Munduk in Bali - Activiteiten om te doen

Laatst bijgewerkt: 20-01-2020

Munduk is een plek in Bali die vaak wordt gebruikt als pitstop onderweg van de ene kant naar de andere kant van het eiland te gaan. 

Maar Munduk is meer dan dat. 

In dit artikel lees jij waarom jij Munduk niet mag laten liggen op jouw reis door Bali en welke activiteiten je absoluut niet mag missen. 

Waarom Munduk?

Zoals we al aangeven is muntuk, minder toeristisch dan andere plekken op Bali. Maar waarom zou je hier een stop willen maken? Munduk is misschien wel een rustiger en mooier Ubud. De natuur is hier prachtig en omdat het niet super druk is kan je hier ook heerlijk tot rust komen.

Munduk is een populaire resort gebied in het noorden van Bali. Op ongeveer 80 kilometer van Bedugul. Het is ongeveer 3 uur rijden ten noorden van Kuta. 

De highlights die jij zal vinden in Munduk zijn Lake Tamblingan, Munduk Moding plantage en bovenal een van de mooiste watervallen van Bali. De Munduk waterval.

Overal waar jij rijdt rondom Munduk zal jij groene plantages, valleien en rijstvelden. Munduk ligt gemiddeld op 1,163 meter hoogte waardoor het een geweldig panoramisch uitzicht geeft.

Wat te doen in Munduk?

Wat voor dingen kan je doen in Munduk en wat zijn de highlights die je hier zou moeten doen. In Munduk heb je prachtige natuur die je kan verkennen.

Wandeltocht maken in Munduk Bali

Als je naar Munduk gaat kan je hier prachtig wandelen. Neem een van de wandelroutes om de prachtige natuur in deze omgeving te zien. 

Lokale gidsen geven wandeltours door het gebied. 

Naast dat jij te voet het gebied kan verkennen kan jij dit ook doen op de rug van een paard. Ontdek naast de mooie uitzichten ook het meer. 

Je hoeft absoluut geen ervaren wandelaar te zijn om te wandelen in deze omgeving. 

Je moet wel af en toe klimmen en dalen, maar het uitzicht wat je gaat zien is fenomenaal

Leer hoe men cacao en koffie teelt en oogst van heel dichtbij.

Verwacht geen extreme luxe in Munduk. Dankzij de afgelegen setting van het gebied zijn loopt Munduk nog achter qua moderne faciliteiten. 

Restaurants en lokale warungs kan jij vinden langs de Jalan Munduk-Wanagiri hoofdweg. Vele maken goed gebruik van de omgeving, en bieden jou een geweldig uitzicht tijdens jouw verblijf. 

Het nachtleven in Munduk bestaat niet. En winkelen in het gebied wordt jou ook moeilijk gemaakt. 

Ik hoor jou denken…

Waarom zou ik dan naar Munduk gaan? 

Munduk is de moeite waard vanwege haar bezienswaardigheden.

Waterval bij munduk

Back to basics in Munduk moding plantage en resort

Munduk moding plantage is een spa en resort. Het ligt op nog geen 5 minuten reizen per auto naar zowel Buyan lake als Tamblingan lake. Ook de meest mooie waterval van Bali is op nog geen 15 minuten van dit resort af. 

Naast de ligging biedt het resort in iedere kamer, kabel tv, een minibar, een koelkast, een DVD speler en een privé badkamer met bad en douche. Geniet van het uitzicht in deze uitvalsbasis. 

Lake tamblingan een meer in een krater in Munduk

Als jij in Munduk bent dan kan jij het niet laten om een bezoekje te brengen aan Lake Tamblingan. 

Munduk kan je makkelijk gebruiken als uitvalsbasis, veel interessante hoogtepunten liggen in de buurt van deze plek en daardoor kan je daar gebruik van maken.

De Jatiluwih rijstvelden een van de mooiste van Bali, liggen hier in de buurt. Ook de bekende tempel Pura Ulun Danu Bratan is goed bereikbaar vanuit Munduk.

Het meer ligt op een plateau in een oude krater van een vulkaan. Dankzij het meer geeft het de omgeving een alpine klimaat. 

Regenwoud met orchideeën en makaken behuizen de omgeving. 

Maar een dorpje ligt aan de kust van dit meer, genaamd Gubug. 

Het meer krijgt haar water door de regen, hierdoor verschilt het in diepte afhankelijk van de tijd van het jaar. Soms regent het zo hard dat tempels die direct aan het meer staan onder water komen te staan. 

Het is niet duidelijk waarom de originele bevolking van Tamblingan emigreerde naar andere plaatsen. Maar zij zijn de stichters van de Catur Desa ook wel Four villages. 

Dit zijn Munduk, Gobleg, Gesing en Umejero.

Tempels, vindt jouw favoriete tempel in Munduk

Rondom het meer staan tempels in allemaal verschillende maten. De tempels stammen zo ver terug als de 10de eeuw. 

Door rond te rijden zal jij deze tempels vinden. 

Welke ga jij het mooiste vinden?

Onder de tempels vind jij een Dalem tempel dat wordt geassocieerd met de dood en het heengaan van dingen. 

Andere tempels die de moeite waard zijn om te noemen zijn Pura Ulun Danu Tamblingan welke zich bevindt aan de zuidkust van het meer, nabij het dorpje Gubug. 

Pura Tirta Mengening, Pura Naga Loka, Pura Pengukiran, Pengukusan, en Pura Batulepang.

Munduk waterval `De meest fotogenieke waterval van Bali`

Er zijn geen officiële kaarten naar deze waterval. Dit maakt het navigeren lastig. 

Om bij de munduk waterval te komen moet jij naar rechts. Dit punt kan jij herkennen doordat dit vlak na een brug is. 

De waterval van Munduk is indrukwekkend, maar ook meteen de drukste van alle drie de watervallen in de buurt. 

Kijk om je heen en laat jou verbazen over de omgeving van de waterval. Deze is zeer mooi. Om jou heen is het tropisch groen en zie jij overal fruit hangen en andere tropische vruchten.

De melanting waterval `het kleine broertje van de munduk waterval`

De melangting waterval is de op een na grootste waterval in de omgeving. Het pad dat jij moet lopen is links naar beneden om de waterval te bereiken. 

Het pad kan stijl zijn waardoor het moeilijker begaanbaar is. Hierdoor komen er ook minder mensen bij deze waterval. 

Als jij een fotosessie wilt houden met een waterval op de achtergrond waarbij niemand in het beeld staat, dan is dit jouw waterval. 

Het gave aan deze waterval is dat je het kan zien vanuit verschillende hoeken. Dit maakt het geweldig voor fotografie. Probeer zoveel mogelijk hoeken uit totdat jij het perfecte plaatje hebt gevonden.

Munduk gebruiken als uitvalbasis

Munduk kan je makkelijk gebruiken als uitvalbasis, veel interessante hoogte punten liggen in de buurt van deze plek en daardoor kan je daar gebruik van maken.

De Jatiluwih rijstvelden een van de mooiste van Bali, liggen hier in de buurt. Ook de bekende tempel Pura Ulun Danu Bratan is goed bereikbaar vanuit Munduk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen