21 beste surflocaties van Bali (voor beginners tot pro’s)

Laatst bijgewerkt: 14-07-2020

Surfen is een van die dingen in Bali die jij gewoon gedaan moet hebben. Of jij nou beginner bent of al jaren ervaring hebt. De golven op Bali zijn voor iedereen perfect. 

In dit artikel vind jij waar de beste stranden zijn om te surfen. Wanneer jij het beste deze kan bezoeken zodat jij niet hoeft te zoeken naar het perfecte strand maar in een keer goed zit. Hoe de zee beweegt waardoor jij de perfecte golf kan pakken en de vetste trucks kan laten zien. 

Plus insider tips van expert surfers om je op weg te helpen. 

Wil je nog meer toffe activiteiten doen in Bali? Lees dan hier meer over de bezienswaardigheden en activiteiten in Bali.

#1 Kuta Beach het populairste strand voor beginners om te surfen in Bali

Dit strand is het bekendste in heel Bali. Dit komt doordat het toerisme op dit strand begon. Kuta Beach is een goud zandstrand met een golven voor zowel beginners als meer ervaren surfers. 

Wat voor surfers vind je hier vooral?

Je vind hier veel beginners doordat de veel surfscholen zich hier hebben gevestigd op het strand van Kuta

Surflocaties van Bali

Wat voor soort golven heeft Kuta Beach? 

Kuta Beach is een beach break van ongeveer twee kilometer lang. Surfers hebben hierdoor de ruimte om hun eigen golf te pakken en om zich te verspreiden. De plek met de beste golven in Kuta staat bekend als Halfway Kuta. Dit is te vinden op ongeveer 50 meter ten noorden van Poppies Lane.

Bij laag water kan Kuta Halfway leuke kansen opleveren om in een tube te surfen. Maar meestal zijn de golven in Kuta niet hoger dan knie tot middel hoogte waardoor het zo geschikt is voor beginners. Verder is het hoogtij het ideale moment in Kuta om te surfen. Deze bieden de beste golven om je skills te laten zien. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Het wordt niet makkelijker dan Kuta Beach. Kies je piek en peddel tussen de sets door. Als je super lui bent, zoek dan naar een break waar het water weer naar buiten stroomt nadat een set is binnengekomen, dan peddel je met de stroming van het water naar buiten en op de zandbank van je keuze.

#2 Berawa Beach, rustige spot om te surfen in Bali voor beginners

Berawa beach is een van die strandjes in Bali waar je perfect kunt surfen, zelfs als beginner. 

Ondanks dat de golven minder zijn dan op andere stranden in de omgeving kan je hier prima surfen. Het is om deze reden ook minder druk. 

Op nog geen tien minuten lopen van batu bolong en echo beach is het de ideale plek als je snel wat golven wilt pakken. 

Wat voor soort golven heeft Berawa?

Berawa kent meerdere pieken die op het lange stuk strand breken. 

Op ongeveer 100 meter van het strand breekt de peak langzaam aan de rechterkant. Als je daar snelheid houdt zul je af en toe getrakteerd worden op een tube. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Peddel kort naar de line-up vanaf het strand.  Houd een oogje in het zeil voor breaks in de peaks en breaks die je kunnen helpen bij het peddelen door de kuststrook.  

Beginners kunnen prima surfen in Berawa Bali. De golf breekt zowel naar links als naar rechts toe. Op de zeebodem vind je een rotsachtige rif aan de buitenkant en zand daarbinnen. 

De beste windrichting die jij kan wensen als jij aan het surfen bent in Berawa Bali is zuidwest terwijl de meest optimale richting wat betreft de golven west noordoost is. Het tijd dat het meest geschikt is om te surfen bij Berawa Bali is tijdens laag tij. De ideale jaargetijde om te gaan surfen in Berawa Bali is het gehele jaar door, doordat de golven heel consistent zijn. 

#3 Blackstone Nusa Dua de surf spot voor beginners om te surfen op het Bukit schiereiland

Een van de vele surfbreaks in Nusa Dua is Blackstone. In tegenstelling tot de andere breaks in Nusa Dua is Blackstone wel geschikt voor meer beginnende surfers. 

De naam blackstone komt voort uit de zwarte rots die uit het water steekt ten noorden van de break. 

Dankzij de toegankelijkheid van de break voor beginners is dit zeker een strand om aan jouw lijstje toe te voegen. 

Wat voor soort golven heeft Blackstone?

In tegenstelling tot de stranden rondom blackstone zijn de golven in blackstone veel vlakker. Dit betekend niet dat je geen goede golven kan pakken. Deze zijn er vooral tijdens het natte seizoen van oktober tot maart. 

De beginners bevinden zich vaak ver binnenin de surf. Weg van het rif. Als je weer naar de top peddelt, let dan op een opening in de line-up die naar een klein strandje leidt. 

Dit is de ideale plek om je in te werken. tenzij jij natuurlijk houdt van een lange peddeltocht. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Loop naar het kleine strandje van Water Blow southside cliff. Peddel door een klein kanaaltje in het rif vlakbij de point. Als jij meer ervaren bent kan je ook over het rif peddelen. 

Je surft boven een rif. Wat betekent dat je goed moet oppassen als je valt want op de bodem ligt een scherp rif. De golven zijn makkelijk om op te surfen en voor zowel beginners als meer gevorderde surfers. De golven breken in Blackstone Nusa Dua Bali naar links. 

De ideale richting voor de golven is zuidoost, terwijl de beste windrichting westwaarts. Je surft het fijnste tussen eb en vloed in. De golven in Blackstone Nusa Dua Bali zijn zeer consistent. Je kan hier het beste surfen tijdens het natte seizoen van oktober tot en met april. 

#4 Hyatt Reef Bali; surf spot met genoeg plek voor iedereen inclusief beginners

Ver uit de kust zie je de golven van Hyatt rif. Het is een uitbreiding van het strand op Sanur. Het is een van de peaks van het vier kilometer lange strand van Sanur. 

Dit is een van de vele breaks die haar naam ontleent aan de hotels die staat op het strand van de surf break. Hyatt kan het beste omschreven worden als een lange naar rechts brekend ondiep rif. 

Dit stuk strand is geschikt voor iedereen of jij nou een beginner bent of een pro. 

Wat voor soort golven heeft Hyatt Reef?

Het rif van Hyatt is een van de vele surfs die naar rechts breken rondom Sanur. De break is verdeeld in drie delen. De buitenste peak, de belangrijkste peak en de binnenste peak. 

De buitenste peak is ongeveer 100 meter lang, waar je de meeste surfers kunt vinden. Het staat bekend om haar korte steile en holle golven. 

De belangrijkste peak ligt direct voor het Hyatt hotel. Afhankelijk van de omstandigheden kan je van alles verwachten hier. Van steile drop ins, soft shoulders tot barrels. 

De binnenkant van het Hyatt rif is meestal druk bezocht met surfers die verschillend zijn in niveau. Dit is te danken aan de soft right shoulders in het rif. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Voor het Fairmont Sanur beach Bali Resort bevindt zich het hoofdkanaal. Gezien dit de langste peddeltocht is naar de line up (namelijk 1 kilometer) kun je hier beter betalen voor een boottocht naar de line up. Dan voorkom je dat je armen al moe zijn voor je begint met surfen. 

#5 Medewi, Bali’s afgelegen surfspot voor beginners

Afgelegen van de rest ligt Medewi. Vind hier dan ook een strand die jij nog soms voor jezelf hebt. 

De reis geeft je dat pure Bali gevoel, het gevoel dat je op ontdekkingstocht bent. 

Wat voor soort golven kent Medewi?

De sfeer die hangt rond het strand doet denken aan die van Zuid-Californië. 

De golven zijn soms steil, met een lange schouder. Ondanks dat je niet lang in een barrel zal zitten is het makkelijk een van de langere ritten die Bali te bieden heeft. 

Laat je dus niet ontmoedigen door de groeiende populariteit van Medewi. Op 3 uur rijden van Kuta vermijd je de meeste drukte. Als je Medewi zelf te druk vindt kan je ook je hart ophalen bij een van de vele riviermondingen. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Er zijn drie secties langs het punt waar Medewi breekt. Probeer ze uit en zoek een break waar jij je weg naar buiten kan vinden. 

Doordat er af en toe scherpe stenen zijn kan je overwegen om schoeisel aan te trekken als je hier wilt surfen. Als je het eenmaal gevonden hebt kan je rustig naar dat punt toe peddelen. 

Medewi is een van de vele stranden in Bali die links breekt. De beste richting die een golf op kan gaan is zuidwest, terwijl de wind noordwaarts gaat. Ga voor vloed of midden hoogtij om te surfen in Medewi. De golven hier zijn consistent, en groter dan die in Kuta maar kleiner dan die in Balian. De beste tijd om naar Medewi te gaan is in het droge seizoen in de ochtend voor de wind uit de zee komt opzetten. 

#6 Legian Beach Bali; waar beginners het hele jaar kunnen surfen 

Legian Beach ook wel bekend als Padma is een van de vele badplaatsen die Bali rijk is. Legian staat bekend om haar gladde zandstrand in Kuta Beach verbindt met Seminyak

De golven zijn consistent waardoor je het hele jaar door leuke golven kan vinden om op te surfen in Legian Beach. Als je iets verder weg peddelt heb je misschien kans om een privé golf te pakken. In plaats van de overbevolkte line-up. 

Legian Beach is geschikt voor zowel beginnende, als ervaren surfers die op zoek zijn naar een paar golven om te pakken. 

Wat voor soort golven kent Legian Beach?

Legian is een badplaats die grenst aan Kuta Beach en verbindt 3 kilometer wit zandstrand tussen Seminyak en Tuban. 

Het is een fijne break om een golf te pakken voor zowel beginners als veteranen. Ondanks dat het grote golven zijn die de break creëert. Daardoor is het zo gelieft onder veteranen die deze willen pakken zonder met een boot te hoeven afgezet te worden of ellendig lang te hoeven peddelen. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Voordat je gaat peddelen, kun je het beste 10-15 minuten de tijd nemen om een paar sets het strand op te zien rollen.  je moet in staat zijn om te zien waar de golven de neiging hebben om te breken en waar de pieken de neiging hebben om zich te vormen.  Zoek naar breakstromen waar het water troebel lijkt of waar de golven de neiging hebben om in het niets op te gaan.

Het is altijd makkelijker om te peddelen in een break, maar wees je bewust van de nabijheid van de peak, en haar kracht of je kunt meer tijd van je sessie besteden aan het zoeken naar de peak dan aan surfen.  

Kijk uit naar golven die vanuit het zuidwesten komen, terwijl de wind zuidzuidoost is. De surf werkt het beste als het midden tot hoogtij is. De golven zijn heel consistent en je kan er het hele jaar door surfen. 

#7 Balangan Beach Perfecte golven voor ervaren surfers

Balangan beach is een van die stranden waar jij perfect kan surfen. Niet lang geleden was dit pareltje aan de kust van Bali bijna verpest door projectontwikkelaars. Door een pleidooi van surflegende Kim Bradley (ook wel bekend als de vlieg) was het strand uiteindelijk gered. 

Dit betekend dat jij kan genieten van de perfecte golven die dit strand biedt. 

De golven die naar links breken zijn stijl en piekerig. Soms zijn de golven zo lang dat die over de hele breedte (300 meter) van het rif gaan. Ondanks dat er altijd gesurft kan worden in Balangan moet jij goed jouw moment kiezen. 

Alleen ervaren surfers kunnen surfen tijdens eb, als het water laag staat en de golven hoog zijn. Als jij nog niet zo ervaren bent is het verstandiger om te kiezen voor vloed wanneer de deining veel milder is. 

Wat voor soort golven kent Balangan?

De snel naar links brekende golven kunnen zoals gezegd 300 meter breed zijn bij perfecte omstandigheden. Als jij je snelheid behoudt kan je echt meters maken op je plank. Maar over het algemeen zal je maar 50 meter op je plank kunnen blijven staan.

Ga hier surfen als jij gemiddeld tot goed kan surfen. Dit is geen plek voor beginners. De golf breekt naar de linkerkant toe. 

Op de zeebodem vind je een rif. Let hier dus op als jij valt dat jij je niet openhaalt aan het rif. 

De beste windrichting die jij kan wensen als jij aan het surfen bent in Balangan is zuidoost terwijl de meest optimale richting wat betreft de golven west zuid west is. Het tijd dat het meest geschikt is om te surfen bij Balangan is het hoogste of laagste getijde. De ideale jaargetijde om te gaan surfen in Balagan Bali is tijdens het droge seizoen tussen april en oktober. 

#8 Balian de plek die de moeite waard is volgens andere surfers in Bali

De golven op Balian beach Bali kunnen erg verschillen in hoogte. Van kleintjes die niet hoger komen dan je knieën tot golven die drie keer boven je hoofd gaan. 

Verwacht af en toe een golf ertussen die de hele line-up om een golf te pakken in de war gooit en je meesleurt. 

Maar meestal zijn de golven betrouwbaar en maakt het niet uit wanneer je er surft. Het werkt bij zowel bij eb als vloed. 

Wat voor soort golven kent Balian?

Als je reviews van andere surfers leest, weet je dat deze golven het waard zijn. De golven bij Balian beach breken zowel links als rechts. 

Inside tip: links houdt langer stand, maar rechts zijn de golven steiler waardoor de golven naar rechts sneller een tube vormen. Daarnaast is er ook een strand breuk bij eb bij de riviermondingen aan de zuidkant. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Om uit de golven te komen kan je het beste naar de rechter of linkerkant van de surf peddelen. Daar is een kanaal waar het makkelijker is om naar het strand of achter de surf te komen.

Beginnende surfers kunnen prima surfen op de golven van Balian Bali. De golf breekt zowel naar de linkerkant als naar rechts toe. Op de zeebodem vind je zand en steentjes. 

De beste windrichting die jij kan wensen als jij aan het surfen bent in Balian Bali is noordoost terwijl de meest optimale richting wat betreft de golven niet uit maakt. Wat betreft het tij kan je hier de gehele tijd surfen, zowel hoog als laag tij werken prima om een paar golven te pakken. De golven zijn dus ook heel consistent. Je kan het hele jaar door hier prima surfen.  

#9 Bingin rij in perfecte barrels

Bingin ligt aan de bodem van een klif op dit kleine strandje was ooit een geheime plek en een onbevolkte golf. Maar door de kwaliteit en consistentie van de perfecte barrels die de golf produceert, bleef dit niet lang geheim. 

Tegenwoordig is dit strand zo populair dat er altijd wel surfers te vinden zijn. 

Even genoeg van de golven? 

Geen probleem…

Drink met je nieuw gemaakte surf vrienden een bintang bij een van de warungs en kijk naar hoe de rest zijn kunsten vertoont op zee.

Bingin Beach is waarschijnlijk een van de mooiste stranden van het schiereiland Bukit; afgelegen, kristalhelder water, strakke en sterk begroeide kliffen en perfecte golven.  

Maar pas op: om toegang te krijgen tot het strand moet je een steile trap naar beneden lopen die niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn of een zwak hart hebben.  

Dit kan geweldig zijn voor surfers, omdat het mensen die niet geïnteresseerd zijn in surfen buiten af te weren.

Wat voor soort golven kent Bingin?

Bingin is het schoolvoorbeeld waarom surfers naar Bali gaan. De golven vormen perfecte tubes. 

De golven zijn helaas kort waardoor je rekening moet houden dat andere surfers op dezelfde golf kunnen zitten en proberen te sturen naar de schouder van de golf. 

Doordat Bingin Beach in Bali populair is, zal het hoogstwaarschijnlijk druk zijn in de line up. Deze kan bestaan uit een grote groep lokale surfers en expats die op zoek zijn naar goede golven. 

Over de sfeer hoef jij je niet druk te maken. Toon respect en wacht jouw beurt af in de line-up en je krijgt jouw kans om je kunsten te vertonen in de surf. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Maar een klein stukje peddelen van het strand ligt het rif. Timing is alles in het water van Bingin. Neem de tijd en wacht op een goede golf in de break. En heel belangrijk zorg dat je uit de buurt blijft van tegemoetkomende surfers. Wees niet die persoon die iemands golf verpest door in de weg te gaan staan.   

Pas op je vind hier een ondiep rif. Dit betekend dat je jezelf lelijk kan verwonden als jij valt. Daardoor is dit strand alleen aan te raden voor ervaren surfers. De golf breekt naar links toe. 

De ideale golf gaat richting het zuidwesten in Bingin Bali. Waarbij de wind richting het zuidoosten gaat. Het is het beste te surfen tijdens mid-tij. Tijdens vloed zijn de golven niet fijn en bij laagtij is het te ondiep. De ideale tijd om te surfen in Bingin Bali is het moment dat het tij van vloed naar eb gaat. De beste golven zijn hier van april tot en met oktober te vinden waarbij de golven heel consistent zijn. 

#10 Canggu surf spot feesten en surfen

Canggu is een van die plekken in Bali die je niet mag laten liggen bij jouw bezoek in Bali. 

Vroeger alleen bereikbaar via een zandweg vanuit Kuta. Nu is het een van de populairste plaatsen in Bali om te verblijven. 

Canggu heeft voor iedereen wat wils. 

Bali surfen

Wat voor soort golven kent Pererenan?

Verstopt tussen Echo beach en Seseh beach ligt Pererrenan, een blootliggend stuk strand met een rifbreuk. De golven breken zowel recht als links. Terwijl jij surft in een schilderachtige omgeving. 

Pererenan ligt nabij een dorp dat sterke banden heeft met spiritualiteit. Hierdoor is het rustiger, hebben mensen respect en is er vooral laagbouw. 

Deze golven zijn uitdagend. Surf hier dus alleen als je ervaring hebt. 

Je kan het beste in Pererenan surfen bij middel tot hoogtij om te voorkomen dat je je zelf openhaalt aan het rif. Let op zee egels. 

Wat voor soort golven kent Canggu River Mouth?

Canggu River Mouth is een van die plekken die bekend is bij het grote publiek. Canggu is de perfecte plek om een glimp op te vangen van lokale surfers. 

De golfen zijn het beste te omschrijven als een tube die aan het einde open breekt. 

Ondanks dat je niet hoeft te vechten voor een plekje, zul je af en toe boze blikken krijgen van andere surfers. 

De rivier monding is makkelijk te bereiken vanaf de monding van de rivier. Maar je zult diep in positie moeten komen bij de peak om een golf te pakken waar je een eind op kan rijden. Ondanks dat het minder druk is dan op andere plekken moet je hier je plekje verdienen.

Wat voor soort golven kent The Sandbar?

The Sandbar staat erom bekend dat deze een perfecte A frame heeft. De golven breken aan beide kanten, zowel links als rechts. 

Het ligt naast Echo Beach en wordt gezien als een surfbreak die alleen geschikt is voor experts en heel ervaren surfers. Dit is een van de drie spots die alleen geschikt is voor heel ervaren surfers aangezien de golven hier zo goed zijn. 

Oefen hier jouw sprongen dankzij de steile helling die de golven maken en de zandbodem onder het wateroppervlak. 

Wat voor soort golven kent Echo Beach Left?

Echo Beach Left hard en vaak boven een ondiep rif. De golven vormen vaak een barrel waardoor het zeker niet voor de onervaren surfers is. 

Bij hoger water geeft kan je hier perfecte bochten maken en boven op het krullend gedeelte van de golf rijden. 

Wat voor soort golven kent Batu Bolong?

Aan de andere kant van het kanaal van Old Man's is Batu Bolong, ligt een rifbreuk die geliefd is bij houtkappers. Het wordt ook bezocht door surfscholen vanwege de lange, langzame en vergevingsgezinde ritten.

Op de betere dagen biedt deze golf een zachte wall waar je jouw board in kan hakken.  

Onze aanbeveling. Ga in de ochtend om de drukte te vermijden.

Wat voor soort golven kent Old Man’s?

Old man staat bekend als een klassieke rifbreuk. De golven zijn zacht en voorspelbaar waardoor het zeer geschikt is voor beginners en longboards. 

Verwacht veel mensen als jij hier wilt surfen. DIt omdat het een van de weinige zachte golven is in Canggu. 

Op het strand vind je veel surflessen en surfboard verhuur. 

TIjdens vloed is deze golf een droom voor zowel beginners als gevorderde surfers. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Als je van plan bent om te surfen op The Sandbar of de riffen van Echo Beach Left of Canggu, gebruik dan de kanalen om te voorkomen dat je aanspoelt op het strand. Let er op dat als er laag water is, dat je rotsen kan raken met je board en vinnen. Bij Old Mans kun je overal peddelen zowel door de branding als door het kanaal naar rechts. 

#11 Dreamland beach consistente golven voor alle niveaus

Wat ooit een slaperige badplaats was is tegenwoordig Dreamland niet meer weg te denken als surfmekka. 

Dankzij het vele bouwen van projectontwikkelaars is die hotels en golfbanen aangelegd alsof het niets is, is dreamland beach nog steeds een fijn strand om op te surfen. 

Als jij niet verblijft in een van de hotels aan het strand dan ben je verplicht om een klein bedrag te betalen om op het strand te komen. 

Wat voor soort golven kent Dreamland Beach?

Surfen Dreamland Beach kan geweldig zijn voor surfers van alle leeftijden en niveaus.

Hierdoor zal je in en uit het water lopen in zware drukte op keer in en uit het water te omzeilen.

Dreamland is het beste bij eb waar de golf aan de linkerkant snel breekt en aan de rechterkant schouderd. 

Het fijne aan dreamland is dat het zandstrand in het water verder gaat. Waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je ergens in staat. 

Dit strand is vooral geschikt voor beginnende surfers. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Peddel kort vanaf het strand naar de line up. Ga op zoek naar kanalen die aan weerszijden van de peak te vinden zijn. 

Het level van deze surfbreak is gemakkelijk. Het is geschikt voor beginners en meer ervaren surfers. De golven breken beide kanten op. Waar je op de bodem een mix is van zand en rif. 

De ideale richting voor de golven is zuidwest, terwijl de beste windrichting zuidoost is. 

Ga hier surfen tijdens laagtij. Dan zijn de golven het beste. De golven zijn consistent, maar als jij wilt weten wanneer de beste golven er zijn is dat tussen april en oktober. 

#12 Green bowl beach onbekende parel om te surfen in Bali

Green bowl beach is een van die stranden die nog puur is in Bali. Het is perfect voor surfers die afzondering zoeken en weg willen van de commerciële stranden die de kust van Bali teisteren. 

Dit is vooral te wijten aan het feit dat het strand alleen te bereiken is door af te dalen via de stenen trappen en deze op de terugweg weer omhoog te klimmen. 

Jaren geleden besloot de president op de klif en hotel te bouwen met bijbehorende lift. Deze zijn in verval geraakt waardoor het terug is naar de staat waar het in eerste instantie was. 

Doordat dit strand rustiger is dan de andere surfstranden in Bali pak je sowieso een paar golven. 

Wat voor soort golven kent Green Bowl?

Green Bowl heeft de neiging om beginnende surfers af te schrikken. Het pad naar beneden en de sterke stroming maken het lastig voor beginnende surfers. Dit is maar goed ook want onder het water ligt eens scherp rif waar jij je makkelijk aan open kan halen.  

Hoe kom je in en uit de surf?

Neem het kanaal vanaf het strand, het is vrij gemakkelijk er achter te komen en zal je snel naar de peak brengen.  Blijf niet te lang in het kanaal, want het kan moeilijk zijn om de weg terug naar de peak te vinden.  

13# Impossibles de snelste surf van Bali

Ondanks dat de naam suggereert dat het onmogelijk is om op de perfecte golven van Impossibles te rijden is dit niet waar. 

Verwacht de perfecte rit bij de juiste omstandigheden. 

Deze surf is vaak zo snel dat zij niet bij te benen is. Verwacht dan ook snelle secties waar je flink wat snelheid voor moet maken om niet achter de golf terecht te komen. 

Wat voor soort golven kent Impossibles?

De tubes in Bali zijn nergens zolang als bij Impossible. Ondanks dat het een van de vetste golven van Bali te bieden heeft is Impossibles zeer onvoorspelbaar. 

Je kan op twee manieren in de surf komen. Via de onderste en bovenste sectie. De bovenste sectie werkt bij een kleinere deining en de onderste is onvoorspelbaar. 

Zoals gezegd onder de perfecte omstandigheden kun je de golf zien breken vanaf de bovenkant van het rif bij Padang Padang Padang, 

Insider tips. Zorg voor een in en uitstap strategie met of zonder board. Hoewel de golven lager zijn dan in Uluwatu moet je je hier toch op voorbereiden zeker in het droge seizoen tussen april en september. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Bij Impossibles heb jij  3 opties:

Optie 1: je kunt ofwel vanaf het strand van Padang Padang Padang naar het strand peddelen, Impossibles ligt net aan de noordkant van het strand.  

Optie 2: Je kunt ook toegang krijgen tot Impossibles vanuit Bingin, maar wees gewaarschuwd dat je alle stappen naar Bingin moet afdalen, gevolgd door een tocht door de lagune en een lange peddeltocht over het rif.  

Optie 3: Een derde optie is om af te dalen naar het midden van het rif met behulp van de Anantara Resort Lift.  Houd er rekening mee dat je onder invloed van sterke stroming over een ondiep gedeelte van het rif moet peddelen. Bij het kiezen van je opstapplaats, houd een oogje in het zeil om te zien of er langzamere delen van de golf zijn en dit is waarschijnlijk jouw beste gok.

#14 Keramas surf het paradijs onder de surfspots in Bali

Keramas is een waar paradijs. Zelfs als jij niet van surfen houdt. 

De zee grenst aan een zwart strand en rijstvelden, waardoor je het gevoel hebt echt weg te zijn van de drukte en hectiek die Bali kan zijn in het toeristische gebieden. 

Ooit werd er alleen gesurft door de lokale bevolking van Bali en een klein aantal expats. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en wordt dit stuk strand snel populairder. 

De surfers die hier surfen kunnen niet stoppen met praten over de steile golven en lange tubes, vele mogelijkheden om je kunsten te laten zien in open golven en de vele geschikte momenten om aireals te maken. 

#15 Wat voor soort golven kent Keramas?

Keramas is uniek op Bali. Gewoonlijk breken de golven op Bali links, maar niet op Keramas. 

Keramas kent een dikke top of lip van de golf voor deze rechts breekt op een ondiep vulkanisch gesteente. 

De face biedt vele mogelijkheden om manoeuvres te maken voor het het breekt aan de rechterkant. 

De vele pro’s maken hier handig gebruik van om hun kunsten in de lucht te tonen en de golf te ontstijgen. 

Het maakt niet uit wanneer je er bent, er zijn altijd mensen te vinden in de line-up. 

Verwacht dat jij dus moet wachten op jouw beurt om een golf te pakken tussen de pro’s lokale bevolking en toeristen.  

Hoe kom je in en uit de surf?

Kijk vanaf de kant al waar het kanaal ligt. Deze kan je gebruiken om de surf te bereiken. 

Je moet voor Keramas zeer ervaren zijn om deze golven te bedwingen. De golven breken aan de rechterkant. Het rif bestaat uit een ondiep rif van vulkanisch gesteente. De beste richting voor de golven is zuidwaarts terwijl de optimale wind om te surfen in Keramas is noordwest. Dit rif is het beste te surfen tijdens vloed of het proces van inkomende vloed. 

De golven in Keramas zijn consistent. Waardoor er genoeg goede golven zijn om te pakken. Pak dit strand aan het begin en einde van zowel het natte als het droge seizoen. 

#15 Kuta reef de o.g. onder de surfplaatsen in Bali

Kuta reef was ooit een rustig vissersdorpje, maar tegenwoordig is daar weinig van overgebleven. Het is een bruisende bestemming voor toeristen en reizigers. 

Wees niet ontmoedigd door de drukte. Doordat Kuta zo dichtbij is, is het hier ook druk. Waardoor je soms lang moet wachten in de line-up om een golf te pakken. 

Wat voor soort golven kent Kuta Reef?

Kuta Reef werd vroeger beschouwd als een van de betere breaks in het droge seizoen voordat surfers verder het schiereiland van Bukit gingen verkennen. 

De line-up bestaat voornamelijk uit locals, ervaren surfers en soms een beginnende surfer die er toevallig is. 

Hoe kom je in en uit de branding?

Het peddelen naar Kuta Reef duurt ongeveer 20 minuten. De afstand is ongeveer 800 meter van de kust. Als jij deze tocht niet wilt peddelen kan je een kapitein huren die jou afzet bij de line-up. 

Let op: vergeet niet om je boottocht terug te boeken, anders moet je de peddel terug naar de wal maken. schippers zullen je meestal in het kanaal afzetten en je kunt naar de peak peddelen. U kunt schippers vinden op het strand bij Discovery Kartika bij eb of aan het einde van Jalan Kartika Plaza. 

#16 Nusa dua waar je het hele jaar kan surfen in Bali

Nusa Dua is de plek om te genieten van de luxe van alle resorts in Bali. De plek is gericht op families die op vakantie zijn, en kent geen partyscene zoals in Kuta, Seminyak of Canggu

Maar voor surfers is het perfect dankzij de consistentie van de golven en de mogelijkheid om iedere dag van het jaar golven te pakken. 

Het rif is ongeveer twee kilometer breed en beschermt het ongelofelijk mooie witte zandstrand waar alle resorts van Nusa Dua aan grenzen. 

Wat voor soort golven kent Nusa Dua?

Er is altijd wel een golf die je kan pakken op Nusa Dua. Zeker in het natte seizoen. De gouden regel om hier te volgen is dit: de golven boven temple peaks werken het beste al er eb is, terwijl de golven bij Main Peak en daaronder beter werken bij vloed.

Meer weten over de Nusa eilanden en wat je daar kan beleven naast surfen? Lees dan alles hier over de Nusa Eilanden.

#17 Nyang Nyang beach ervaar het pure Bali

In vergelijking tot andere plekken op Bali is Nyang Nyang Beach minder mooi. 

Dat gezegd hebbende is het een van de weinige stranden die nog puur is. Het biedt een van de mooiste kustlijnen in Bali. 

De reden waarom mensen hier niet komen zijn de 600 treden naar beneden vanaf een klif, zelfs als de weercondities perfect zijn. 

Eb biedt zich aan om de kust te verkennen, zwemmen en zitten in de poeltjes waar jij in kan of het zeeleven zien. 

Bij vloed bieden de deining snelle steile rechterhanden die breken op een ondiep-achtig rif. Houdt het water in de gaten, er kunnen scheepswrakken die kunnen dienen als rustplaatsen voor vermoeide surfers na urenlang surfen en peddelen in de zee. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Je zal een kanaal vinden rechts van de trap als je bij het strand naar beneden gaat. Blijf in het kanaal en peddel snel naar de peak anders vind je jezelf te ver naar de zijkant dan je had verwacht. 

#18 Padang Padang de surf spot waar je voor terug blijft komen

Lokaal heet deze plek Labuan Sait Beach. Padang Padang is een van de plekken die er voor zorgen dat surfers terug blijven komen naar Bali. Het wordt gezien als een van de beste golven in de wereld. 

Padang Padang is een van die stranden waar je gewoonweg geweest moet zijn. Het strand ligt op de Bukit schiereiland. 

Zelfs voor pro’s kan Padang Padang een uitdaging vormen. Ken daarom jouw limiet en begin er niet aan als je er niet klaar voor bent. Ondanks dat is een reis naar Padang Padang de moeite waard om te bezoeken. Al is het maar om andere mensen te zien surfen. 

Wat voor soort golven kent Padang Padang?

Padang Padang staat bekend om haar lange, holle en steile golven die breken op een scherp en ondiep gedeelte van het rif. Vaak wordt dit de pijpleiding genoemd van Bali. Op goede dagen kunnen surfers best diep in de barrel zitten tot wel 50 meter. 

Verwacht grote aantallen mensen aangezien dit strand populair is onder ervaren surfers. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Het kanaal vormt zich aan het uiteinde van de schouder aan looker’s right. Peddel uit het kanaal en blijf uit de buurt van de break. Zelfs als je je bij andere surfers voegt blijf je bij de schouder en wacht tot het jouw beurt is in de line-up. 

#19 Sanur reef alleen voor pro’s

Rond 1975 begonnen surfers het rif van Sanur te verkennen. Toen nog alleen een vulkanisch zwart zandstrand met een smal kanaal die leidt naar de line-up. 

Vandaag de dag heeft Sanur nog steeds datgene wat het toen zo speciaal maakte. Zo komen er vele reizigers en surfers naar de badplaats om dit mee te maken. 

De break kent grote golven waar jij perfect op kan surfen. 

Wat voor soort golven kent Sanur Reef?

De golven in Sanur breken snel en zijn hol over een ondiep stuk van het rif van ongeveer 100 meter. 

Pas op dat jij niet valt of te pletter slaat op het rif. Zoals gezegd is het rif ondiep met koraal dat jou kan openhalen. 

Het rif kent twee peaks, Sanur rif en Tandjung rif. Waar Tandjung rif vaak minder surfers in de line-up heeft. Het breekt zacht aan de linkerkant een ondiep rif en is iets makkelijker om er uit te peddelen. 

Onder de perfecte condities zullen de rechters in Tandjung connecten met Sanur waar zij steil en hol blijven voor honderden meters. 

Dit strand is alleen geschikt voor ervaren en pro surfers. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Je kan typisch een rit pakken naar de line-up via een lokale visser die jou voor een beetje geld daar naartoe brengt. Maar het peddelen duurt niet zo lang dat je het niet zou redden in je eentje. Ga op zoek naar het kanaal en pas op voor het boot verkeer dat daar vaart. Als jij het eenmaal hebt bereikt kan jij je naar de peak begeven en naar binnen. 

#20 Seminyak beach; wispelturige perfecte golven

Een van de weinige beach breaks in Bali, het strand van Seminyak is vaak ongrijpbaar als perfect. 

Net ten noorden van Kuta op ongeveer 15 minuten moet Seminyak zeker op jouw lijst komen te staan. 

Het wordt beschouwd als een van de meest populaire surflocaties van het Bali voor surfers van alle niveaus. Als jij hunkert naar een perfecte A-frame, lange schouders of een epische barrel, dan ben jij bij Seminyak bij het juiste adres. 

Wat voor soort golven kent Seminyak?

Terwijl Bali vooral bekend staat om haar long lines en perfecte breaks over stukken scherp ondiep rif, staat Seminyak daarin apart van de rest. 

Waardoor jij kan verwachten dat de condities juist moeten zijn om hier goed te surfen in het gebied. Dit betekend dat de grote, richting van de golven, en het tij zullen veel meer effect hebben dan je misschien verwacht. 

Hoe kom je in en uit de surf?

Als je op het strand staat van Seminyak, is het best om te kijken naar secties waar de golven niet typisch breken. Vaak zijn dit scheurstromen. Scheurstromen zijn geweldig om snel bij de line-up te komen. Houdt daarbij wel een oogje in het zeil om niet in een slechte plek te zitten.  

#21 Serangan surfen in Bali voor ieder niveau

Vaak wordt Serangan turtle island genoemd. 

Serangan is vaak het gebied waar de zeeschildpadden hun eieren komen leggen op het strand. Het was eens een geheim, maar zoals het met ieder geheim gaat duurde dat niet lang. 

Tegenwoordig is het algemeen bekend dat je hier goed kan surfen. 

Het rif is op zo’n manier geplaatst dat er altijd golven zijn. Het maakt niet uit of het eb of vloed is, welke wind er staat of welke richting de stroming heeft. Het is een golvenmachine. 

Wat voor golven kent Serangan?

Serangan heeft voor iedereen wel iets. De golven breken zowel links als rechts als dat er A-frames zijn. Het kent zachte schouders en steile muren voor de meeste gave manoeuvres en tricks. 

De hoofd peak is recht tegenover de warungs, maar deze peaks zijn zachter en voor minder ervaren surfers.

Hoe kom je in en uit de surf?

Je kan naar beide kanten peddelen om een smal kanaal bereiken. Wanneer je op het strand staat met je gezicht naar het water dan is het rechterkanaal recht voor de laatste warungs aan het einde van het strand. 

22# Uluwatu Bali alleen voor de echte pro’s

Uluwatu is de plek om surfers in actie te zien. Het bezit een wijd rif  dat aan een onwijs mooie klif ligt. 

Het kent meerdere peaks dankzij de verschillende getijde. 

Jaarlijks wordt in Uluwatu surfkampioenschappen gehouden, waar de beste surfers van de wereld naartoe trekken om deel te nemen. 

Wat voor golven zijn er in Uluwatu?

Uluwatu is een breed rif die ruimte biedt voor 5 verschillende peaks die leuk zijn om te surfen bij verschillende getijden. Deze 5 golven breken allemaal links bij het rif.

Temples is het minst bezochte stuk bij Uluwatu en de line-up ligt het meest zuidwaarts. Dit betekend een heel stuk peddelen. Op dagen de golven minder zijn is dit de plek om toch nog goed te kunnen surfen.

The Bombie ligt het verste de zee in en heeft dus ook het meest te verduren van de oceaan. Het werkt alleen bij grotere golven bij vloed. Hier zijn een paar van de grootste golven te zien van heel indonesie en zeker de moeite waard om eens te gaan kijken. 

The Peak ligt direct voor de grot en is het meest consistent van alle surf spots in Uluwatu. De golven zijn groot genoeg met peaks die op verschillende plekken breken op het rif. 

Outside Corner De meest iconische peak in Uluwatu. Het werkt het beste bij een hoge deining tijdens eb en breekt verder buiten Racetracks. Dit is alleen voor de pro’s. Een geweldige plek om te kijken hoe zij deze golven trotseren en laten zien wat zij kunnen. 

Racetracks Dit is de laatste sectie van het rif. Het begint meteen rechts als je de grot uitgaat. Het gaat verder om de hoek van de klif naar Padang Padang. Racetracks staat bekend om haar snelle golven en is het beste te surfen tijdens eb. Maar pas wel op voor het super ondiepe scherpe rif. 

Hoe kom je in en uit de surf?

De surf binnenkomen:

Nadat je de trap bent afgegaan van de klif in Uluwatu zul je de grot moeten uitlopen en het water in gaan. Tijdens eb moet je eerst 100 meter lopen over een scherp rif. probeer te voorkomen dat je mee wordt genomen door de stroming en in de weg zit van surfers die hun kunsten vertonen op het racetrack gedeelte van Uluwatu, wanneer je naar de line-up peddelt. 

Je kan ook links gaan bij de trap en door een smalle grot die jou naar een klein stuk strand brengt die bekend staat als Suluban beach. Hier kan je verder lopen naar beneden naar Temples en daar naartoe peddelen wanneer je de kans ziet. 

De surf uitgaan:

Tijdens vloed wanneer het rif compleet bedekt is gaat het water in en uit de grot . Niet alleen is het moeilijk om jouw het allemaal goed te timen dankzij de deining en stroming binnen de grot, maar moet je ook oppassen dat je niet tegen de wanden van de grot wordt aangegooid. 

Als je het mist heb je twee opties: 

1: een lange tocht naar padang padang en een nog langer stuk lopen terug naar uluwatu

of…

2: Peddel terug naar een stuk waar de stroming niet zo sterk is en nog een keer proberen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen