De leukste bars van Boedapest - de Ruïne bars waar jij heen moet gaan

Laatst bijgewerkt: 21-08-2022

De leukste bars van Boedapest zijn verstopt zich soms een beetje gelukkig zijn ze redelijk makkelijk te vinden tegen wording. De bar en borrel cultuur van Boedapest heeft een aparte arty vibe die je niet in veel Europese steden terug vind.

Wat heel cool is aan Boedapest is dat de pubs echt wat unieks zijn en wel echt bij jou trip Boedapest horen. Je moet echt wel minsten een pub bezocht hebben, het zijn een van die highlights wat je moet doen naast de beroemde thermale baden en sommige unieke bouwwerken van Boedapest als het Hongaarse Parlement.

In dit artikel vertellen wij wat de tofste bars zijn in Boedapest, en waar je die gaat vinden. 

De Ruine bars van Boedapest:

De Ruïne bars ook wel romkocsmá genoemd zijn een fenomeen in Boedapest. Ruïne bars zijn vervallen gebouwen waar nu een bar in gevestigd zijn. Vaak verstopt en is het een beetje zoeken. De bars die je vind vallen op door bizarre interieurs, waarbij je de gekste spullen aan de wand aantreft.

Hou je van dansen dan ben je zeker bij de Ruïne bars aan het goede adres. Sommige bar hebben meerdere dansvloeren met verschillende muziek stijlen. Alle bars zitten meer in de alternatieve stijlen qua muziek. 

Ben je meer in voor echte club, dan raden we je nog steeds aan om een drankje te doen voordat je naar een club gaat.

De Szimpla Kert de moeder der Ruïn pubs

Zonder de hype van de Szimpla Kert was deze pub cultuur in Boedapest nooit tot stand gekomen. In 2002 startte vier Liberal Arts-studenten een café op de binnenplaats van een oud, leegstaand gebouw. Dit was een succes en nu zijn er door deze hype overal hele toffe pubs te vinden in Boedapest.

Nu is het rest van het gebouw ook overgenomen door de jonge ondernemers. De vibe word vooral gecreëerd omdat de binnenplaats een bij elkaar geraapt zooitje is met discobollen, interieur en aparte kunstwerken.

Szimpla Kert een van de leukste bars van Boedapest

Wij vinden dat als eerste kennismaking de Szimpla Kert een hele goede is om aan te doen. Wij vermelden deze pubs ook altijd in onze uitgeschreven gidsen voor Boedapest in 1 dag en Boedapest in 3 dagen. Omdat dit een uniek stukje Boedapest is.

Schrik niet dat er in de zomer een rij staat in voor Szimpla Kert, dat komt vooral dat hij in de lijstjes van The Lonely Planet voorkomt als leukste bars van de wereld.

Ook andere culturele activiteiten te vinden in de Szimpla Kert 

Wat tof is dat naast dat de biertjes heel goedkoop zijn ook veel culturele dingen georganiseerd worden door de Ruïne bars. Er is van alles te doen: een openluchtbioscoop, muziekoptredens en elke zondag een farmers’ market , waar ook locals allerlei boerenproducten halen.  

Adres: Kazinczy utca 14
Openingstijden: Ma  t/m za van 12.00 – 04.00. Zo van 09.00 – 05.00
Website: szimpla.eu

Sta in het huis van tanden bij FOGAS HÁZ

Fogas Ház is een van de eerste ruïne bars in Boedapest, en is samen met de Szimpla Kert een van de grondleggers van deze cultuur in Boedapest.

De naam is ontstaan tijdens de renovatie, toen een van de eigenaren het reclamebord van een tandarts vond. Dat heeft inspiratie gevonden voor de naam. Want Fogas Ház betekent: ’huis van tanden’. 

Deze pub is een wat meer stijlvolle pub, hier kan je onderanderen cocktails bestellen en vind je ook een restaurant en cocktailterras (Liebling).

Meer zin om goed te dansen? Dat kan je hier ook doen want het bevat ook nog een techno club (Lärm).

Ohja we vergeten bijna nog wat, je kan hier ook nog vintage en tweedehands kleding hier vinden.

Openingstijden: 16.00 – 06.00
Adres: Akácfa u. 49-51
Website: www.fogashaz.hu

Lekker relaxen in de binnentuin van Anker’t 

Ankert’t is een populaire plek waar de Hongaren een drankje drinken na een dag werken. Ga hier zelf ook heen op een warme dag om een lekker koud biertje te halen. Deze bar heeft twee binnentuinen, waar je tot in de late uurtjes drankjes kan doen.

Ook hebben ze een club, de Anker club is ideaal al wil jij lekker dansen. Maar misschien is het buiten net iets te fris geworden. Dan kan je hier naar binnen. 

Antiek zoeken bij Anker’t

Op zondag kan je bij Anker’t ook naar de antiek en design markt en wie weet vind je een heel tof vintage design spullen als je daar van houd. Maar daar even rondstruinen is sowieso heel leuk.

De geschiedenis van de Ruine bars

In 2002 is er een trend in Boedapest afgetrapt met de Ruine bars. Het Joodse stadsdeel in het Pest gedeelte was vervallen. En werd een broedplaats voor creative kunstenaars en door het beginnen van de Szimpla Kert werd er in de Joodse wijk een revolutie ontketend van geheime arty bars.

De tofste rooftop bars om heen te gaan

Wil je een drankje drinken en genieten van het mooie weer in Boedapest. Dan hebben wij een aantal rooftop bars die we je aanraden. Deze bars hebben allemaal een heerlijk dakterras om van te genieten.

360 bar

De meest bekende rooftopbar die je gaat vinden in Boedapest is de 360 bar. Vanaf de 360 bar doet de naam vermoeden dat je een dak terras heb waar je van alle kanten uitzicht hebt over Boedapest en dat klopt ook!

Vanaf het dakterras van de 360 bar in Boedapest heb je uitzicht over Sint Stefanus Basiliek, het Hongaars Parlementsgebouw en op de heuvels van Buda.

De 360 bar in Boedapest ligt aan de Andrássy Boulevard en is altijd goede aanrader om heen te gaan. Wat heel cool is in de winter is dat er een soort van iglo’s gebouwd zijn op het dakterras, waar je lekker warm in kunt zitten.

Let wel op dat je soms moet reserveren of entree moet betalen, controleer dat online op de website van de 360 bar Boedapest.

High Note SkyBar

Deze rooftopbar heeft ook een heel tof uitzicht. Bij de High Note SkyBar heb je het gevoel dat je de Sint Stefanus Basiliek aan kan raken. Ook heb je hier zicht op bezienswaardigheden als de Hongaars Parlementsgebouw, de Kettingbrug en in de verte zie je het Vissersbastion.

Het beste kan je een reservering maken op de website van High Note SkyBar, dan ben je verzekerd van een plek. Dat kan je hier op hun website doen.

Beste uitgaan plekken in Boedapest

Niet alleen overdag is er veel te beleven in Boedapest, maar de nacht in Boedapest staat zeker niet stil.

Hou je van dansen dan zijn er genoeg clubs waar je dat kan doen. Maar ook een wat rustigere chill omgeving om drankjes te doen kun je vinden in Boedapest.

De tofste clubs van Boedapest

Wil je een avondje goed dansen in Boedapest dan zijn er genoeg clubs waar je heen kan gaan. 

Ötkert

Ötkert ligt erg centraal gelegen en vind je in de buurt van de Sint Stefanus Basiliek. In deze club draaien ze voornamelijk elektronische muziek, house en hip-hop. De club heeft 3 zalen waar gedraaid word.

Het voordeel is dat op de meeste avond geen entree geld gevraagd word.

Akvárium Klub

Ook de Akvárium Klub is erg centraal gelegen aan de Pest-zijde. In het midden van het Déak Terenc plein. In deze club kan je goed dansen maar soms word de locatie ook gebruikt voor concerten en andere events.

Ze hebben een heerlijk buiten terras waar je ook een drankje kan drinken.

Tesla

Tesla bevind zich in de Joodse wijk in Boedapest, in de buurt van de ruïne bars. Er word hier voornamelijk house en elektronische muziek gedraaid.

Hier moet je echter wel entree voor betalen.

De leukste biertuinen van Boedapest

In Boedapest vind je ook hele toffe biertuinen waar je heerlijk een biertje kan drinken maar natuurlijk serveren ze ook andere dingen ook fris en hele toffe cocktails.

Mika Tivadar Bar

Hier kan je niet alleen zitten in de bar, maar ze hebben een hele toffe tuin waar je heerlijk in kan zitten. Het is een combinatie van een fijne atmosfeer, fijne muziek en heerlijke drankjes.

 Je kan hier genieten tot aan middernacht.

Köleves Kert

De Köleves Kert, ligt in de Joodse buurt en kan je goed combineren met een van de ruïne bars. Het heeft een leuke sfeer en athmosphere door de kleurrijke stoeltjes die je er vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen