Op Jeepsafari in Yala National Park | Spot olifanten, luipaarden & vogels

Laatst bijgewerkt: 16-01-2020

In de natuur wilde dieren en bijzondere planten zien. Sri Lanka heeft veel te bieden en een Jeepsafari in Sri Lanka is een van die dingen die jij moet doen hier!

Naast mooie stranden en tempels, heeft Sri Lanka vele mooie natuurparken waaronder Yala National Park. Dit is een van de populairste natuur parken in Sri Lanka.

Ben je nieuwsgierig naar olifanten spotten of alle andere national parken van Sri Lanka. Daar hebben we ook een artikel geschreven. Lees hier alles over olifanten parken in Sri Lanka. En al wil je meer weten over alle andere national parken in Sri Lanka.

Yala National Park in Sri Lanka

Het Yala National Park is een van de meest bezochte natuurparken van Sri Lanka. Het park bestaat uit vijf blokken, daarvan zijn er nu twee open voor bezoekers. In 1990 werden Yala En Wilpattu aangewezen als natuurreservaat. 

Met een totaal oppervlakte van bijna 1300 vierkante kilometer heb je een hele grote kans bijzondere dieren te spotten. Het park zit dan ook vol met veel verschillende beesten. Denk aan prachtige vogels in de lucht en bomen. 

Yala heeft de grootste Luipaarden populatie ter wereld. Helaas geeft dit geen garantie dat je zo ook gaat spotten. Je ziet ze maar heel gering vaak. 

Ook de pythons en beren zijn moeilijk te spotten in het park. Maar dit houdt het spannend natuurlijk. Want wie weet heb je heel veel geluk en spot je een van deze dieren.

Olifant in Yala National PArk

De grootste kans maak je op het spotten van krokodillen en apen. Ook ga je olifanten zien maar er zijn meer parken waar je ze beter kan spotten.

Yala National Park huisvest 44 soorten zoogdieren en 215 soorten verschillende vogels.

Het monument bij Pantanagala strand en de tsunami van 2004

Helaas heeft de tsunami van 2004 ook het Yala National park getroffen. Hierdoor tref je dan ook een Tsunami-monument. Om bezoekers eraan te herinneren dat de verwoesting heeft aangericht en dat het vele levens heeft gekost. 

Wat is de beste tijd om Yala National park te bezoeken

Het Yala National park kan je het best bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Het is belangrijk dat je vroeg aankomt in het park.

De beste tijd om het park te betreden is als het park net geopend is. Dat is rond 6:00 uur. Bij de ingang zie je vaak al een aantal jeeps staan. 

Al kom je meer in de middag aan heb je de kans dat ze geen jeeps meer toelaten. Ze laten beperkt aantal jeeps toe in het park. Daarnaast is de warmte in de middag niet altijd heel fijn. Zowel voor jou als de dieren.

Wat is de Entree prijs van het Yala National park

Het Yala National Park bezoek je met een 4x4, dat is de enige mogelijkheid met de Jeep safari. Dit is natuurlijk goed te regelen bij elk hostel en hotel in de buurt.

Jeepsafari in Yala National Park

Je kan het park bezoeken met 2 personen alleen betaal je veel meer. Zoek minimaal 2 andere reizigers om je te vergezellen voor de Jeepsafari. Dit kan je regelen bij je hotel of hostel in de buurt. 

Kom je van een verdere plek en reis je gelijk door na het Yala Park. Probeer dan andere reizigers die hetzelfde reisplan hebben mee te krijgen. Dit scheelt veel geld.

  • De kosten voor een Jeep & chauffeur hangt af van met hoeveel personen je dit doet. Voor twee personen kan je rekenen op 4000 Roepies (20 euro).
  • Je betaalt ook entree voor het park, dit is 3500 Roepies (18 euro). 

De Jeep Safari duurt ongeveer 3 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen