Unawatuna: relaxte badplaats van Sri Lanka

Laatst bijgewerkt: 20-01-2020

Unawatuna is een badplaats aan de zuidwestkust van Sri Lanka. Unawatuna heeft een heel mooi strand. En niet alleen toeristen komen hier maar ook de locals.

In unawatuna kun je heerlijk tot rust komen van je backpack reis, het is door het aangename strand wat commerciëlere maar niet per se vervelend.

Zien en doen in Unawatuna

In Unawatuna draait het voornamelijk om de stranden en na een heerlijk dagje strand zijn er ook nog leuke restaurants en bars. Daarnaast kent de plaats ook enkele bezienswaardigheden.

Stranden van Unawatuna

Het strand van Unawatuna is getroffen door de tsunami van 2014 en hierdoor compleet verwoest. Toch blijft het strand mooi, de ronde vorm, kleur van het zand en de palmbomen rondom maken het vooral een fotowaardige plek.

Unawatuna strand

Helaas is dit strand vrij druk en is de zee niet heel fijn om te zwemmen. Maar je kan vooral lekker wat eten en een drankje doen.

Gelukkig zijn er een aantal kleine stranden in de buurt waar je beter terecht kunt. Overdag kun je daarom beter terecht op Jungle Beach of Dalawella Beach. Hier lig je veel lekkerder op het strand en kan je heerlijk zwemmen. 

Met de tuktuk ben je ongeveer met 10 minuten op Jungle Beach of Dalawella Beach. Maar je kan ook een scooter huren dat je meer de vrijheid hebt.

Uitstapjes naar andere steden

Unawatuna is een goede plek om te gebruiken voor een uitvalsbasis om andere plekken aan de zuidwestkust van Sri Lanka te ontdekken. Dus hier enkele aanbevelingen voor dagtrips: 

  • Galle ligt enkele kilometers in het noorden van Unawatuna. Deze stad is een leuke aanrader als dagtrip te bezoeken vanuit unawatuna. Galle is bekend vanwege het Nederlandse fort. Deze staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. 
  • Mirissa is een van de leukste badplaatsen van Sri Lanka. Je komt hier voor de relaxte sfeer, het strand en het walvis spotten natuurlijk. Maar ook het uitstapje naar Weligama om te surfen. Vanaf Unawatuna ben je hier binnen een half uur

Hoe kom je in Unawatuna

Al reis je vanuit het noorden dan kan het best via Galle reizen. Vanuit Galle pak je de bus die doet er slechts tien minuten over. Vanuit het zuiden is het een busrit van minder dan een uur vanaf Mirissa. Je kan ook vanaf Weligama opstappen dan is het 10 min korter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen