Wat te doen in Kopenhagen in de winter

Laatst bijgewerkt: 04-02-2023

Kopenhagen is een prachtige stad het helejaar door, maar wat maakt het zo mooi dan in de winter? En beter vraag nog wat kan je er allemaal doen in de Winter?

In dit artikel gaan we je alles vertellen wat jij kunt doen in Kopenhagen in de winter. Maar ook wat je kan doen in Kopenhagen tijdens kerst en wat voor kertige activiteiten je kan doen in Kopenhagen.

Waarom Kopenhagen bezoeken tijdens de Winter?

Kopenhagen is toch koud in de winter want het kan zo 0°C tot 5°C worden, ja daarom is het handig om een goede winterjas mee tenemen tijdens je trip in Kopenhagen.

Maar los van de kou is Kopenhagen nog steeds een prachtige stad om te bezoeken in de winter. Er zijn genoeg dingen te doen zelfs tijdens de winter in Kopenhagen. Maar ook tijdens de kerst periode zijn er genoeg kerstmarkten en plekken waar je gluwijn kan halen.

Maar nog een reden is om kopenhagen in de winter periode te bezoeken, en dat heeft vooral met de beste reistijd te maken, die is vaak meer in de lente en de zomer in Kopenhagen. En daardoor zijn vliegtickets en hotelverblijven vaak goedkoper. En los van dat de prijzen goedkoper zijn is er nog genoeg te doen in Kopenhagen.

Wat te doen in Kopenhagen in de winter?

Er is een overvloed aan activiteiten die je kan doen in Kopenhagen in de winter. Hieronder beschrijven we dingen die we je kunnen aanraden om te doen in Kopenhagen.

​​Kopenhagen is een prachtige stad om te bezoeken in de winter. Er is een overvloed aan activiteiten om deze koude maar gezellige periode door te brengen. Hieronder beschrijven we enkele van de leukste dingen om te doen in Kopenhagen tijdens de winter en waarom de stad zo speciaal is in deze tijd van het jaar.

Bezoek de Tivoli Gardens voor dat wintergevoel

De Tivoli Gardens, wat een van de oudste pretparken is ter wereld. Transformeert in de winter in een winterparadijs. Hier Hier kun je schaatsen op de natuurijsbaan en genieten van de feestelijke verlichting en kerstdecoraties. 

Tivoli Gardens is in het algemeen must-do als je in Kopenhagen bent, vooral tijdens de winter. Daarom hier een overzicht wat je kan doen in de Tivoli Gardens in de Winter in Kopenhagen.

Schaatsen

Een van de populairste activiteiten in de Tivoli Gardens is schaatsen op de prachtige natuurijsbaan. Het schaatsen is vrij voor iedereen en een geweldige manier om de stijve spieren warm te houden in de koude wintermaanden.

Winterverlichting

De Tivoli Gardens veranderen in een winterparadijs met feestelijke verlichting en kerstdecoraties. Het is een unieke ervaring om de prachtige verlichte kerstbomen, de fonkelende lichtjes en de warme gloed van de open haard te bekijken terwijl je door de tuinen wandelt.

Kerstmarkten

De kerstmarkten in de Tivoli Gardens zijn een must-visit voor iedereen die houdt van gezellige kerstsfeer. Je kunt hier een uitgebreid aanbod vinden van handgemaakte cadeaus, heerlijke lekkernijen en warme dranken.

Winterattracties 

Naast de kerstverlichting en de schaatsbaan, bieden de Tivoli Gardens ook een aantal winterattracties waaronder ritjes op de kerstachtige achtbanen, live muziek en shows en verschillende kinderactiviteiten.

Eet- en drinkgelegenheden

 Er zijn ook verschillende restaurants en cafes in de Tivoli Gardens waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden en warme dranken terwijl je de winterse sfeer opsnuift. Drink lekker warme chocolade melk of toch meer zin in glühwein.

Bezoek een van de winter festivals in Kopenhagen

Kopenhagen heeft fantastische winterfestivals waaronder het Winter Jazz Festival en het CPH Winter Festival. Hier kun je genieten van muziek, theater, dans en kunst in de koude wintermaanden.

Zo is Winter Wonder Festival een leuke optie om heen te gaan. Dit festival vindt plaats in februari en biedt een unieke mix van culturele en activiteiten, zoals ijshockeywedstrijden, schaatsen en winterse activiteiten buiten

Vier oud en nieuw in Kopenhagen

Oud en nieuw word groot gevier in Kopenhagen. Met vele keuzen uit feesten, er word vuurwerk afgestoken en er is muziek. Er zijn verschillende clubs en bars waar jij naar toe kan gaan om oud en nieuw te vieren in Kopenhagen. Maar je vind er ook openluchtconcert tijdens oud en nieuw in Kopenhagen. 

Hier een overzicht wat je kan doen in Kopenhagen met oud en nieuw:

Oud en Nieuw in Tivoli Gardens

Tivoli Gardens viert het nieuwe jaar met een fantastische feestavond vol met live muziek, vuurwerk en feestelijke activiteiten. Het is een geweldige plek om het nieuwe jaar te vieren, omringd door de magische verlichting van de tuinen.

Strøget New Year's Eve

Strøget, een populaire winkelstraat in het centrum van Kopenhagen, is het epicentrum van de vieringen met oud en nieuw. Hier vind je veel bars en clubs die het nieuwe jaar vieren met feestmuziek, drankjes en vuurwerk.

Nyhavn New Year's Eve

Nyhavn is een historische waterenclave vol met bars, restaurants en cafes. Tijdens oud en nieuw wordt er een feest gehouden met live muziek, vuurwerk en veel gezelligheid.

Jazz Club Montmartre 

Als je op zoek bent naar iets rustigers met oud en nieuw, is Jazz Club Montmartre de plek voor jou. Hier kun je genieten van heerlijke drankjes en live jazzmuziek terwijl je het nieuwe jaar in stijl viert.

K Bar

De K Bar is een trendy bar in het centrum van Kopenhagen, en een populaire bestemming voor oud en nieuw feestjes. Hier kun je dansen op de laatste beats van de DJ en genieten van heerlijke drankjes en hapjes.

Bezoek een van de kerstmarkten of andere streetfood plekken in Kopenhagen

Kopenhagen heeft veel kerstmarkten waar je heen kan gaan die de moeite zijn om te bezichtigen. De markten zijn erg sfeervol en zijn zeker een reden om aan te doen. Hier hebben we een overzicht voor je gemaakt waar er markten zijn:

Kerstmarkt in Kopenhagen

Tivoli

We hadden Tivoli al beschreven als een van de oudste pretparken van Kopenhagen. Wat omgetoverd word als een winterwonderland. Hier vind je ook een sfeervolle kerstmarkt om heen te gaan!

Nyhavn

Nyhavn is een historische haven en een populaire kerstmarkt in Kopenhagen. Hier kun je genieten van feestelijke sfeer en heerlijke winterse hapjes, zoals Gløgg, een Deense variant van glühwein.

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv is een groot plein in het centrum van Kopenhagen en de thuisbasis van de jaarlijkse Deense kerstmarkt. Hier kun je genieten van de gezellige sfeer, livemuziek en lekkere winterse hapjes.

Højbro Plads

Højbro Plads is een populaire plek voor kerstmarkten in Kopenhagen en biedt een scala aan activiteiten, zoals livemuziek, workshops en culinaire ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen