Hue Vietnam: bezienswaardigheden, uitgaan en beste reistijd

Laatst bijgewerkt: 14-07-2020

Hue Is een van de mooiste steden van mooiste steden van vietnam.

Er zijn veel gave dingen te doen in Hue.

In dit artikel vind jij, de leukste bezienswaardigheden en activiteiten zodat jij Hue niet mag missen van jouw bucketlist, hoe jij het beste kan reizen naar Hue en wat de beste reistijd is naar deze stad. Zodat jij een perfecte timing hebt en kan genieten van de stad zonder regen.

Hué was de keizerlijke hoofdstad van Vietnam in 1802 tot 1945. Het keizerlijke bestuur woonde in de citadel, dat is gelegen in  het noordelijke gedeelte van de stad.

Hué ligt op de grens van het voormalige Zuid- en Noord-Vietnam. Door de oorlog tussen het communistische Noorden en het door de amerikanen bezette Zuid-Vietnam heeft de stad zware schade opgelopen. Veel mooie gebouwen in Hué zijn daardoor beschadigd. Gelukkig zijn ze bezig met het restaureren van de gebouwen die zijn beschadigd.

Ontdek de 11 leukste bezienswaardigheden van Hué

In Hué heb je veel mooie bezienswaardigheden te zien, die allemaal in het teken staan van de keizerlijke stad. Je kan zeker een dag vullen met alle bezienswaardigheden. Huur bij je hostel een fiets, het is goed te doen om door Hué te vertoeven op de fiets.

1. Tu Cam Thanh de verboden stad

De belangrijkste bezienswaardigheid van Hué is dan ook de Tu Cam Thanh de verboden stad van Hué. Deze kleine stad was vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie. Deze kleine stad was vroeger niet toegankelijk voor het gewone volk.

Let op! Als je met de fiets gaat er zijn mensen die betaald fietsenstalling aanbieden. Als je een stukje door fiets dan kan je soms je fiets ook gratis stallen. Dit leggen we ook uit in ons oplichting in Vietnam artikel.

Hué de keizerlijke stad

2. Keizerlijke graven (Tomb of Tu Duc en Tomb of Khải Định)

Ondere de vietnamese keizers heerst er een trend om extravagant te begraven te voelen. Zoals de Egyptenaren hun eigen tombes hebben. Hebben de vietnamese keizers ook hun eigen graven op hun eigen imposante manier.

Hué een van de tombes

3. Verlaten waterpark

Een ontzettend gave bezienswaardigheid in Hué is het verlaten waterpark. Het voordeel om hierheen te gaan is dat het nog nauwelijks bekend is. n 2004 werd er 3 miljoen dollar geïnvesteerd en werd er midden in de jungle begonnen met de bouw van dit park. Helaas is het park nooit afgemaakt en heeft een surrealistische sfeer.

4. De Top Gear experience vanuit Hue!

Dit mag je niet missen! Je kan Vanuit Hué op een brommer rijden over de Hai Van Pass naar Hoi An toe. Je backpack word afgeleverd bij je volgende hostel in Hué. Je kan deze rit ook met Easy riders doen die via je hostel of locale boeking agency te boeken zijn in Hué.

5. Thien Mu pagoda

Thien Mu pagode is gelegen op de top van een heuvel net buiten het stadscentrum van Hue. Het biedt adembenemende uitizichten over de Perfume rivier en de keizerlijke stad Hue.

Een van de bezonderheden is de 21 meter hoge octagonal toren genaamd Thap Phuoc Duyen. Deze werd gebouwd in 1844 toen keizer Thieu Tri regeerde.

In de zelfde tijd, werden de hoofd houten sculpturen van de tempel bewakers en de gouden platen boeddha beelden.

Thien Mu pagode was ook het huis van de boedhhistische monnik Thick Quang Duc. Die zichzelf had verbrand toen hij in 1963 had geprotesteerd tegen vervolging van boedhhistische monniken van de zuid vietnamese regering.

6. Thanh Toan Bridge

Thanh Toan Bridge is voetbrug die met tegels gezet is. Het is vergelijkbaar met de Japanse brug in Hoi An. Het toont oude chinese en japanse motieven maar ook uitsnijdingen van heilige dieren.

Gebouwd gedurende de regerings periode van keizer Le Hien Tong (1740-1786). Deze houten brug is gebouwd over de Nhu Y rivier. Het kent een lengte van 17 meter. Er is ook een altaar voor de vrouw die de brug heeft ontworpen. Tran Thi Dao was ook de vrouw van een hoog gerankte manderijn aan het keizerlijke hof.

Thanh Toan Bridge is gevestigd in de Thanh Thuy village en is een 20 minuten rit vanuit het stadscentrum van Hue.

7. The To Mieu Temple

De To Mieu tempel wordt beschermt door UNESCO was gebouwd in opdracht van keizer Minh Mang in 1821 in nagedachtenis van de keizers die hem voor gingen.

Een van de best onderhouden gebouwen in het complex. Deze tempel bedoelt om de voorvaderen te eren behuist een paviljoen in drie lagen. Er hangen persoonlijke voorwerpen en protretten van de 10 keizers, maar ook negen urnen van de dinastie. De tempel is gratis om te bezoeken voor toeristen. Als je wilt kan jij een gids inhuren om jou alles te vertellen over de tempel.

8. Perfume River

De perfume rivier is ongeveer 80 kilometer lang. Het stroomt van Truong Son Mountain tot het stads centrum van Hue en Bang Lang Fork.

Lokaal wordt deze rivier de Huong rivier genoemd. Het is ook vernoemd naar de bloemen die in de rivier komen van de boomgaarden die in de herfst maanden bloeien. Dit resulteert in de bloemen geur die de rivier dan heeft.

Als de meeste attracties van Hue kent ook de rivier vele tours en boottochten die toeristen meenemen.

9. Bach Ma National Park

Bach Ma nationaal park ligt op 1450 meter boven zeeniveau. Het kent schitterende watervallen, wandelpaden en franse villa’s.

Gesitueerd in de Annamite range, is dit gebied een populaire plek om jezelf terug te trekken voor de lokale bevolking.

Het is het thuis voor duizenden zeldzame planten en wilde dieren. Bezoekers kunnen een dag vol hiking, kamperen, zwemmen en abseilen over de Do Quyen Fall verwachten.

10. Huyen Tran Princess Temple

Hueyen Tran Prinsessen tempel is een uitgebreid complex gevuld met lotus meren, het keizerlijke tran Nhan Tong’s klooster, orchideen tuinen, en een bibliotheek die in het bezit is van documenten van de voormalige koning en andere belangrijke figuren van de Tran dynastie.

Een looptocht van 15 minuten brengt jou naar de Tu Doc Royal Tombe. Een van de attracties daar is een beeld van de prinses van 2.37 meter hoog. Bezoekers kunnen ook genieten van een aantal culturele activiteiten bij het Huyen Tran Prinsessen tempel. Zoals bell klokken luiden ceremonies, oosterse vechtsporten, traditionele kunst en muziek optredens. Maar ook bloemschikken en menselijk schaken.

11. Hon Chen tempel

Hon Chen tempel werd gebouwd om Po Nagar te aanbidden. Dit is de godheid voor de oude Cham populaite in Ngoc Ho. Het staat op een small, rotsachtige cliff in Ngoc Ho. Dit unieke altaar onderging meerdere restoraties onder keizer Minh Mang en Dong Khanh tussen 1832 en 1886.

Vandaag behuist het verschillende relieken zoals oude vasen, chinese scripties, religieuze figuren en ingekerfde dieren.

Hon CHen Tempel festival wordt gehouden in het midden van de derde en zevende maan maand ieder jaar. Wanneer bezoekers zich kunnen vermaken met traditionele rituelen, folkloren dans en muziekoptredens van de lokale bevolking in kleurrijke kostuums.

Beste reistijd

Vanaf midden januari tot september is het droge seizoen met hoge temperaturen ( 30+ ) en luchtvochtigheid. Uit eigen ervaring kan ik spreken dat de combinatie met de hoge luchtvochtigheid echt behoorlijk zweten geblazen is. Plan je bezoek aan de Citadel en de tombes dus in de vroege ochtend of namiddag en rust uit tijdens de siësta.

Vanaf september koelt het af en begint het regenseizoen. Temperaturen zijn dan aangenaam tussen de 20 en de 30 graden. De stad staat bekend vanwege het druilerige weer tijdens deze periode wat eigenlijk ook wel een bijzondere sfeer kan geven aan de oude gebouwen en de omliggende tombes. Bezoek je de stad tijdens deze periode zorg dan voor gepaste regenkleding.

Hoe Kom ik in Hué?

De stad heeft een vliegveld en is goed verbonden met meerdere dagelijkse vluchten tussen de belangrijke bestemmingen in Vietnam. Het treinstation ligt op kleine afstand van de straten waar de leukste restaurants, bars en hotels te vinden zijn en kost je niet meer dan 10 minuten met de taxi.

Waarschijnlijk kom je vanuit één van de volgende plaatsen.

Vanuit Hanoi

Wil je vanuit Hanoi direct naar Hue ( afstand 688 km )dan heb je twee opties. Neem een binnenlandse vlucht of de nachttrein. Vergeet de bus, dat is een ramp. Boek je vliegtickets via een vergelijkingssite als Skyscanner en treintickets via de site van 12GoAsia voor de voordeligste tarieven.

Vanuit Phong Nha / Dong Hoi

Kom je vanuit deze regio dan is busvervoer wat mij betreft de beste optie. Eventueel kun je vanuit Dong Hoi de trein pakken maar dan laat je een interessante dag liggen. Het leukste is namelijk om vanuit één van deze plaatsen een tour te boeken die je meeneemt langs de Vinh Moc Tunnels en de DMZ om zo een interessant stuk geschiedenis mee te pakken. Deze tours vertrekken zo rond 8 uur in de ochtend en zetten je rond 2 uur af in de buurt van je hotel in Hue. Een tour is gemakkelijk te boeken bij vrijwel elk hotel of reisbureau in deze plaatsen. Wij betaalden recent VND 500.000 per persoon vanuit Phong Nha voor deze trip inclusief de toegangsbewijzen voor de tunnels en de DMZ.

Vanuit Hoi An

Wil je vanuit Hoi An naar Hue dan heb je ook weer een erg indrukwekkende dagtrip te pakken. Veel reizigers kiezen ervoor om een scooter te huren en over de magische Hai Van Pass te rijden. Wil je niet zelf rijden huur dan een gids met motor in voor de dag. Als alternatief is er de prachtige treinroute tussen Da Nang en Hue. In dat geval kun je het beste een taxi nemen vanuit Hoi An naar het treinstation in Da Nang wat ongeveer VND 400.000 moet kosten. Kun je ook met de bus? Ja, dat kan maar dan doe je jezelf echt tekort want dit is één van de mooiste routes in Vietnam. Maak er dus zeker een uitje van.