Beste reistijd om Kopenhagen te bezoeken

Laatst bijgewerkt: 03-02-2023

Jij wilt een stedentrip naar Kopenhagen doen, maar wanneer is de beste reistijd om dat te doen? Wij vertellen je wat de beste reistijd is voor Kopenhagen.

Natuurlijk zijn er heel veel manieren hoe je de beste reistijd kan omschrijven voor een stedentrip. En zeker voor Kopenhagen zijn er meerdere momenten om de beste om deze stad te bezoeken. In dit artikel vertellen we je wat de beste reistijd voor Kopenhagen is. Bijvoorbeeld wanneer je voor het beste tempratuur en miste kans op regen naar Kopenhagen gaat. 

Maar ook als je liever buiten het touristische seizoen naar Kopenhagen wilt reizen vanwegen je reis budget kan dit voor jou misschien betere reistijd naar Kopenhagen zijn.

Het weer en klimaat van Denenmarken

Vaak defineren wij de beste reistijd op basis van het weer, vandaar dat belangrijk is om te weten wat de kans op regen is in Kopenhagen per maand. En wat het verschil is met bij ons in Nederland.

Het weer en klimaat van Denemarken verschilt in een paar opzichten met dan van Nederland. Met name de temperatuur en de kans op neerslag verschilt tussen Denemarken en Nederland. 

In Denenmarken is het klimaat milder dan bij ons in Nederland, hierdoor zijn de verschillen in tempratuur per seizoen minder groot als bij ons in Nederland. In de zomer is het dan vaak 15°C tot 20°C graden in Denenmarken. Waar het bij ons in Nederland wel 25 graden kan worden in de zomer.

In Denemarken heb je de meesten regen in de herfst en winter, en in de zomer heb je de kans om de minste neerslag in Denemarken.

Hier een overzicht van de tempratuur en kans op regen per maand:

MaandTempratuurKans op regen
Januari0°C tot 5°CHoog
Februari0°C tot 5°CHoog
Maart3°C tot 8°CGemiddeld
April5°C tot 10°CGemiddeld
Mei8°C tot 15°CLaag
Juni12°C tot 18°CLaag
Juli15°C tot 20°CLaag
Augustus15°C tot 20°CLaag
September12°C tot 18°CLaag
Oktober8°C tot 13°C,Gemiddeld
November3°C tot 8°C,Hoog
December0°C tot 5°CHoog

De beste reistijd voor Kopenhagen voor het beste weer

De beste reistijd voor Kopenhagen is meestal vanaf mei tot en met september. Het weer is dan aangenaam warm en zonnig, met temperaturen die meestal tussen de 15°C en 25°C liggen. Ook oogt Kopenhagen het mooist wanneer er een zonnetje schijnt.

Wat zijn dingen die je het best kan doen in kopenhagen met mooi weer

  1. Bezoek Tivoli: Dit historische pretpark biedt attracties, entertainment en tuinen waar u kunt ontspannen.
  2. Bezoek de Nyhavn-haven: Deze kleurrijke haven vol restaurants en cafés is een perfecte plek om te wandelen en te genieten van het zomerse weer.
  3. Fietstocht door de stad: Kopenhagen is een fietsvriendelijke stad en een fietstocht langs de stadsgrachten is een perfecte manier om de stad te verkennen.
  4. Stranddag: Het strand Amager Strandpark is slechts een korte afstand van de stad en biedt uitzicht op de Deense zee en de skyline van Kopenhagen.

De populairste tijd om kopenhagen te bezoeken?

De maanden juli en augustus zijn de populairste maanden om Kopenhagen te bezoeken, maar ook de duurste. Als je een goedkopere zomermaand deze Deense hoofdstad wilt aandoen dan kan je beter mei of juni naar kopenhagen gaan. Deze maanden zijn een stuk goedkoper en kan je flink wat geld besparen op accomondaties en vluchten.

Goedkoopste maand om Kopenhagen te bezoeken

Als je opzoek bent naar de goedkoopste maand om naar Kopenhagen op stedentrip te gaan dan zijn de wintermaanden de minst drukke periodes om naar Kopenhagen te gaan. Dus December, januari en februari zijn heel goedkoop. En vooral januari vind je hele aangenamen prijzen om naar Kopenhagen te reizen. Hierdoor zijn de prijzen op vliegtickets en hotels goedkoper. Ook het voegen voorjaar zijn de prijzen lager dan bijvoorbeeld in de zomer.

Extra tip: De vluchten zijn vaak goedkoper op weekdagen dan vliegen in het weekend. Wil je meer tips hebben om goedkopen vluchten te boeken? Lees dan ons artikel over het boeken van goedkope vluchten.

Meer weten over wat voor goedkopen dingen je kan doen in Kopenhagen? Lees dan ook ons budget tips artikel voor Kopenhagen.

Welke maand is de slechste reistijd om Kopenhagen te bezoeken?

De maanden december tot februari zijn de koudse maanden om Kopenhagen bezoeken. Termpratuur ligt dan tussen de  0°C en 5°C. Vooral door het koude en donkere weer en het is vaak ook nog het meest regenactig dan. 

Hoewel dit de koudste maanden zijn is het wel een van de goedkopere maanden om Kopenhagen aan te doen. En natuurlijk hoeft persee de kouderen maandan een probleem zijn om kopenhagen te bezoeken. Want er zijn genoeg musua’s en anderen activiteiten om niet te veel buiten te hoeven door te brengen.