Je backpack inpakken - Wat neem je mee

Laatst bijgewerkt: 03-11-2022

Waarschijnlijk heb je backpack al gekocht, maar hoe kan je het best je backpack inpakken?

In dit artikel leggen we uit hoe je het best je backpack kan inpakken. Of je nou een maand op reis gaat of een jaar uit je backpack gaat leven. Natuurlijk heeft elk land een andere paklijst nodig maar de basis van wat je nodig hebt blijft vaak het zelfde. Daar voeg je vaak spullen aan toe die je verwacht nodig te hebben.

Al ga je door zuid-oost Azië of midden-amerika gaat backpacken dan heb je waarschijnlijk genoeg aan 55 tot 65 liter. Daar red je een maand mee, maar je kan er ook zeker een jaar uit leven. Wil je meer weten over het kopen van een backpack, lees dan ons backpack kopen artikel.

De grootste fout de je maakt tijdens je eerste reis is dat je te veel gaat mee nemen.

Spullen die je nodig hebt voor het inpakken van je backpack

Laten we beginnen met spullen die van pas komen tijdens het reizen. Dit zijn vaak ook spullen die je de eerste keer gaat vergeten tijdens het backpacken. Er zijn spullen die je waarschijnlijk niet vergeet als je pinpas en paspoort. Maar deze spullen zijn echt wel aanraders.

Lees hier, onze complete inpaklijst voor backpacken.

Bagage organizers
Super handig om je kleren in te sorteren! Zo kun je overal makkelijk bij en hoef je niet alles één voor één uit je backpack te halen als je iets zoekt. Op Reisartikelen.nl vind je ze in verschillende formaten.

Poncho

Een poncho is echt iets wat je makkelijk kan vergeten. Dat is natuurlijk niet zo gek als je naar een bestemming gaat in zuid-oost Azië. Maar al valt er een plensbui dan is het toch fijn dat je het bij je hebt.

WC papier

WC papier in je daypack stoppen is zeker geen overbodige luxe. In veel Aziatische landen is er geen wc papier op de toiletten. Dus doe een beetje WC papier in een boterhamzakje in je tas.

Lakenzak

Het kan zijn dat het matras van je hostel er niet zo fris uitziet. Dan is een lakenzak erg fijn om in te kruipen. Deze kan je compact meenemen voor je reis.

Hangslot

In sommige guesthouses kun je jouw kamer of de kluis op je kamer afsluiten met je eigen hangslot. Dit is vaak veiliger, dan alleen de sleutel van je kruis.

Cable lock

Handig om je daypack aan vast te maken, als je even je ogen dichtdoet bijvoorbeeld.

Flightbag

Een hoes die je over je backpack kan doen, dit is handig tijdens de vlucht. Zo word je backpack beschermt tegen beschadigingen. Maar soms in het bagageruim van de bus kan dit ook handig zijn.

Hoeveel kleding moet ik meenemen?

Hoeveel kleding neem je mee tijdens het backen? Vaak neem je ongeveer een week aan kleding mee. Vaak kan je bij je hostel het laten wassen. Neem niet je mooiste kleding mee want soms wassen ze heet of verdwijnen er kleding stukken.

Extra tips voor het inpakken van je backpack

Er zijn nog meer spullen die handig zijn om in te pakken voor je reis. Zo hebben we hier wat extra tips geschreven die je kunnen helpen tijdens het backpacken.

Reisflessen voor shampoo of andere toilet spullen

Het is zonde om een hele fles zonnebrand, aftersun of shampoo meenemen. Je kan beter reisflessen kopen en daar beetje in doen. Dit scheelt weer ruimte in je backpack. Je kan gemakkelijk deze producten ook tijdens je reis kopen.

Waterdichten toilettas

Stop je toiletspullen in een waterdichte toitettas, hierdoor voorkom je dat er iets lekt en je kleding bijvoorbeeld nat word.

Rol je kleding op

Rol je kleding die je meeneemt op, hierdoor bespaar je veel ruimte. Dat je makkelijker loze ruimte kan vullen in je backpack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen