9 beste dierenparken in Bali (zie apen, vogels, en reptielen)

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

De natuur in Bali is schitterend. Een van de leukste dingen om deze te ontdekken is door natuurparken en dierenparken in Bali te bezoeken. 

Daarom hebben wij voor jou een lijst samengesteld met de leukste dierenparken in Bali om te bezoeken. 

Dierenparken in Bali zijn natuurlijke heiligdommen voor exotische wilde dieren van verschillende regio’s in de wereld. Zoals je verwacht van een tropisch eiland is zo ontzettend groen en weelderig. Bali heeft een variëteit aan verwonderlijke attracties die iedere natuurliefhebber en vogelspotter kan verblijden. 

Er zijn genoeg bedrijfjes die wandelingen aanbieden door de natuurgebieden van vogelspottours tot wandeltochten in de hooglanden van Ubud en de mangrovebossen in het zuiden van Bali.

#1 Alas Kedaton Monkey Forest in Bali

De Alas Kedaton Monkey Forest is een natuurlijk heiligdom voor de langstaart makaken in Bali. Door de lokale bevolking wordt het ook wel Obyek Wisata Alam Alas Kedaton genoemd. Het vind zich relatief ver van Denpasar vandaan, maar het kan als een leuke tussenstop dienen onderweg naar het westelijke gedeelte van Bali. 

Daar kan je de Pura Dalem Kahyangan Kedaton bezoeken. Dit is een tempel die wordt omgeven door mossige weggetjes in het bos. De pooten zijn normaal gesloten, maar je kan over de muren kijken en de tempels zien. Het is gewoon om er hordes langstaart makaken te zien vliegen door het mistige bos. 

 • Locatie: Jalan Raya Alas Kedaton, Kukuh, Tabanan, Bali 82121, Indonesia
 • Open: Daily from 9am to 5pm
 • Telefoonnummer: +62 (0)361 814 155

#2 Bali Bird Park & Reptile Park

De Bali Bird Park en Reptile Park laat je heel dicht bij komen, aanraken en voeden van de 250 soorten vogels. Het park heeft exotische reptielen en amfibieën tussen de tuinen. Daar zijn meer dan 1000 soorten vogels door het park. Sommige leven bij elkaar en andere apart. Je kan ook een komodovaraan zien de draak achtige hagedis met zijn enorm giftige tanden. 

Bali bird park

Zie ook de Bali park en reptile speciale uitbroed omgeving waar verschillende soorten jonge dieren worden gehouden tot zij hun volwassen levensfase bereiken. 

 • Locatie: Jalan Serma Cok Ngurah Gambir, Singapadu, Batubulan, Sukawati, Gianyar, Bali 80582, Indonesia
 • Open: Daily from 9am to 5.30pm
 • Telefoonnummer: +62 (0)361 299 352

#3 Bali Bird Walk in Ubud

Bali Bird Walk organiseert vogelspot tours rondom Ubud. De organisatie was opgezet door Victor Mason in 1990, die bekend staat om zijn boeken over vogels en vlinders in Bali. Deze 5 kilometer lange route neemt jou mee door de hoogland gebieden en natuurlijke paden. Jij kan ook langere tours volgen naar verre regio's over het hele eiland. Dit is inclusief het mangrovebos in het zuiden van Bali, de hooglanden van Mount Batukaru en het beboste meer in centraal Bali. 

 • Locatie: Jalan Campuhan, Ubud, Gianyar, Bali 80571, Indonesië
 • Telefoon: +62 (0)361 975 009

#4 Bali Butterfly Park

Bali Butterfly Park is een serre waar vlinders worden gehouden in Wanasari op ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van Denpasar. Hier vind je een grote verscheidenheid aan vlinders die genieten van de tropische tuinen in de kassen. 

Honderden vlinders van de 15 soorten die Bali Butterfly park heeft dwarrelen vrolijk rond in de serre. Naast de vlinders vind je hier onder meer pauwen en andere paradijs vogels, schorpioenen, blad insecten en torren. 

 • Locatie: Jalan Batukaru, Sandan Lebah, Sesandan, Tabanan 80351, Indonesia
 • Open: Daily from 8am to 5pm
 • telefoonnummer: +62 (0)361 894 0595

#5 Bali Safari & Marine Park

Bali Safari en Marine Park is het thuis over 400 wilde dieren en 80 verschillende soorten. Zij lopen allemaal vrij rond in hun natuurlijke habitat. Het is een van Bali’s grootste wildlife parken. 

dierenparken in Bali

Een van de beste manieren om het park te verkennen is met een safari bus. Welke langs de verschillende stukken land van het park gaan. Ga naar de het theater op het terrein en zie een show met meer dan 150 Balinese dansers, muzikanten en schaduwpoppen spelers. 

 • Locatie: Jalan Prof. Dr. Ida Bagus Mantra Km. 19.8, Serongga, Gianyar, Bali 80551, Indonesia
 • Open: Daily from 9am to 5pm
 • Telefoonnummer: +62 (0)361 950 000

#6 Kemenuh Butterfly Park in Bali

Kemenuh Butterfly park heeft bloementuinen die heerlijk ruiken en vele kleuren van de regenboog kennen. 

In de lobby van het park vind je grote diagrammen over het leven van de vlinders en hun relatief korte leven. 

Het park ligt op ongeveer 9 kilometer ten zuidwesten van centraal Ubud. Het is een leuke toevoeging voor families en andere dierenliefhebbers die in de Sakawati. 

Je kan ook stoppen bij de Sukawati en Guwang kunstmarkt, de Tegenungan waterval en de Celuk goudsmit dorpjes welke allemaal op 1 kilometer van de Butterfly Park te vinden zijn. 

 • Locatie: Jalan Raya Kemenuh, Kemenuh, Sukawati, Gianyar, Bali 80582, Indonesia
 • Open: Daily from 8.30am to 5.30pm
 • Telefoonnummer: +62 (0)361 479 1681

#7 Makepung buffalo race

De Makepung Buffalo race is een groots jaarlijks event dat plaatsvindt rondom Jembrana in het westen van Bali. Paren buffels vormen een team samen met hun jockey, die hen aanstuurt vanuit een traditionele houten kar. De racende buffels heten kerbau pepadu en zij racen op verschillende circuits. 

De verschillende races leidt naar de Jembrana Regent’s Cup en de Governor’s Cup. De data voor de Makepung buffel race verschilt ieder jaar. Een grove schatting is dat verschillende rondes plaatsvinden van juli tot november. 

Jouw beste kans om dit te zien is in het weekend. 

 • Locatie: Jembrana, Bali, Indonesia

#8 Sangeh Monkey Forest in Bali

Sangeh Monkey Forest strekt zich over meer dan 60.000 vierkante meter aan bebost land en is een oase voor de grijze langstaart makaken in Bali. Het heeft 22 verschillende soorten vogels, 5 soorten zoogdieren. 3 soorten reptielen en 2 soorten amfibieën. 

Het monkey forest staat bekend om haar nootmuskaatbomen, welke tot wel 40 hoog kunnen groeien. Jij kan hier ook mahogany, guava, en sapodilla bomen vinden. Sommige van deze bomen zijn 300 jaar oud. De Bukit Sari Temple is een must see wanneer jij hier naartoe gaat. 

 • Locatie: Jalan Brahmana, Sangeh, Badung, Bali 80353, Indonesia
 • Open: Daily from 8am to 5pm

#9 Uluwatu Monkey Forest in Bali

Het Uluwatu Monkey Forest aan de rand van het fameuze Uluwatu tempel. De dikke hagen en groene bosjes en planten staan overal op de witte klif. 

Het bos is het huis van de langstaart makaken. Deze apen staan bekend om mensen te besluipen en de onoplettende gasten te bestelen. Zij zijn vaak te zien in de late middag en tijdens zonsondergang. 

 • Locatie: Jalan Pura Uluwatu, Pecatu, Badung, Bali 80362, Indonesia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen