Dambulla Sri Lanka: de uitval basis van de culturele driehoek

Laatst bijgewerkt: 29-06-2020

Dambulla ligt centraal gelegen in Sri Lanka en is een goede uitvalsbasis voor de culturele driehoek. Maar Dambulla heeft naast deze uitvalsbasis ook een interessante grot als hoogtepunt.

Kort over Dambulla

Dambulla is een stad met 67.000 inwoners en is voornamelijk bekend onder reizigers vanwege de Grottentempel die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het zijn meerdere grotten waar de belangrijkste de grottentempel.

Dambulla in Sri Lanka

Wat kan je doen in Dambulla? 

Grotten complex

De mooiste bezienswaardigheid is het grottencomplex van Dambulla, je moet een kleine heuvel oplopen. Waar je de bekendste grotten vind. Bovenaan de heuvel heb je een heel mooi uitzicht over de omgeving. En ook over het gebied van Sigiriya waar je misschien wel een glimp opvangt van de bezienswaardigheden daar zoals de Lion Rock.

Je ziet daar 56 schitterende Boeddhabeelden die heel mooi zijn en ook de schilderingen zijn benoemingswaardig. In de grot Devajara Viharaya kun je een liggend Boeddhabeeld van vijftien meter groot bekijken.

Dambulla Boedha
Boedha

De gouden tempel

Bovenop de rots staat een grote gouden tempel. Het 30 meter hoge beeld van Boedha maakt het een imposante eye catcher om te zien. Helaas door het grote neon bord word het een kitscherig wat afbreuk doet aan de tempel zelf.

Minneriya National Park

In het noordoosten van Dambulla ligt het Minneriya National Park. Het is een van de gaafste national parken van Sri Lanka. Zeker een aanrader als je een safari wilt gaan doen in Sri Lanka. Het Minneriya National Park staat bekend om de grote hoeveelheid aan olifanten die het park als hun huis zien

Hier ga je zeker olifanten spotten!

Je kan hier makkelijk het Minneriya National Park bereiken van zowel Dambulla als Sigiriya.

De uitval basis naar de culturele driehoek

Dambulla heeft niet zoveel activiteiten en bezienswaardigheden dat je er 2 á 3 dagen er op uit kunt. Maar door de centrale plek en dat je midden in de culturele driehoek zit van Anuradhapura, Polonnaruwa en Sigiriya zit. Kun je besluiten om wat meer dagen in Dambulla te verblijven en vanuit daar naar deze plekken afreizen. 

Overnachten in Dambulla

Dambulla is vrij commercieel geworden, dat heeft veel invloed op de slaapplekken. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke Guesthouses die betaalbaar zijn.

Dambulla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen