Sigiriya: ontdek de beruchte leeuwen rots

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

Sigiriya behoort tot een van de leukere bestemmingen van Sri Lanka. In dit dorpje bevind je de gelijknamige rots ook wel de Lion Rock genoemd.

Deze indrukwekkende rots is van een afstand al te zien, maar dichterbij nog vele malen interessanter. Je kan de Lion Rock makkelijk bezoeken vanaf bestemmingen als Dambulla of Polennaruwa. Maar je kan ook in Sigiriya verblijven dan heb je meer tijd om de omgeving te verkennen.

Beklim de Lion Rock

Natuurlijk kan je de Lion Rock van een afstandje bekijken, maar veel leuker is de rots beklimmen. in de vijfde eeuw werd er boven op de rots het paleis gebouwd van koning Kassapa. Als je de vele trappen oploopt kom je onderweg overblijfselen tegen van het Paleis.

Voorheen zag je een leeuwenkop uitgehouwen in de rots, helaas is deze afgebroken en zie je alleen de poten nog. Tijdens je klim kom je ook een aantal eeuwenoude muurschilderingen tegen en de bijzondere Spiegelmuur. Het omliggende complex is er mooi, hier vind je een prachtige tuin helemaal in symmetrie.

Helaas betaal je $30, per persoon om de rots te mogen beklimmen, wat veel geld is. Daarnaast kan je vanaf de top de rots niet zien. Daarom geven wij de voorkeur aan de Pidurangala Rock.

Beklim de Pidurangala rock en heb een waanzinnig uitzicht over de Lion Rock

Slechts 2 kilometer vanaf de Lion Rock vind je de Pidurangala Rock, de rots is net zo hoog als de Lion Rock. Het leuke aan de Pidurangala Rock is dat deze minder word bezocht door toeristen hier door voelt het beklimmen van deze rots veel authentieker. Daarnaast is de tocht iets intenser dan de Lion Rock, waardoor je aan het eind van je klim iets meer moet klimmen en klauteren.

Ben je minder fit, dan kan je misschien beter de Pidurangala rock beter overslaan. Omdat het laatste stuk best wel pittig kan zijn.

Gelukkig is er aan het eind van de tocht echt een adembenemend uitzicht over de Lion Rock.

Verblijven in Sigiriya, een nacht is voldoende!

Wil je Sigirya bezoeken? Dan heb je genoeg aan een nachtje. De dingen die je wilt zien zijn de Lion Rock of de Pidurangala rock bezoeken.

Kom je in de ochtend of middag aan in Sigirya dan kan je einde van de middag al voor kiezen om de Lion Rock te bezoeken. Ga daarna vroeg naar bed dan kan je vroeg in de ochtend al de Pidurangala Rock beklimmen en heb je een heel mooi uitzicht met zonsopgang. Na al deze actieve inspanning kan je op je gemak ontbijten en doorreizen naar je volgende bestemming.

Wil je Sigiriya bezoeken dan heb je genoeg aan een verblijf van één nacht. Wanneer je aankomt in de ochtend of middag, zou je in het einde van de middag de Lion Rock kunnen bezoeken. Vervolgens ga je vroeg naar bed en zorg je dat je de zonsopkomst bij Pidurangala Rock bent. Daarna kan je op je gemak ontbijten en doorreizen naar je volgende bestemming.

De omgeving van Sigiriya verkennen

Het kleine dorpje van Sigirya is omringd door mooie groene rijstvelden en verschillende meren. Om de omgeving te verkennen, kan je het best een scooter huren. Dan zal je wel over de onverharde wegen moeten gaan, dus wees voorzichtig!

Een tip van ons is om tegen de zonsondergang ook naar het Thalkote Wewa meer te gaan. Hier heb je prachtig uitzicht over beiden rotsen.

Je kan natuurlijk ook gewoon een fiets huren, dit kan je doen bij vele guest houses in Sigirya. Als je wat meer tijd hebt dan is de fiets zeker een optie in Sigirya.

Hoe kom je in Sigiriya? 

Bus

Je kan het makkelijkst Sigirya bereiken vanaf Dambulla, deze bus doet er ongeveer drie kwartier over. De bus gaat twee keer per uur.