Sri Lanka visum

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

Als jij naar sri lanka wilt reizen heb jij een visum nodig.

Zonder kom jij het land niet binnen.

In dit artikel leer jij:

 • waar jij je visum aan kan vragen
 • hoe lang jouw visum geldig is
 • wat de kosten zijn voor jouw visum
 • wat de beste tijd is om jouw visum aan te vragen

Zo kom jij niet voor verrassingen te staan. De volgende tips zijn stappen die jij moet ondernemen om Sri Lanka binnen te komen. Sri Lanka visum aanvragen.

Er zijn verschillende manieren om een visum aan te vragen voor Sri Lanka. Zo kan jij jouw visum online aanvragen voor het eiland.

Naast online kan jij ook naar de ambasade gaan. Daar krijg jij dan fisiek jouw visum.

Jouw visum online aanvragen vanuit jouw luie stoel

Via de website www.eta.gov.lk kun jij online een ETA aanvragen. Dit is de bevestiging en toestemming dat jij Sri Lanka mag bezoeken.

Vaak word jouw aanvraag voor een ETA binnen een uur goedgekeurd. Maar om er zeker van te zijn kan jij deze beter een paar dagen van te voren aanvragen. Dit visum kost 35 dollar en moet betaald worden per creditcard.

Je mag 30 dagen in Sri Lanka verblijven met een ETA.

Niet online, aanvragen bij de ambasade

Als jij geen credit card hebt of om een andere reden jouw ETA niet online kunt aanvragen. Dan kan dit offline ook gebeuren bij de ambassades van Sri Lanka.

Hier kan jij ook jouw visum aanvragen.

Visums upon arrival kan jij ophalen op het international vliegveld Bandaranaike in Colombo Sri Lanka. De wachtrijen zijn hier lang, dus reken erop dat dit niet altijd soepel gaat. Daarnaast kost een visum opun arrival voor Sri Lanka 5 dollar meer.

Ook dit visum is 30 dagen geldig.

Visum verlengen

Sri Lanka is natuurlijk zo’n mooi land dat jij wel langer wilt blijven.

Dat kan.

Je kan jouw visum verlengen. Dit mag jij twee keer in totaal doen. Iedere keer verleng jij jouw visum met 90 dagen. Dus uiteindelijk ben jij op zijn meest 180 in Sri lanka. Jij kunt dus 6 maanden reizen in Sri Lanka.

Bij de tweede keer dat jij jouw visum verlengt moet jij een goede reden opgeven. Zij doen hier best wel moeilijk mee. Wat een goede reden is vertellen zij niet.

Hoe verleng je het visum

Jouw visum verleng jij bij het Department of Immigration and Emigration in Colombo.

Zoals gezegd kan jij je visum twee keer verlengen. Reis naar Colombo om dit te doen. Dit kan alleen in Colombo.

De openingstijden van de Department of Immigration is van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 16:30. Dit is van maandag tot en met vrijdag. Hou er rekening mee dat zij pauze houden tussen 12:00 en 13:00.

De volgende items zijn noodzakelijk bij jouw aanvraag voor verlengen van jouw visum in Sri Lanka.

 • Je pasport;
 • Ingevuld Extension Form
 • Cash of creditcard. Je moet US$49 betalen;
 • Een pasfoto;
 • Retour- of doorreisticket (hoewel dat zelden gevraagd wordt).

Voorwaarden en geldigheid

Het is verplicht om een visum te hebben voor Sri Lanka. Iedere reiziger met een Nederlandse of Belgische nationaliteit moet in het bezit zijn van een visum (ETA).

Het visum is 180 dagen geldig vanaf de datum van uitgifte. Binnen deze 180 dagen mag jij 30 dagen in Sri Lanka verblijven.

Als jij een toeristische visum m heeft mag jij twee keer het land betreden. Dit is bijvoorbeeld handig. Als jij tussendoor een ander land wilt bezoeken of op bezoek gaat bij een vriend of vriendin in een ander land.

Let er dan wel op, dat die 30 dagen nog steeds gelden. Dit betekend dat jij binnen die dertig dagen het land ook weer moet verlaten.

Dus als jij op dag 1 aankomt en weggaat op dag 5, om naar india te reizen. Dan weer terug komt op dag 11 en dan op dag 28 weer weg gaat. Dan is dat geen probleem.

De dagen tellen gewoon door ook als jij er niet bent.

Voor het e-visum Sri Lanka gelden de volgende voorwaarden:

 • Jouw paspoort moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn
 • Jij moet een retour of doorvlucht hebben
 • Jij moet over voldoende geld bij je hebben om jouw verblijf te betalen
 • Bij de aanvraag voor een ETA mag jij niet in Sri Lanka bevinden
 • Het toeristisch e-visum geldt alleen voor toeristen. Zakelijke doeleinden hebben een eigen visum.
 • Jij kan jouw visum ter plekke verlengen voor maximaal 6 maanden bij het immigratie kantoor in Colombo.

Spoedvisum aanvragen

Moet jij snel naar Sri Lanka toe maar heb jij nog geen visum? Dan is een spoed visum een goed idee voor jou. Wat jij moet doen is het vakje spoed aanvinken. Dan wordt binnen 15 minuten jouw aanvraag behandeld.

De aanvraag kan 7 dagen per week, 24 uur per dag worden gedaan.

Dit kost wel extra. De kosten hiervoor zijn 9,95 euro per persoon.

Wanneer Sri Lanka visum aanvragen?

Als jij jouw visum aanvraagd online dan kan jij dit het beste een paar dagen van te voren doen. 3 dagen is voldoende tijd om jouw aanvraag te starten.  Als jij niet op het randje wilt leven kan jij dit het beste een week van te voren doen. Op deze manier weet jij zeker dat het goed gaat.

Bij de ambassade kan jij dit het beste minimaal een week van te voren doen. Het heeft altijd 3 werkdagen nodig voordat jij jouw visum op mag halen.

Goed om te weten wanner je naar Sri Lanka reist

Als jij jouw visum hebt dan ben jij klaar voor vertrek. Je hoeft je visum niet fysiek te overhandigen. Bij de paspoort controle zien om jij een geldig visum hebt. Dit doen zij door simpel weg jouw paspoort te scannen.

Neem gewoon voor de zekerheid altijd een uitgeprinte versie mee van jouw visum. Verder moet je er voor zorgen dat je een geldig paspoort hebt. Die nog minimaal 6 maanden geldig is.

Verder moet je over een ticket beschikken om het land weer te verlaten. Zodat zij weten dat jij weer op een vliegtuig stapt om het land te verlaten.

Het maakt dan niet uit of het een retour ticket is of dat jij doorreist naar een ander land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen