Uluwatu - De beste surfspot van Bali

Laatst bijgewerkt: 31-01-2020

Ben je opzoek naar de mooiste stranden van Bali en de relaxte surf sfeer met hippe cafeetjes? Dan is Uluwatu de plek voor jou!

Uluwatu ligt op het schiereiland Bukit in het zuidelijkste puntje van Bali. In het zuiden ligt de plek Uluwatu, dat de perfecte plaatst is om een paar dagen te relaxen en nog niet zo massaal als andere plekken op Zuid-Bali.

Uluwatu zonsondergang

De stranden van Uluwatu

Voor Bali ga je natuurlijk heen voor de stranden, maar in veel plekken in Bali kom je bedrogen uit, veel stranden zijn niet heel bijzonder. Bijvoorbeeld Canggu, is een heerlijke plek maar het strand is daar niet heel bijzonder.

Bij Uluwatu en bukit en omgeving barst het van de mooie spierwitte stranden, meestal omring door hogen kliffen. Het is een aanrader om een brommer te huren en de mooiste stranden te verkennen. Aanraders voor stranden zijn dan Dreamland Beach, het gezellige Bingin Beach en Balangan Beach.

Het leukste is dat je niet heel veel toeristen tegen komt maar meer locals en indonesiche toeristen komen hier op af.

Uluwatu

Surfen in Uluwatu

De echte surfers kunnen terecht bij de surfspot bij Uluwatu. Hier vind je de beste surf spots van Bali. Natuurlijk hoef je niet te surfen kan je ook heerlijk op het strand zitten en kijken naar de surfers.

Ben jij beginner?

Ga dan naar Padang Padang beach voor een beginners surfles, daar heb je golven die jou level waarschijnlijk meer matchen dan de spots die je vind bij Uluwatu.

Uluwatu tempel

Een van de must sees van Uluwatu is de Uluwatu tempel die op een spectaculaire klif van 70 meter hoog ligt. Helaas kan je niet heel dichtbij komen, de tempel is er alleen om te bidden en niet voor toeristen bedoeld.

Het is wel een ultieme plek om wat foto's te maken, let wel op er lopen hier vrij veel apen rond die al te graag spullen jatten als brillen en zonnebrillen. Loop al helemaal niet met je eten in je hand rond, want dan komen deze diefjes sowieso op je af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen