Urbexen vibe Teufelsberg een voormalig afluisterstation in Berlijn

Laatst bijgewerkt: 21-09-2020

Een van de leukste dingen die jij kunt doen in alternatief Berlijn, Is een kijkje nemen in dit voormalig afluisterstation. De Teufelsberg was ooit een afluisterstation van de Amerikaanse geheime dienst.

Tegenwoordig heeft deze plek een urbex vibe gekregen door de graffiti op de muren. Hier kan je nu een rondleiding volgen over de verlaten vertrekken en luisteren naar de spannende verhalen uit de koude oorlog. Natuurlijk kan je ook op eigen houtje de Teufelsberg betreden.

Wil je nog anderen urbex plekken bezoeken in Berlijn? Of alternatieven spots volgespoten met graffiti?

Teufelsberg

Teufelsberg bezoeken

Helaas is het urbexen iets van het verleden bij de Teufelsberg desondanks dat heeft het nog steeds een urbex vibe en nog alle reden om de Teufelsberg te bezoeken. Tegenwoordig kun je een rondleiding doen of op eigen houtje over het terrein gaan en hele toffe street art spotten.

Je kunt elk weekend om 13:00 uur aansluiten bij een tour. Maar misschien heb jij meer zin om zelf over het terrein te dwalen dat kan natuurlijk ook.

Een rondleiding word vaak gegeven door iemand die vroeger werkte in het complex. Dus kan je hele interessante smeuïge informatie en verhalen vertellen over de tijd en zijn werkzaamheden.

Illegaal bezoeken?

Helaas is het bijna onmogelijk geworden om de Teufelsberg illegaal te bezoeken. En dat raden we je ook af.

Hoe kom je bij de Teufelsberg?

De makkelijkste manier om de Teufelsberg te bezoeken is door de S-bahn te pakken. Vaak kan je apps als Google Maps gebruiken om te navigeren.

  • Vanaf S-bahn station Heerstrasse: loop via de Teufelsseestrasse richting het bos. Na ongeveer een kwartier(1.1 km) wandelen is er een straat naar rechts, met een parkeerbord. Hier ga je de straat in, loop voorbij de slagboom en loop met de bocht mee naar links. Je staat nu aan de voet van de Teufelsberg en er zijn meerdere paden die direct omhoog gaan.
  • Vanaf S-bahn Grunewald: loop onder het station door richting het bos. Steek de Eichkampstrasse over en vervolg je weg over de Neuer Schildhornweg. Sla na het vakantiehuisjespark rechtsaf in de Verbindungschaussee, die je naar de voet van de Teufelsberg brengt. Steek de straat over en wandel rechtdoor het bos in en volg het pad omhoog.

De Teufelsberg

Naar ons idee is de Teufelsberg een van de leukste alternatieven dingen die je kunt bezoeken in Berlijn. Deze plek was een afluisterstation van de CIA. Na de val van de Berlijnse muur is deze plek verlaten.

Wist je dat deze berg helemaal geen natuurlijke berg is. Voor 1945 was deze berg zo plat als een dubbeltje. Onder de berg gaat een hoop betonafval schuil van een nooit afgebouwde faculteit van de nationaal-socialisten.

In de jaren `50 werd de Teufelsberg(Duivelberg) door de amerikanen ontdekt. In deze puinberg zagen zij de perfecte locatie van een afluisterstation. Met de 5 radar bollen probeerde de de Amerikanen de Russen in de DDR af te luisteren.

Super mooie graffiti en alternatieven vibe

Dit is eigenlijk de reden waarom jij naar de Teufelsberg moet gaan, door de super toffe graffiti en de grimmige vibe die er hangt. Dit is een ideale plek om te kijken naar street art. Maar ook een plek om super toffe foto's te schieten.

Trap bij de Teufelsberg
Alles is ondergespoten met Graffiti, deze trap krijgt er een aparte vibe door
Teufelsberg
Teufelsberg
Teufelsberg
Graffiti spuiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen