1

Sidemen dingen doen en genieten van de natuur

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

Tussen de prachtige rijstvelden in het oosten van Bali. Vind je het plaatsje Sidemen. Dit is nog steeds puur Bali, geen over tourisme. Maar de authentieke sfeer van Bali.

Wat kenmerkent is voor Sidemen is de prachtige heuvellandschap rondom de plaats. Naast de prachtige omgeving, kun je hier vooral even de rust vinden waar Bali bekend om staat in de vorm van mediteren.

Het toffe aan Sidemen is dat je hier nog accommodaties vind die echt over de uitgestrekte rijstvelden uitkijken. 

Wat kan je doen in Sidemen?

In Sidemen kun je onwijs genieten van de rust en de prachtige natuur. Daarnaast kun je hier echt hele mooie en actieve dingen doen.

De Mount Agung beklimmen

Hikers kunnen hier genieten van de prachtige natuur en de rijstvelden. Maar er komt een moment dat je iets meer actiefs wilt gaan doen. Dan is het een aanrader om de Mount Agung beklimmen. Dit is de hoogste piek van Bali, die wel 3124 meter reikt. 

Sidemen - Mount Agung

De beste tijd om de Mount Agung te beklimmen is april tot en met september. Bij jij hostel of hotel kun je vaak de tocht regelen. Maar ook bij een lokale booking agency.

Bezoek de ongerepte rijstvelden in Sidemen

De rijstvelden rond Sidemen zijn ontzettend mooi. Het is een van de laatste plaatsen waar je nog het ongerepte Bali kunt ervaren. Huur een brommer en ga op pad. Wanneer je door de rijstvelden heen loopt over kleine paadjes tussen het groen. 

Als je verder loopt vind je kleine dorpjes waar zij nog echt aan ambacht doen. Zij maken kleden en snijden hout. 

De rijstvelden van Bali

Wil jij meer weten over de mooiste rijstvelden van Bali? Lees dan ook ons artikel 10 mooiste rijstvelden van Bali.

Raften op de Telaga Waja rivier

Heb je zin in iets meer actie? Dan is misschien raften op de Talaga Waja rivier een aanrader om hier te doen. Dit kan je gemakkelijk regelen bij je hotel of hostel. Dit kost ongeveer 15 euro voor 3 uur over de rivier varen. Je zit met een raft vaak met 3 of 4 anderen en een gids. Transfer zit hier vaak al bij inbegrepen.

Bezoek de ochtendmarkt Pasar Pagi in Sidemen

Neem een bezoekje aan de ochtendmarkt. Deze begint behoorlijk vroeg, al om 03:00 en is alweer om 09:00 uur afgelopen. 

De markt is grotendeels overdekt, maar niet alleen dat er staan ook nog stalletjes langs de weg. Op de markt is een doolhof van smalle doorgangen waar vrouwen verse groenten, fruit, vis en andere lekkere dingen. 

Loop hier een rondje en zie wat er allemaal wordt aangeboden. De vrouwen dragen alles in grote manden en dragen het op hun hoofd naar huis toe. 

Scooter huren

Een scooter huren is een van de leukste dingen om te doen in Bali. Sidemen is daar uitermate geschikt voor. Tour rond en bewonder de mooie omgeving. 

Het huren van een scooter kan je al voor een paar euro per dag. Zorg wel dat je een motorrijbewijs en internationaal rijbewijs nodig hebt. 

Je kunt ook een scooter huren als je geen motorrijbewijs hebt. Je bent dan alleen niet verzekerd bij ongelukken. Wees hiervoor gewaarschuwd. 

Pura Besakih bezoeken vanuit Sidemen

Op 20 kilometer ten noorden van Sidemen ligt het belangrijkste tempelcomplex van Bali. De Pura Besakih. Het is het grootste tempelcomplex van Bali. 

Er zijn delen van de tempel die er al staan sinds het begin van de jaartelling. Je vind er meer dan 200 religieuze bouwwerken, variërend van tempels tot altaars. 

Als toerist mag je niet naar binnen. Gelukkig voor jou is de tempel van de buitenkant met zo mooi. Het is binnen verplicht een sarong te dragen. Let er verder op dat je knieën bedekt zijn, net zoals je schouders. 

Extra: Yoga in Sidemen

Dit is een van de weinige plekken in Bali waar jij misschien echt goed in de natuur bent. Dit is daarom wel de plek waar je het meest tot rust kan komen. Begin daarom je dag met wat Yoga oefeningen in Bali.

Wil jij meer weten over Yoga in Bali? Lees dan ook ons Yoga in Bali artikel!

Overnachten in Sidemen

De meeste hostels en guesthouses vind je in het nabijgelegen dorp Tabola. Hier is de gemiddelde slaapplek ongeveer 15 euro. Veel hostel en hotels beschikken over een restaurant en zelfs zwembad.

Geef een reactie 1

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen

1 Reactie

Avatar

Wouter Borst

Wij gaan binnenkort naar sideman en dit is precies wat wij wilde weten!