Budget tips Boedapest - Hoe goedkoop is een stedentrip Boedapest

Laatst bijgewerkt: 21-10-2022

Hoe goedkoop is een stedentrip Boedapest? En wat kun je doen als je naar Boedapest gaat als low budget hebt. Gelukkig kunnen we je geruststellen naast dat Boedapest een prachtige stad is Boedapest ook nog steeds heel goedkoop.

Boedapest staat in de top 10 van de goedkoopste landen in Europa. Met ongeveer een budget van 30 euro kun je al lunchen, dineren en overnachten in Boedapest.

In dit artikel beschrijven wij hoe duur Boedapest is en of het de moeite waard is als een low-budget stedentrip. Vragen die wij voor je beantwoorden zijn hoe duur is het vliegen naar Boedapest, kan je goedkoop slapen en wat kost een gemiddelde dag met excursie. Wil je meer weten over de munteenheid in Boedapest, lees hier dan verder.

Kun je goedkoop vliegen naar Boedapest?

Het antwoord is ja, Boedapest is een van die bestemmingen waar je nog onder de 100 euro naar toe kan vliegen. Zeker als je op tijd boekt vinden wij via skyscanner goedkope vluchten naar Boedapest. Wanneer je vertrekt vanaf Eindhoven airport vinden wij vluchten van rond de 43 euro. Waarschijnlijk vlieg je dan heel vroeg in de ochten, maar zelfs bij wat gunstigere tijden vonden wij nog vluchten onder de 90 euro.

Let wel op dat je bij een budget maatschappij, bij moet betalen voor ruim bagage. Wizz air en Ryan Air staan bekend dat je veel bij moet betalen uiteindelijk.

Wat kost eten in Boedapest?

Je kan voor avondeten kan je voor een drankje en een hoofdgerecht al rond de 11 euro klaar zijn. En dat zijn dan niet de meest goedkope restaurants in Boedapest. Dus de prijzen zijn zeker goedkoper en zeker wanneer je van de lokale keuken gaat proeven, denk hier aan goulash.

Voor een lunch betaal wij gemiddeld rond de 7 euro. Voor het ontbijt met een lekkere koffie zijn we rond de 4,50 euro kwijt. Natuurlijk licht het wel aan waar je gaat eten, we merkten bij meer toeristische plekken dat het wel in de buurt komt van Nederlandse prijzen.

Dit zijn de prijzen die wij gemiddeld tegenkwamen voor eten en drinken:

  • Ontbijt vanaf 4 euro
  • Lunch vanaf 6 euro
  • Diner vanaf 8 euro
  • 0,5L bier vanaf 1,50
  • Cappuccino vanaf 1,30
  • Frisdrank vanaf 1 euro

Kosten een overnachting 

In boedapest kan je heel lux slapen, maar er zijn ook genoeg budget opties om heerlijk in te overnachten. Zo vinden wij soms al hotels rond de 35 tot 50 euro per nacht als je op tijd boekt. Dan heb je een tweepersoonskamer. Ben je meer van de luxe of boutique hotels vind je die in Boedapest ook genoeg voor zoon 50 tot 90 euro vind je dat.

Mocht je wat meer uit het centrum zitten kan je ook nog hotels vinden rond de 20 euro. Maar wij raden aan toch meer het centrum op te zoeken in Boedapest. Aangezien je dan minder kosten voor ov hoeft te maken en alles dichterbij is. Dit geeft veel meer reis plezier.

Vanaf prijzen hotels:

  • We vonden hostels in Boedapest vanaf 9 euro per nacht
  • Goedkoop hotels vanaf 25 euro per nacht
  • Hogere segment hotels vanaf 50 euro per nacht 

Prijzen voor bezienswaardigheden en excursies

De prijzen voor excursies in Boedapest liggen rond de 7 euro, ben jij student of ouder dan 65 jaar dan krijg je bij veel excursies korting. Het hangt natuurlijk wel af wat je bezoekt, bij tours kan de prijzen wat hoger liggen. Een rondvaart kan je vinden rond de 10 euro. Voor bijvoorbeeld voor het Gellért bad betaal je 30 euro.

Kosten openbaar vervoer in Boedapest

Als je in het centrum van Boedapest blijft kan je veel te voet doen. Overgens is het openbaar vervoer in Boedapest ook niet duur, en is het makkelijk te gebruiken. Een enkeltje kost je dan iets meer dan een euro. Maar je kan ook een 24 uurs kaart nemen dan ben je rond de 5 euro kwijt. Maar verblijf je veel langer in Boedapest dan kan je voor 7 dagen kaart 16 euro betalen. Deze kaartjes gelden voor all openbaar vervoers types in Boedapest als de metro, tram en de bus. Wil je meer weten over de prijzen van het openbaar vervoer, lees dat hier.

Gemiddelde kosten Boedapest een dag

In Boedapest kan je rond 70 euro per dag je goed vermaken, Dan zaten wij samen met iemand in een gemiddeld hotel. Hebben we meerdere bezienswaardigheden gedaan en ook nog lekker geluncht en gegeten en ook later nog even voor een drankje gegaan.

Gratis bezienswaardigheden Boedapest 

Het leuke aan Boedapest is dat het soms al als een openluchtmuseum voelt door de mooie architectuur. Het voordeel is dat je dan ook een aantal dingen gratis kan bezoeken. Denk aan het Vissersbastion, je kan een boek lezen op het margaretha eiland. De muzikale waterfontein. Maar ook de prachtige kettingbrug over de donau, of slenter langs de oevers van de rivier. Er is genoeg gratis dingen te doen om een dag mee te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen