Hikkaduwa in Sri Lanka - Dingen doen snorkelen en surfen

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

Hikkaduwa is een van de relaxte badplaatsen van Sri Lanka. In de jaren 70 groeide dit voormalig vissersdorp uit tot een hippe surfplek. Nog steeds voel je deze laid-back surfer vibe.

Naast het surfen kan je nog veel meer leuke dingen doen, denk aan snorkelen koraalrif met tal van kleurrijke vissen. En wat denk je van schildpadden spotten dat maakt Hikkaduwa een hele vette plek!

Helaas heeft het aantrekkende toerisme ook een keerzijde door het toenemen van hotels en restaurant aan het strand van Hikkaduwa. Dit leidt tot erosie, gelukkig lijkt het weer terug te keren. Het kan hier druk zijn en beetje toeristisch maar de laidback sfeer is er nog steeds. Er hangt nog steeds een goede surf sfeer, en in de avond kan je een heerlijke cocktail pakken en is er vuurwerk aan het strand!

Palmbomen van Hikkaduwa

Wat te doen in Hikkaduwa?

Surfen in Hikkaduwa

Hikkaduwa is echt een surfers plek, je vindt surfers van zonsopgang tot zonsondergang op golven te pakken. 

Wil jij surfen in Hikkaduwa? Dan kan je het best van november tot april in Hikkaduwa zijn. Dan heb je de beste golven om te pakken. Ook beginners kunnen hier terecht in Hikkaduwa, er worden veel surflessen aangeboden bij hotels en strandtenten.

Turtle farm

In Hikkaduwa heb je een turtle farm dat bedreigde schildpadsoorten beschermt. Je kan dit initiatief voor dit schildpadden  onderzoekscentrum steunen met een kleine bijdrage voor entree. Je krijgt natuurlijk een rondleiding.

Snorkelen in Hikkaduwa

Het staat hier ook bekend om een van de onderwaterwerelde van Sri Lanka. Om goed te kunnen snorkelen kan je het best wandelen naar de oostkant, dit is de beste snorkel spots. Voor schildpadden hoef je niet ver de zee in, die zwemmen dichtbij de kust.

Feesten in Hikkaduwa

Heb jij zien in slapeloze nachten en eindeloze nachten dansen in het zand? Dan ben je hier aan het goede adres. Elke avond is er een feestje en de locatie van het feestje is elke avond anders. Je vind de locatie door de vuurwerk show bij de locatie!

Yoga op Hikkaduwa 

Bij vele hotels en andere locaties worden er yogalessen aangeboden. Het is een heerlijk begin van de dag om met zonsondergang een yogales te beginnen met je medereizigers. Voel je even een met je lichaam terwijl je Warrior Two doet.

Yoga Hikkaduwa

Verken de omgeving met een Tuktuk

Wat leuk kan zijn is een Tuktuk ritje nemen en het de omgeving verkennen. Denk dan vooral aan de markten, centrum en langs dorpjes en langs palmbomen wandelen en met locals praten!

Hoe kom je in Hikkaduwa?

Je kan met de trein reizen naar Hikkaduwa vanaf Colombo. Voor 2 euro koop je een treinkaartje naar Hikkaduwa, de reis is niet heel comfortabel maar wel een belevenis. Als je een zitplaats bemachtigd zal je een adembenemend uitzicht hebben van jungle, dorpen en eindeloze rijen palmbomen.

Geen zin om met de trein te gaan? Je kan ook de bus nemen naar Hikkaduwa vanaf Colombo. Er gaat een bus vanaf het busstation van Colombo, deze gaat elke 15 minuten en doet er ongeveer 2 uur over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen