Backpacken in Bali en Lombok

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

Ga je binnenkort Backpacken in Bali en Lombok? En ga je dan naar Bali? Dan hebben we hier alles wat je moet weten tijdens je reis in Bali! Bali Is enorm populair onder backpackers en een van de meest populaire bestemmingen van zuid-oost azie!

Op Bali is genoeg te doen en te ontdekken of je nu in bent voor een surf vakantie of meer van de de cultuur en tempels wilt zien. Bali heeft het allemaal. Ga je backpacken door Bali en Lombok? Check dan deze backpack route door Bali en Lombok uit!

De cultuur van Bali

Bali word ook wel het: ‘Eiland der goden genoemd’, en dat is goed te zien aan de hoeveelheid tempels die op dit magische eiland te zien zijn. Het leuke aan Bali is dat je overal in aanmerking komt met de religie en ritualen van het eiland en daardoor gaande weg steeds meer van leerd. Kunst en cultuur maken een groot deel uit van het dagelijkse leven van de Balinezen. Er wordt veel aan zilver-, smeed-, houtsnij-, en beeldhouwkunst gedaan.

backpacken in Bali en lombok

Beste reistijd Bali

Als je naar Bali gaat denk je vooral natuurlijk aan zon, zee en strand, dus wil je verzekerd er van zijn dat de zon gaat schijnen. Natuurlijk kent bali het regen seizoen omdat te verkomen kun je het best naar het eiland van de goden reizen tijdends de beste reistijd van Bali.

Wanneer is de beste reistijd van Bali?

Op Bali loopt het regenseizoen van oktober tot maart, dat wil niet zeggen dat het dan altijd regent want het kan overdag nog steeds mooi weer zijn. Maar al wil je voorkomen dat je vakantie veranderd in een plens vakantie kan je beter buiten deze maanden reizen naar Bali. Voor het optimale weer kun je het best rond mei tot september op Bali zijn, natuurlijk kent Bali ook een hoogseizoen en dat betekent dat de prijzen duurder zijn. Dus ben je een budget backpacker moet je misschien voorlief nemen dat je in het regenseizoen op Bali bent.

Visum voor indonesie en Bali

Als je een visum wilt voor indonesië, kan dat heel gemakkelijk op de internationale luchthavens van indonesië krijg je een visum on arrival voor 30 dagen. Wil je langer op Bali of in indonesië verblijven dan is het handig om je visum te verlengen, het makkelijkst is om je visum dan aan te vragen vanuit nederland. Natuurlijk kan je bij binnenkomst ook je visum gelijk voor 60 dagen aanvragen. Wil je meer weten over een visum voor indonesie? Daar hebben wij dit artikel over geschreven.

Algemene dingen Bali

De Absolute must sees bali

Dingen die je absoluut moet zien tijdens je backpack vakantie op Bali. Dit zijn de dingen die je reis door Bali en Lombok compleet maken. [highlight]

Beklim de Gunung Agung

Gunung Agung is de hoogste plek van Bali, de bevolking geloofd dat hier geesten van hun voorouders ronddwalen. Door deze gedachten is dit het spirutuele middelpunt van Bali en daarom vind je rondom deze plek veel tempels. Laat je goed informeren als je Gunung Agung wilt beklimmen.

Kosten Backpacken in Bali en Lombok

Indonesië is een van de goedkoopste bestemmingen ter wereld. Dit is een van de reden waarom backpackers graag reizen naar Bali en Lombok, natuurlijk ook andere eilanden van Indonesië. Je kan rond de 25 euro per dag leven als je niet te luxe gaat. Ga je wel naar resorts en drukke toeristische bestemmingen dan zijn de prijzen ook hoger.

Waar verblijven op Bali en Lombok?

Stiekem is Bali best wel een groot eiland, daardoor kan het best moeilijk zijn om voor de eerste keer te weten waar je moet verblijven op Bali. Al ga je naar Ubud zit je midden tussen de jungle, watervallen en de rijstvelden, vanuit hier kan je gemakkelijk met de taxie of een brommer huren om deze plek te verkennen. Ubud is het culturele hart van Bali en je zal hier dan ook veel kunst vinden. Daarbij zijn er wel 300 hippe lunchtentjes waar je heerlijk kan eten.

Verblijf je in het zuiden op Bali?

De meeste mensen verblijven op het zuiden van Bali, vooral op de plaatsen Kuta, Seminyak, Canggu of Uluwatu. We raden aan om Kuta over te slaan het is hier erg toeristisch een beetje te toeristisch. Een goed alternatief is Seminyak om te verblijven, ja het is toeristisch maar niet zo toeristisch als kuta. Daarnaast kan je er heerlijk eten en is het nachtleven ook top. Je kan ook verblijven in Uluwatu ligt helemaal in het zuiden van Bali met een uurtje rijden ben je daar vanaf het vliegveld. Hier vind je de mooiste stranden van Bali en er hangt een chillen vibe.

Verblijven op het noorden van Bali?

In het noorden van Bali kan je op Lovina verblijven dit is een rustige uitval basis waardoor je echt even kan ontsnappen van de drukte. Bij Lovina kan je heel goed dolfijnen spotten, lekker op het strand hangen en watervallen bezichtigen waaronder de gifgit waterval.

Oplichting op Bali

Met een populaire bestemming als Bali moet je soms ook een beetje op je hoeden zijn. Daarom is het handig om goed op je spullen te letten. Probeer shady geldwisselkantoors te vermeiden want daar word je snel opgelicht, daarom kan je beter bij een officieel geld wisselkantoor je geld wisselen. En natuurlijk bij het huren van scooters en surfplanken check of er beschadigingen zijn. Sommige verhuurders zijn opeens niet meer je vriend, als je het komt inleveren. Wil je meer weten over oplichting op Bali, daar hebben we een artikel over geschreven.