Blub zwemparadijs - Een van de tofste urbex spots van Berlijn

Laatst bijgewerkt: 21-09-2020

Waarschijnlijk word jij ook helemaal wild van verlaten plekken in Berlijn. Blub in Berlijn is dan ook weer een pareltje en een van de tofste urbex sports die jij gaat vinden in Berlijn!

Het zwembad Blub is vervallen met allemaal hele mooie graffiti om te zien. Deze urbex spot mag je dan ook niet missen hier in Berlijn.

Wil jij nog meer alternatieven plekken bezoeken in Berlijn? Of Urbexen in Berlijn?

Geschiedenis van Blub

Zwembadparadijs Blub of in het mooie duits Berliner Luft- und Badeparadies. Was vroeger een van de meest populaire attracties van West-Berlijn. Meer dan een half miljoen bezoekers kwamen hier per jaar. Het zwembad was geopend in 1985 en bieden de bezoeker glijbanen, buiten- en binnenzwembaden en nog veel meer vormen van ontspanning.

Het zwembad Blub had een belangrijke functie in Berlijn, en vooral na de val van de muur in 1989. Was er veel spanning in de maatschappij, het zwembad zorgde voor ontspanning.

De ondergang Zwembad Blub

Ondanks de belangrijke functie van Blub, ging het zwembad snel achteruit in begin 2000. Dit kwam door het slechte onderhoud van het zwembad, slechte hygiëne, bezoekersaantallen die terug liepen. En in die tijd waren er ook jeugdbendes actief in het zwembad. Er werd drugs verkocht en mensen aangerand. 

Hierdoor kon Blub moeilijk het hoofd boven water houden.

In 2002 was er een publicatie over een rattenplaag in de Der Tagesspiegel. Hierdoor moest het zwembad tijdelijk sluiten om te voldoen aan de gestelde hygiëne-eisen. Na enkele weken ging het zwembad weer open maar helaas konden ze er niet meer bovenop komen. Op 1 februari 2005 sluiten de deuren van zwembadparadijs Blub zijn deuren.

De sauna van Blub bleef tot 2012 nog open, alleen heeft veel gedoe gehad door vandalisme. Jongeren, daklozen maar ook ongedierte namen het zwembad over. Hierdoor werd het zwembad gekleurd met graffiti, ruiten gingen stuk en kleine brandjes ontstonden.

In 2016 is bijna alles in vlammen op gegaan, gelukkig is er nog veel te zien.

Het bereiken van deze urbex spot in Berlijn

Blub was redelijk makkelijk te bereiken voor ons, we lopen een stukje door het parkje. Waarschijnlijk zie je aan de zijkant een doorgang. Als je daar doorheen loopt kom je op een nauw gras pad. Met veel troep op de grond. Wat waarschijnlijk de eerste verschijnselen zijn van Blub. Als je verder loopt krijg je meer zicht op het terrein, ingestorte daken, ingezakte muren, veel glas op de grond.

Het schijnt dat het terrein was afgezet met hekken, hier hebben wij weinig last van gehad. Waarschijnlijk zijn veel hekken omgevallen of doorgeknipt.

Schiet hier de tofste foto's van urbex spot Blub in Berlijn!

Blub heeft een hele vette urbex vibe en misschien wel een van de tofste urbex plekken die je zult vinden in Berlijn. je kan hier wel uren dwalen om de mooiste fotos te maken of te genieten van de grafitti. Los van graffiti hier en daar vind je hier ook wel echt street art masterpieces wat meer is dan gewoon wat rare teksten. 

Urbex Berlijn
Graffiti Blub Berlijn
Een van de toffere graffiti die wij konden vinden bij Blub Berlijn. Soms ga je hier wat pareltjes vinden.

Op de grond liggen er veel glasscherven van ramen die kapot zijn gegaan. En om bij sommigen plekken te komen moet je over balken stappen. Let op voor spijkers die kunnen uitsteken bij de balken dat je er niet op stapt.

Blub Berlijn
Uitzicht Blub in Berlijn
Urbexen in Berlijn
Berlijn zwembad Blub

Nieuw bestemmingsplan

Het kan zijn bij het plaatsen van dit artikel over deze urbex spot in Berlijn, dat jij het niet meer kan bezichtigen. Doordat het al gesloopt is door een nieuw bestemmingsplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen