarbij bij zuid Vietnam ook de eilanden horen. 

Klimaat Noord Vietnam

Het klimaat in Noord Vietnam is subtropisch. Het kent een duidelijk onderscheid in seizoenen. De winters zijn relatief koud waarbij de temperatuur overdag gemiddeld rond de 17 graden Celsius zit. In de zomer (juli, augustus en september) is het er heet en vochtig. De gemiddelde temperatuur is dan 28 graden Celsius. 

MaandJanfebmrtaprMeijunjulaugseptoktnovDec
Temperatuur171721242829292928252218
Gem. regenval in mm.638110621334641046544931321511264

Klimaat Centraal / midden Vietnam

Het midden van Vietnam heeft een tropisch klimaat. Maar heeft ook te maken met weer vanuit het noorden. Dit is vooral goed te merken tijdens het regenseizoen. Dan regent het heftig. Pas op voor overstromingen, de kans bestaat dat dit gebeurd als er tyfoons afgezwakt het midden van Vietnam bereiken.

MaandjanfebmrtaprMeijunjulaugseptoktnovDec
Temperatuur232324272930302928262523
Gem. regenval in mm.12665435810211392117394757621311

Klimaat Zuid Vietnam

Het zuiden van Vietnam heeft een tropisch klimaat. Het kent hoge temperaturen gedurende het gehele jaar. De droge periode vormt zich in de maanden december tot en met maart. Het is droog in de maanden april tot en met juni. Daartussen kan het regenen. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 32 graden.

MaandJanFebMrtAprMeijunjulaugseptoktnovDec
Temperatuur272829303029282928282727
Gem. regenval in mm.124135120729430728130529113528

Wanneer zijn het natte en droge seizoen in Vietnam? 

Vietnam heeft in deze drie regio’s twee seizoenen. Het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van november tot en met april. Daarnaast is er ook het natte seizoen. Deze loopt van mei tot en met oktober.  

In het natte seizoen kan het met gemak tot wel 300 mm per maand regenen. Dit is een groot contrast met het droge seizoen. Gemiddeld valt er 14 mm regen in het droge seizoen per maand. 

De seizoenen van Vietnam voor de beste reistijd.

Naast dat er drie regio’s te onderscheiden met verschillende klimaten zijn er ook meerdere seizoenen te onderscheiden.

De meerdere seizoenen zijn het droge seizoen, die loopt van november tot april. Het regenseizoen loopt gelijk met de zomer. Denk er eens over na om tussen deze twee seizoenen te reizen. Dit zorgt ervoor dat jij geld bespaart vanwege het hogere aanbod maar lagere vraag en het relatief lekkere weer.

Hoogseizoen van Vietnam

Wat zijn de beste seizoenen voor Vietnam? Wij vertellen wat het beste seizoen is om Vietnam is en wat voor jou de beste reistijd is voor Vietnam.

Juli en augustus

De maanden juli en augustus zijn het hoogseizoen in vietnam. Toeristen komen massaal tijdens deze maanden naar het land toe. Hierdoor gaan de prijzen met 50% omhoog. Het is daarom aan te raden om jouw slaapplekken van te voren te boeken. Buiten het noorden om is het warm in vietnam. Daarnaast kunnen er ook fikse buien vallen.

Laagseizoen

April t/m juni – sept. t/m dec.

Als jij door het land reist en niet alleen een specifieke plek wilt zien is het laagseizoen een goede optie. De prijzen zijn flink naar beneden gegaan waardoor het aantrekkelijk wordt om naar vietnam te gaan. Hou er wel rekening mee dat het flink kan regenen in deze maanden.

Beste reistijd Noord Vietnam

Het noorden van vietnam kent veel bekende plekken zoals Sapa, Mai Chau, Cao Bang en Mu Cang Chai. Deze steden zijn zeker het bezoeken waard. Je kan hier rijstvelden, watervallen en schitterende valleien ontdekken.

Sapa in Vietnam

Oktober tot en met december

Het weer in Noord vietnam is over het algemeen goed weer van oktober tot en met december. Op deze manier ontwijk je het regenseizoen in de zomer. De maanden daarna van december tot februari zijn veel kouder en er kan zelfs sneeuw vallen in de hoger gelegen gebieden.

Vanaf maart gaat de temperatuur snel omhoog. Het blijft stijgen tot en met mei. Vanaf mei tot en met augustus kan het soms de 40 graden aantikken.

Hou er rekening mee dat er in de zomer zware regenbuien kunnen vallen. Daarnaast kunnen er overstroming voorkomen.

Beste reistijd Centraal Vietnam

In centraal Vietnam liggen de steden Hue, Mui Ne, Hoi An, Da Nang en Nha Trang. Zij zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Van september tot en met december is de meeste kans op regen.

Vietnam Hoi an

Februari t/m oktober

Ondanks dat je in het zuiden meer zon kan verwachten kan het nog steeds flink regenen in centraal Vietnam. Houdt hier dus rekening mee. Daarnaast kan het flink stormen in centraal Vietnam. Van augustus tot november heb jij kans op cyclonen.

Als jij door centraal vietnam wilt reizen ga dan voor februari tot en met juli. Dan is de weer het lekkerste en heb jij geen last van cyclonen.

Rond Nha Trang begint het natte seizoen. Dit is in november. De regen houdt aan tot en met december. Vanaf dan klaart het pas weer een beetje op. In het noorden houdt de regen langer aan. Dit is van september tot en met februari. Ga daarom in februari tot en met mei als jij naar Hue en Danang wilt bezoeken.

Beste reistijd Zuid Vietnam

In zuid Vietnam is het droge seizoen van december tot en met april. De andere maanden van mei tot en met november regent het. De regen valt voornamelijk in de middag.

De regen kan problemen veroorzaken in de mekong delta. Door de vele regenval kan het voorkomen dat er overstromingen zijn. De temperatuur zakt bijna nooit onder de 20 graden celsius. In de warmste maanden is het zelfs 40 graden celsius.

Voor zuid vietnam kan jij het beste naartoe reizen van december tot en met april.

Regenseizoen Vietnam

Vietnam kent een regenseizoen. Dit seizoen wordt ook wel het moessonseizoen genoemd. In deze tijd valt er vaker regen dan in de rest van het jaar.

Door het complexe klimaat is er niet een regenseizoen aan te wijzen. Waar je wel rekening mee kan houden is dat het in de zomer vaker regent.

In de middag valt de meeste regen. Dit duurt maar meestal een uurtje. Daarna houdt het weer op. Gelukkig is het er lekker warm en komt het als een aangename verrassing. De temperatuur ligt tussen de 20 tot 35 graden.

Overlast in het regenseizoen in Vietnam

Het is een verschil of jij in de stad blijft of de bergen in gaat. In de steden maakt de regen minder uit. Je kan makkelijk aan een poncho of paraplu komen en droog blijven.

In de bergen is het een ander verhaal. Daar kan het problemen opleveren die veel gevaarlijker zijn dan gewoon een beetje nat worden. Door de regen kan het modder verschuivingen veroorzaken en wegblokkades.

Hierdoor ben je dus afhankelijk van het weer om te weten wat jij wel en niet kan bezichtigen.

Beste reistijd per maand in Vietnam

Vietnam in januari

In januari kan het weer in vietnam met jou meewerken. Jij kan dan perfect het gehele land bezoeken. Dit komt doordat het regenseizoen in centraal vietnam eindigt in deze maand en in het zuiden en noorden het droog is en de zon schijnt.

Houdt wel rekening met het schommelen van de temperatuur. In het noorden kan het veel kouder zijn dan in het zuiden.

Het zuiden

In het zuiden kan jij een heerlijk zonnetje verwachten. De temperaturen zijn aangenaam. Dit is echt perfect om lekker op het strand te chillen. De eilanden Phu Quoc en Con Dao zijn top om eens te bezoeken in deze maand. Ga ook eens naar de stranden van Nha Trang en Mui Ne. Als jij naar Dalat of de centrale hooglanden wilt gaan heb jij wel een jas nodig.

Phu Quoc in Vietnam

De temperatuur in het zuiden van Vietnam in januari ligt tussen de 22 en 32 graden celcius. Het regent maar zelden. Er valt maar 10 millimeter regen in januari. 

Het midden

In centraal vietnam eindigt het regenseizoen in januari. Dit betekend dat de stranden in deze regio nog niet optimaal zijn. Ook kunnen wij je nog niet garanderen dat je geen nat pak krijgt. De temperatuur ligt rond de 23 graden.

De temperatuur in het midden van Vietnam in januari ligt tussen de 19 en 24 graden. Hierdoor is januari de koudste maand in centraal vietnam. In tegenstelling tot het zuiden van Vietnam valt er nog een hoop regen. Met 107 millimeter regenval. 

Het noorden

In het noorden van Vietnam is het droog in januari. De temperatuur is iets lager dan in de rest van het land, met 19 graden. Het is ideaal om lange hikes en wandeltochten te maken. Een cruise door Halong Bay is nog af te raden aangezien het daar mistig kan zijn en redelijk fris. De mist geeft aan de andere kant een mysterieuze sfeer mee die menig reiziger aanspreekt.

Beste reistijd Vietnam

Januari in het noorden van Vietnam is de koudste maand. De temperatuur ligt tussen de 15 en 19 graden. De regenval is op haar laagste punt met maar 16 millimeter. 

Februari in Vietnam

Februari is waar het echt lekkerder begint te worden voor vietnam als geheel. Het regent minimaal en de temperaturen zijn aangenaam. Uiteraard is er wel temperatuurverschil tussen het noorden en het zuiden maar dat maakt vietnam nou juist zo afwisselend. Plan veel actieve bezigheden in het noorden en kom tot rust in het zuiden van het land.

Het zuiden

Vietnam in februari is perfect om te duiken in zuid Vietnam. Trek jouw scuba gear aan en ontdek wat het water jou allemaal te bieden heeft. Daarna kan je heerlijk bijkomen op het strand waar de temperatuur aangenaam warm is met 27 graden. Doordat er nauwelijks regen valt is het water helder en kan jij het maximale uit jouw duikervaring halen.

De temperatuur in Vietnam in februari in het zuiden liggen tussen de 23 en 33 graden celcius. Dit maakt dit deel van Vietnam aangenaam warm. Terwijl je je nog steeds in het droge seizoen begeeft. De gemiddelde regenval is 10 millimeter. 

Het midden

Als februari aanbreekt is voor het midden van Vietnam het regenseizoen ook voorbij. De temperatuur stijgt naar 25 graden en voelt aangenaam aan. Bezoek de stranden van Hoi An en onttrek jou even van de drukte die de stad kent.

De temperatuur in Vietnam in februari ligt tussen de 19 en 26 graden celsius. De regenval neemt sterk af. Met maar 41 millimeter deze maand. Het is dus te stellen dat het regenseizoen echt voorbij is. 

Het noorden

Vietnam in februari is een van de droogste maanden in het noorden. Ondanks dat het droog is kan het nog wel fris aanvoelen. Hierdoor zijn warme kleding nog steeds fijn om bij jou te hebben. Halong Bay is nog steeds mistig. De weercondities zijn in deze maand moeilijk te voorspellen. Houd de weerberichten in de gaten, en maakt ter plekke een beslissing wat jij gaat doen met dat weer.

De temperatuur in het noorden van Vietnam in februari ligt tussen de 15 en 19 graden. Met 30 millimeter water neemt de regen langzaamaan toe. 

Maart in Vietnam

Vietnam in maart is fijn. De temperaturen stijgen over het gehele land, waardoor het ideaal wordt om het hele land te zien. Reis in maart van noord naar zuid vietnam. Over de gehele lengte van het land is het droog en de dagen kennen blauwe luchten. Lig daarom lekker op het strand en geniet van het weer in vietnam. Het weer is perfect om lange wandelingen te maken in de hooglanden van vietnam.

Het zuiden

In het zuiden van Vietnam wordt het warmer. De temperatuur stijgt naar 29 graden. Verder is het net als in februari aangenaam lekker en droog. Dit zijn de ideale condities om lekker naar het strand te gaan en een duik te nemen in het water.

De temperatuur ligt tussen de 24 en 34 graden celsius. Je merkt dat de temperatuur telkens een beetje warmer wordt terwijl de weercondities in het zuiden van Vietnam nog steeds goed zijn in maart. De gemiddelde regenval is maar 10 millimeter. 

Wij zelf vinden dit een hele fijne maand om Vietnam te bezoeken en zeker in het zuiden. Wij raden maart aan als een van de betere maanden om Vietnam te bezoeken. Kortom beste reistijd voor Vietnam.

Het midden

In centraal vietnam is het in maart droog. Het is aangenaam, warm en de zon schijnt volop elke dag. Ga lekker naar het strand van Hoi An en Da Nang. Of onttrek je aan de drukte en ga snorkelen op de cham eilanden.

De temperatuur ligt tussen de 21 en 27 graden celsius in het midden van Vietnam in maart. Deze maand valt het minste regen in het midden van Vietnam. Met maar 30 millimeter water. 

Het noorden

Langzaam maar zeker wordt de temperatuur aangenamer in het noorden van Vietnam. Dit in combinatie met een stralend blauwe lucht en meer zon dan jij aan kan is dit het ideale weer om een hike te maken in de wonderschone natuur van Vietnam. Maart is een van de beste maanden voor Noord Vietnam.

De temperatuur in maart in het noorden in Vietnam ligt tussen de 18 en 23 graden celsius. De regen neemt maar iets toe. Met 37 millimeter water dat uit de lucht valt. 

Vietnam in April

Vietnam in april is idyllisch. De temperaturen stijgen met de dag en bereiken grote hoogte. Dit maakt het wel lastiger om activiteiten te doen die niets met water te maken hebben. Het maakt een lekkere tijd om te op het strand te liggen en te genieten van het warme weer. In Noord vietnam is het uitstekend weer. Het is perfect om Sapa en Halong Bay te bezoeken. De milde temperaturen maken het top om deze plekken te bezoeken. Centraal vietnam kent enorm veel zonneschijn. Dit maakt april een goede maand om vietnam als geheel te bezoeken.

Beste maand vietnam

Het zuiden

Verwacht veel zonneschijn in zuid Vietnam in april. Deze maand kent strak blauwe luchten en een aangename temperatuur. Heel af en toe kan er een buitje komen maar dat gebeurd niet vaak. De temperatuur en luchtvochtigheid stijgt. Dit geeft een benauwd gevoel. Ga voor activiteiten in de ochtend of later in de middag. Een wandeling door de stad kan dan al een martelgang zijn. Doe in de middag liever een middagdutje of ga voor een heerlijke lunch in de schaduw bij een restaurant met.

De temperatuur in Vietnam in het zuiden in april ligt tussen de 26 en 34 graden. Je merkt dat er al meer regen valt in vergelijking met de vorige maanden. Toch is het nog steeds goed te doen met maar 40 millimeter. ​

Het midden

In centraal Vietnam is het top weer. Een en al goed nieuws. De zon die schijnt, de helder blauwe lucht en de aangename temperaturen maken het aangenaam. April is de maand om wat langer te blijven plakken in Hoi An. Ga voor een combinatie van een strandvakantie en verkennen van de historische stad.

De temperatuur in het midden van Vietnam in april ligt tussen 23 en 30 graden. De regen blijft veelal hetzelfde. Met 31 millimeter water dat  uit de lucht valt. 

Het noorden

Noord vietnam in april is een van de beste maanden om een hike te maken door sapa. De temperatuur stijgt en je voelt dat het warmer wordt met de dag. Dit maakt het een prima maand ook voor een cruise door de Halong Bay.

De temperatuur in het noorden van Vietnam in april ligt tussen de 21 en 26 graden. De regen neemt flink toe maar zit nog lang niet op zijn piek. Er valt gemiddeld deze maand 86 millimeter water uit de lucht. 

Vietnam in mei

Mei in Vietnam staat bekend als een goede maand. Je kan het beste in centraal vietnam zijn. Daar zijn de temperaturen aangenaam, is de lucht blauw en kan jij genieten van het strand en steden zoals Hoi An. Ondanks dat dit gezien wordt als het begin van het regenseizoen, zijn de dagen nog steeds veelal droog. In noord vietnam begint het langzaamaan wat meer te regenen.

Het zuiden

Het zuiden van Vietnam markeert de start van het regenseizoen in mei. Dit betekend dat het vaker begint te regenen dan in de vorige maanden. De temperatuur is nog steeds brandend heet. Toch kan jij er nog heerlijk genieten van het strand en de eilanden in het zuiden.

De temperatuur in het zuiden van Vietnam in mei ligt tussen de 26 en 34 graden celsius. Het begint ook in het zuiden ook harder te regenen. Gemiddeld valt er 140 millimeter regen tijdens deze maand. 

Het midden

Het midden van Vietnam in mei kent hoge temperaturen en blauwe luchten. De maand mei is perfect om te gaan duiken of snorkelen op de cham eilanden voor de kust van Hoi An. Reis daarom naar het strand en doe een duikcursus daar. Het water is ontzettend mooi en nog steeds helder dankzij de weinige regenval in de afgelopen maanden.

De temperatuur in het midden van Vietnam in april ligt tussen 24 en 32 graden. De regenval neemt toe. En stijgt naar 58 millimeter water dat  uit de lucht valt. 

Wil je meer lezen over het snorkelen in Vietnam? Lees dan ook ons artikel over snorkelen in Vietnam.

Het noorden

In het noorden van vietnam stijgen de temperaturen nog steeds. Ook wordt de kans op een fikse bui groter. Ga naar Sapa en Mai Chau en ontdek wat zij te bieden hebben. Mei is goed voor wandelingen in de natuur. Trek jou wandelschoenen aan en ontdek de natuur van noord vietnam. Het gebied van Halong Bay is ook fijn om te verkennen. Ondanks dat je daar de weerberichten in de gaten moet houden.

De temperatuur in het noorden van Vietnam in april ligt tussen de 24 en 31 graden. De regen neemt flink toe maar zit nog lang niet op zijn piek. Er valt gemiddeld deze maand 196 millimeter water uit de lucht. 

Vietnam in juni

Het regenseizoen doet haar intrede in zuid Vietnam. De hitte is op haar eind van haar latijn. Terwijl er in april en mei nog temperaturen waren die niet uit te houden waren, daalt de temperatuur in zuid Vietnam ietsje. In ruil daarvoor krijgt dit gebied korte buien aan het einde van de dag. Terwijl het in centraal vietnam nog steeds aangenaam is om er te vertoeven in juni begint in noord vietnam het weer te kelderen. De buien worden erger en de luchtvochtigheid neemt toe. In valleien van Mai Chau en Ninh Binh worden erg heet. Dit betekend dat als jij langer wilt hiken is het beter om sapa te bezoeken dan deze valleien.

Het zuiden

In zuid Vietnam is het regenseizoen eindelijk daar. Je hebt er in juni niet heel veel last van. Af en toe komt er een hevige bui, dit gebeurt dan aan het einde van de dag. Het zorgt ervoor als een aangename verrassing tegen de hitte. Zorg er alleen niet voor dat jij er in loopt.

De temperatuur in het zuiden van Vietnam ligt tussen de 25 en 32 graden. Het blijft even hard regenen als de vorige maand. Gemiddeld valt er 140 millimeter aan water uit de hemel. 

Het midden

In centraal Vietnam is het nog steeds zomer. De temperatuur is aangenaam warm. Juni is een uitstekende maand in de centrale regio van vietnam. Het is perfect voor een rondje langs Hue, Hoi An en de centrale hooglanden.

De temperatuur in het midden van Vietnam in april ligt tussen 25 en 34 graden. De regenval blijft toenemen. Met 81 millimeter water dat  uit de lucht valt. 

Het noorden

In het noorden van vietnam is het volop zomer. De hoge temperaturen en een sporadische regenbui zijn typisch voor deze maand. Als jij zit te twijfelen of je wilt wandelen in noord vietnam, dan kan jij het beste jouw touroperator vragen om advies. Zij kunnen jou vertellen of er gevaren zijn tijdens de wandeltocht en waar jij op moet letten. Op basis daarvan kan jij een goede inschatting maken of je dit wilt doen.

De temperatuur in het noorden van Vietnam in april ligt tussen de 25 en 32 graden. De regen neemt flink toe maar zit nog lang niet op zijn piek. Er valt gemiddeld deze maand 240 millimeter water uit de lucht. 

Vietnam in juli

In juli is het weer voor het merendeel hetzelfde als in de voorgaande maand. Centraal vietnam is nog steeds de beste optie. Daar is het weer aangenaam warm en regent het nog niet. In zuid vietnam is het inmiddels het regenseizoen volop in gang. Er wordt langzaam gewerkt naar de piek. De meeste dagen zijn droog. Af en toe valt er een bui. In het noorden van vietnam is het volop zomer. De temperaturen zijn hoog en er valt regelmatige een buitje. Het is nog steeds prettig reizen naar vietnam in deze maand.

Het zuiden

Het weer is wisselvallig in het zuiden van Vietnam in juli. De regen komt vaker, de buien vallen frequenter en zijn kort maar krachtig. Bereid je voor op meer bewolkte dagen. Daarnaast is de temperatuur wel gedaald dat meer aangenaam aanvoelt dan de hitte van de vorige maanden. Er is geen noemenswaardige reden om deze regio over te slaan. Nha Trang is een van de weinige plekken die ontsnapt aan de fikse regenbuien in het zuiden van Vietnam. Dit komt doordat zij een eigen microklimaat hebben.

De temperatuur in juli in het zuiden van Vietnam ligt tussen de 24 en 32 graden celsius. De regenval verergert. Met 180 millimeter regen die valt deze maand, is het regenseizoen eindelijk op haar piek. 

Het midden

Voor centraal vietnam geldt dat de maand juli de beste weercondities heeft. De temperatuur is iets gezakt in vergelijking met vorige maanden en er valt af en toe een bui. Dit maakt het ideaal om de steden te ontdekken en daar te genieten van wat zij te bieden hebben.

De temperatuur in het midden van Vietnam in april ligt tussen 25 en 34 graden. De regen blijft veelal hetzelfde. Met 73 millimeter water dat  uit de lucht valt. 

Het noorden

Het noorden van vietnam in juli kenmerkt zich doordat het er heet is en af en toe regen valt. Het is hierdoor minder aantrekkelijk om te gaan wandelen in de natuur. Als jij dit toch wilt doen kan jij dit het beste doen door jouw gids te vragen of de condities goed genoeg zijn. Het weer is met een woord wisselvallig te noemen.

De temperatuur in het noorden van Vietnam in april ligt tussen de 26 en 32 graden. De regen neemt flink toe maar zit nog lang niet op zijn piek. Er valt gemiddeld deze maand 312 millimeter water uit de lucht.

​Vietnam in augustus

In augustus zijn nog steeds de beste weersverwachtingen in Centraal vietnam te vinden. Terwijl het zuiden en het noorden nu fikse buien kunnen krijgen, blijft het centrale gedeelte van vietnam redelijk ongedeerd.

In Hanoi en Halong Bay valt in augustus de meeste regen. Af en toe kan er ook een tropische storm voorkomen. Halong Bay tours kunnen hierdoor door het laatste moment worden afgelast vanwege het weer dat te slecht is.  

Het zuiden

De maand augustus is over het algemeen hetzelfde qua weer als in de maand juli. De temperatuur is warm en af en toe is er een tropische bui. Voor strandliefhebbers is dit weer niet top. Als jij naar de eilanden gaat kan jij ook niet meer de foto’s maken die er te zien zijn in een reisfolder van een willekeurig reisbureau. Als jij naar het strand naar toe wilt kan jij beter naar Nha Trang gaan of de centrale kust.

De temperatuur in het zuiden van Vietnam in augustus ligt tussen de 25 en 32 graden. De temperaturen lijken misschien aangenaam, maar vergeet niet dat er in deze maand veel regen valt. Met 190 millimeter regenval deze maand. Is de regenval in Vietnam op haar piek. 

Het midden

Er komt langzaam meer regen in het centrale regio. Maar dit is niks in vergelijking met het zuiden of noorden van vietnam. Dit is daarom nog steeds de beste regio als jij in augustus naar vietnam wilt reizen.

De temperatuur in het midden van Vietnam in april ligt tussen 24 en 33 graden. De regen blijft maar meer worden. Met 113 millimeter water dat  uit de lucht valt. 

Het noorden

Het noorden van vietnam in augustus kent wisselvallig weer. Het is geen slechte maand nog steeds geld dat jij het beste de situatie kunt bekijken per dag en situatie. Tropische stormen kunnen soms overlast veroorzaken en lange trekkings hierdoor lastig.

De temperatuur in het noorden van Vietnam in april ligt tussen de 26 en 32 graden. De regen neemt flink toe maar zit nog lang niet op zijn piek. Er valt gemiddeld deze maand 338 millimeter water uit de lucht. 

Vietnam in september

Voor vietnam is september niet de beste maand om het land te bezoeken. Het zuiden kent nog steeds haar regenseizoen. De regen valt soms met bakken uit de lucht. Het houdt in september ook nog eens langer aan dan de vorige maanden. In centraal vietnam vind ook het regenseizoen plaats. En het noorden is nog steeds heet maar is wel aan het einde van haar regenseizoen aangekomen.

Het zuiden

De buien nemen toe in de maand september in het zuiden van vietnam in september. Hierdoor komt het langzaam aan tot een piek die zich in oktober is. De eilanden zijn niet ideaal om heen te gaan. Het komt wel eens voor dat het de hele dag regent en dat jij die dag niks kan doen. Op andere dagen is er dan weer een strak blauwe lucht. Het weer is dus extreem moeilijk te voorspellen.

De temperatuur in Vietnam in het zuiden in september ligt tussen de 25 en 31 graden celsius. Ondanks dat je nog steeds in het regenseizoen zit. Valt er minder regen dan de maand ervoor. Met 170 millimeter. 

Het midden

September brengt verandering in de zaak qua weer in het midden van vietnam. Er valt steeds vaker grote hoeveelheden water uit de lucht. Hierdoor is de maand september verre van ideaal. Naast het wisselvallige weer kunnen er ook overstromingen plaatsvinden.

De temperatuur in het midden van Vietnam in april ligt tussen 24 en 31 graden. Ook deze maand blijft de regen maar komen. Met 360 millimeter water dat  uit de lucht valt. Let er op dat je goed kijkt waar je naartoe gaat aangezien er overstromingen kunnen zijn met zo veel regen. 

Het noorden

In het noorden van vietnam komt het regenseizoen tot zijn einde in de maand september. De temperaturen zijn nog steeds aan de hoge kant. Het grote voordeel is dat de rijstvelden in deze tijd van het jaar schitterend zijn. Zij vormen een goudgele kleur. Dit is perfect om een wandeling te maken naar dit gebied.

De temperatuur in het noorden van Vietnam in april ligt tussen de 25 en 31 graden. De regen neemt eindelijk een beetje af. Er valt gemiddeld deze maand 252 millimeter water uit de lucht. 

Vietnam in oktober

Centraal vietnam zit in de maand oktober midden in het regenseizoen. In het zuiden verbetert het weer aanzienlijk. Je kan weer lekker naar de eilanden toe reizen. Daar zijn de weerscondities weer aangenaam. In Noord vietnam komt het lekkere weer weer traag op gang. De luchtvochtigheid daalt en de temperatuur wordt behaaglijk. Ook in noord vietnam zijn de weercondities weer fijn waardoor jij weer heerlijk kan hiken.

Het zuiden

Als de maand oktober in volle gang is wordt de regen minder. Ook de temperatuur wordt lager en meer behaaglijk. Het weer is eindelijk weer goed genoeg om lekker op het strand te gaan liggen. Ook het weer op de eilanden is aanzienlijk verbeterd.

De temperatuur in oktober in het zuiden van Vietnam ligt tussen de 24 en 31 graden celsius. Dit is de laatste maand met zulke hoge regenval. Met 190 millimeter. Valt er enorm veel water uit de lucht. 

Het midden

De centrale regio van vietnam tijdens oktober is het beste om te vermijden. Het regenseizoen komt tot een piek. Dit in combinatie met de tropische stormen en een soms een overstroming maakt het alles behalve een fijne tijd in het centrale gedeelte van Vietnam.

De temperatuur in het midden van Vietnam in april ligt tussen 23 en 29 graden. De regen blijft maar komen. Met 553 millimeter water dat  uit de lucht valt. 

Het noorden

Het weer in het noorden van vietnam is heerlijk. De temperatuur voelt prettig aan en de lucht is blauw en vol met zonneschijn. Dit weer is lekker en geschikt om te gaan wandelen nabij Sapa en Mai Chau.

De temperatuur in het noorden van Vietnam in april ligt tussen de 22 en 28 graden. De regenval neemt langzaam af. Er valt gemiddeld deze maand 116 millimeter water uit de lucht. 

Vietnam in november

Het hoogseizoen begint in het zuiden van vietnam. De eilanden liggen er prachtig bij en het regent bijna niet. In het noorden van vietnam zijn de condities sterk verbeterd. Het geeft prachtige uitzichten als jij een wandeling maakt in de regio van sapa en Mai Chau. Het midden van vietnam in november kent haar piek van haar regenseizoen. In Hoi An heb je af en toe te maken met overstromingen. Het is het beste deze regio te vermijden. Mocht jij van noord naar zuid vietnam willen reizen of andersom kan jij het beste een binnenlandse vlucht nemen. Op deze manier kom jij niet voor onverwachte gebeurtenissen te staan.

Het zuiden

In het zuiden van vietnam in november zijn de temperaturen perfect. Het is de ideale tijd om de mekong delta te bezoeken. November is ook de maand waar de weersomstandigheden in Phu Quoc sterk verbeteren. Als jij weer naar het eiland reist lijkt het op het plaatje in de folder van een reisbureau.

De temperatuur in het zuiden van Vietnam in november ligt tussen de 24 en 31 graden celsius. De regen is ondanks dat het nog steeds veel is minder dan in vorige maanden. Met maar 160 millimeter regenval deze maand. 

Het midden

Centraal vietnam in november is het weer hetzelfde als dat in oktober. Hierdoor zijn er bijna geen redenen te bedenken om naar deze regio toe te gaan in deze periode. De grotten van Phong Nha zijn af en toe verboden te betreden vanwege overstromingen. Het blijft natuurlijk een onwijs mooie regio. vraag rond en doe extra onderzoek als jij naar deze regio wilt in november.

De temperatuur in het midden van Vietnam in april ligt tussen 21 en 27 graden. De regenval neemt in deze maand iets af. Met 401 millimeter water dat  uit de lucht valt. 

Het noorden

Het weer in het noorden van vietnam in november is een van de beste maanden. Het is perfect om te gaan hiken in de wonderschone natuur. Daarnaast is het een goede tijd om te gaan voor een cruise op de Halong Bay.

De temperatuur in het noorden van Vietnam in april ligt tussen de 19 en 24 graden.De regen valt telkens meer af. Er valt gemiddeld deze maand 40 millimeter water uit de lucht. 

Vietnam in december

Het is heerlijk weer in zuid vietnam. Deze maand is perfect voor zonaanbidders. Het weer in het noorden is ook nog steeds top. Ga voor een wandeling of andere sportieve activiteit. In centraal vietnam worden de condities langzaam maar zeker beter. Verwacht dat het weer grillig is. Je kan in de maand december door heel het land heen reizen.

Het zuiden

In december is het de ultieme tijd om te reizen naar Phu Quoc eiland. De Mekong delta is ook op zijn mooist. Het weer is heerlijk om het zuiden van vietnam te verkennen.

De temperatuur in het zuiden van Vietnam in december ligt tussen de 22 en 31 graden celsius. Dit is de laatste maand waar het hard regent. Met 120 millimeter water dat uit de lucht valt. 

Het midden

Het weer in het midden van vietnam in december verbetert langzaam. Ondanks dat het niet de beste tijd is om op het strand te gaan is het toch de moeite waard om naar deze regio toe te gaan. De rijke historie en natuur maken het tot een geweldige bestemming. Toch is het weer wisselvallig.

De temperatuur in het midden van Vietnam in april ligt tussen 20 en 25 graden. De regen blijft afnemen. Met 227 millimeter water dat  uit de lucht valt. 

Het noorden

Het weer in het noorden van vietnam is perfect. Het is ietsje frisser geworden van de voorgaande maanden. Neem dus zeker wat warme kleding mee. Zeker in de bergen kan het fris aanvoelen. Als jij dus van plan bent om te gaan wandelen kan je het beste een jas meenemen.

De temperatuur in het noorden van Vietnam in april ligt tussen de 15 en 21 graden. De regen daalt naar een dieptepunt. Er valt gemiddeld deze maand 20 millimeter water uit de lucht. 

Reizen tijdens de Vietnamese feestdagen

Behalve het weer moet je ook rekening houden met het reizen tijdens de TET vakantie. De steden lopen leeg tijdens deze vakantie. De mensen vluchten massaal naar het platteland. Bussen, treinen en vliegtuigen zitten snel vol. Als jij dus wilt reizen tijdens deze periode moet je dus rekening houden met het feit dat deze vervoersmiddelen snel vol zitten. De TET vakantie duurt 10 dagen. Vaak valt dit aan het eind van januari of het begin van februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen