Hanoi Vietnam: bezienswaardigheden, uitgaan en beste reistijd

Laatst bijgewerkt: 24-09-2019

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en na Ho Chi Minh City de grootste stad van Vietnam. Waarschijnlijk begint je backpack avontuur in Hanoi.

Hanoi is een gave stad om te bezoeken.

De stad heeft veel te bieden.

Hieronder staat omschreven waar jij het beste heen kan gaan. Wat de leukste bezienswaardigheden zijn en waar jij het lekkerste kan eten en uitgaan.

Hanoi was vroeger tijdens de Franse overheersing de hoofdstad van Frans indochina. Het fransen verleden is nog goed te zien in de hoofdstad. Sommige gebouwen hebben een frans uiterlijk. Uiteraard door de franse overheersing vind je in Hanoi stokbrood en ik ben zelfs croissants tegen gekomen. Dit vind je overigens niet alleen in Hanoi maar ook in de rest van Vietnam.

Hanoi was vroeger tijdens de Franse overheersing de hoofdstad van Frans indochina. Het fransen verleden is nog goed te zien in de hoofdstad. Sommige gebouwen hebben een frans uiterlijk. Uiteraard door de franse overheersing vind je in Hanoi stokbrood en ik ben zelfs croissants tegen gekomen. Dit vind je overigens niet alleen in Hanoi maar ook in de rest van Vietnam.In Hanoi heb je niet heel veel bijzondere bezienswaardigheden, dat veel backpackers Hanoi snel verlaten voor de Ha Long Bay, Sapa of andere plekken in Vietnam. Het is waarschijnlijk als toerist even wennen door het lawaai van de brommers en de drukte, maar het oude centrum is voor backpackers wel een hele relaxte plek.

Waarom toch een dagje in Hanoi blijven?

Rond het oude centrum hangt een heerlijk gezellige sfeer. Met leuke sfeervolle restaurantjes, straatmuzikanten, markten en hostels.

Daarnaast is Hanoi een van de weinige steden die de oorlog goed is doorgekomen tijdens de Vietnam oorlog, dat in combinatie met de franse bouwstijl, franse stokbrood en de Vietnamese cultuur maakt deze stad toch echt wel een must visit.

De gaafste bezienswaardigheden van Hanoi

Hanoi kent veel adembenemende bezienswaardigheden dankzij haar meer dan 1000 jaar oude historie. De stad kent vele boeddhistische tempels, oude citadels, unieke theaters en frans koloniale architectuur.

De vele meren zijn ideale stops tussen de drukke straten van de hoofdstad.

Reizigers zullen zich nooit vervelen in Hanoi. Er is zoveel te doen in de stad. Zij kunnen merken dat de authentieke markten en vietnamese cultuur goed samen gaat met de snelle uitbreiding van de stad. De hotels, hoge kantoorgebouwen en enorme winkelcentra. Om jou op weg te helpen in jouw tocht naar bezienswaardigheden is hier alvast de mooiste en gaafste activiteiten, bezienswaardigheden en highlights van Hanoi.

Hoan Kiem Lake

Hoan Kiem Lake and Ngoc Son

Han Kiem Lake in Hanoi trekt toeristen aan maar ook de lokale bevolking is hier graag te vinden. Hier kan je heerlijk jezelf onttrekken aan de drukte.

De Ngoc Son Temple vindt jij in het midden van een klein eiland in het meer. De tempel trekt veel bezoekers en werd gebouwd in de 13de eeuw ter ere van de militaire leider Tran Hung Dao. Hij werd geëerd om zijn moed in de slag tegen de Yuan dynastie.

Ook wordt er eer betoont aan Van Xuong en de confucian meester Nguyen Van Sieu.

Het eiland waar de tempel is opgebouwd staat bekend als jade eiland en is bereikbaar door de iconische Huc brug of reizende zon brug. Deze brug is geschilderd in een klassieke vietnamese stijl.

De pagode wordt ook bewaakt bij twee torenhoge posten die gedecoreerd zijn met chinese tekens.

Hoan Kiem Lake een van de highlights van Hanoi
Hoan Kiem Lake een van de highlights van Hanoi

Als je het eiland in het meer bezoekt, dan loop je naar een pagode van de Hoan Kiem Lake. In de pagode is een schildpad te zien die in 1963 uit het meer is gehaald. Volgens de geleerde was deze schildpad 500 jaar oud maar de locals geloven nog dat de schildpad in het meer leeft.

Imperial Citadel of Thang Long

Het keizerlijke citadel van Thang Long is een intrigerend relikwie van de Vietnamese geschiedenis. Het staat op de werelderfgoedlijst terecht gekomen van UNESCO.

Het wordt ook wel de Hanoi Citadel genoemd. Veel artefacten en items dateren terug uit de 6de tot de 20ste eeuw en waren opgegraven in 2004.

Dit lag ook de fundering van het oude paleis blood, oude paden en vijvers en putten.

Bovenop deze ontdekkingen vonden archeologen oude bronzen munten, keramiek en potten uit china en andere aziatische landen.

Water Puppet Theatre

‘s werelds meest bekende poppen theater is het Thang Long Water Puppet Theatre in Hanoi. Het vindt haar origine in een kunstvorm die dateert uit de 11de eeuw.

Het water puppet theatre stamt uit de tijd dat de rijstvelden overspoelden en de bewoners zich vermaakten door tot hun middel in het water te staan en poppen op het water te laten dansen.

Gebruik makend van enorme hengels worden de poppen ondersteund. Het lijkt erop dat de poppen bewegen doordat de poppenspelers achter een scherm kunnen bewegen.

Ho Chi Minh Mausoleum

Het mausoleum van Ho Chi Minh is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Hanoi.

Het is de uiteindelijke rustplaats van Ho Chi Minh. Dit is de meest iconische en populaire leider van Vietnam. Hij staat onder de bevolking bekend als Uncle Ho.

Zijn lichaam wordt bewaard in een glazen kist in het Ho Chi Minh Mausoleum in het centrum van Hanoi (geheel tegen zijn wensen in).

Voor bezoekers is een bezichtiging aan het mausoleum van Ho Chi Minh een speciale ervaring. Het is namelijk geen gewone attractie. Het maakt deel uit van de unieke historie van het Land.

The Perfume Pagoda

Het parfum Pagode, staat ook wel bekend als Chua Huong of binnen tempel onder de lokale bevolking, ligt in het centrum en is op heilige grond gebouwd. Het kent een doolhof aan boeddhistische tempels die gebouwd zijn uit zandsteen.

In het hart van het complex ligt de parfum tempel of perfume pagoda in de Huong Tich Grot.

Het wordt geloofd dat de eerste tempel gebouwd is in de 15de eeuw. Toch vertelt de legende over de tempel iets anders. Deze zegt dat de tempel al meer dan 2000 jaar oud is en is gesticht door een monnik die daar dichtbij aan het mediteren was.

De voet van de berg is een gebied van natuurlijke en spirituele schoonheid. Het is gevuld met stroompjes, tropische planten en tempels.

Er zijn vele pagodes die jij kan bezoeken. Elke hebben een eigen altaar. De meeste zijn boeddhistisch. De parfum Pagoda trekt pelgrims en toeristen aan die geluk van de stalagmites en stalactites die binnen in de grot zijn vernoemd naar de zegen die de stalagmites en stalactites worden geschonken.

Dun Tien biedt vredigheid en Nui Co biedt vergroot de kans om ee meisje te krijgen, terwijl Dun Gao vertaald wordt als rijst hoop en biedt hoop aan degene die een grote oogst wensen.

Dong Xuan Market

Dong Xuan Market is gesticht in 1889. Het huist daar een vier verdiepingen hoge in sovjet stijl gebouwd  gebouw aan de noordelijke rand van Hanois oude kwartier.

Het staat bekend als Hanois oudste overdekte markt. Het biedt een grote variëteit aan goederen zoals voedsel, souvenirs en accessoires en kleding. Maar ook elektronische en huishoudelijke apparaten.

Gelijk aan de meeste markten in zuidoost azië, heeft Dong Xuan Markt een natte markt sectie op de begane grond. Daar kunnen lokale winkels zeevoedsel, vlees en groente kopen terwijl er achterin de markt je dieren kan kopen zoals katten, honden en vissen. Als jij op zoek bent naar een plek om souvenirs te kopen ga dan naar de hoger gelegen verdiepingen. Daar vindt jij meerdere stalletjes waar jij t shirts, stoffen, school uniformen, tassen kopen tegen prijzen van een groothandel.

Hanoi Old Quarter

Hanoi is vietnamese hoofdstad  en ligt in het noorden van het land. het is een van de meest populaire plekken om te bezoeken als toerist.

Het biedt frans koloniale architectuur, franse invloeden in eten en je kan het zien in de geschiedenis van het land.

Het meest bekende en belangrijke district in Hanoi is Ba Dinh district (ook wel bekend als het franse kwartier). Hier zijn de kantoren van de regering gelegen. Daarnaast is er nog Hoan Kiem district of wel het oude kwartier. Dit is het meest aantrekkelijk voor toeristen en is het zakelijke gebied van de stad.

Een van Hanoi’s meest voorkomende beelden op straat zijn scooters, fietsen en auto’s die als bijennest ongeorganiseerd rond rijden.

Daarnaast zijn er nog straatverkopers en wandelaars die jou het gevoel geven dat deze stad leeft.

Je hebt geen keus wat betreft het verkeer. Daar moet je maar mee leven. Maar dat maakt de architectuur en andere bezienswaardigheden in deze wijken niet minder mooi.

Ba Vi National Park

Ba Vi Nationaal park is een van vietnam's meest bekende gebieden. Dankzij haar natuurlijke schoonheid en haar locatie is dit park zo geweldig. Het is gelegen op drie berg pieken.

Het nationaal park biedt een mooie ontsnapping van de stad met de verse koele berglucht en de magische atmosfeer die de achtergrond biedt.

Er is ook een spa resort aan de voet van de berg. Dit biedt een kans voor mensen die een natuurlijke therapie willen volgen.

De drie bergen zijn Dinh Vua, dit is de hoogste berg met 1.296 meter, Tan vien die 1.226 meter hoog is en de kleinste Ngoc Hoa met 1.131 meter.

Samen vormen zij de drie pieken die vaak in de wolken liggen. De pelgrims en toeristen maken vaak een wandeling naar de top van Tan Vien waar in de elfde eeuw een altaar werd gebouwd in nagedachtenis van de berg god.

Er zijn genoeg uitkijkpunten langs de weg. Daar kijk jij uit over het tropische woud en de snel stromende Da rivier.

Hanoi Opera House

Het opera house in Hanoi werd gebouwd in 1911 bij de dan regerende fransen. Het is een fenomenaal gebouw dat is gebouwd in de neo-klassieke franse architectuur. Het kent gotische thema'S aan de deur en koepels met pilaren, geluikte ramen en balkons.

Muzikanten, acteurs en dansers spelen voor een publiek van 600 man sterk en levert een krachtige opera en klassieke uitvoeringen. Dit maakt het een zeer populaire theatrale attractie.

Het Hanoi opera house is het grootste theater in vietnam en geldt als historisch en cultureel bewijs van de bezetting van vietnam onder de fransen.

Het wordt zelfs gezegd dat het operahuis in vietnam mooier is dan die in parijs. Bezoekers die vandaag de dag komen worden vermaakt door de

Ga eens naar de opera en bekijk een ballet, opera of klassiek concert.

Winkelen in Hanoi

Je kunt perfect shoppen in Hanoi. De stad staat bekend om haar marken en koloniale pakhuizen. Maar er is een groeiend nummer aan boetiekjes en winkelcentra dankzij de snelle modernisering van de stad.

Traditionele markten zijn verspreid over de stad waar vietnamese verkopers koffiebonen, huishoudelijke benodigdheden, en vietnamese streetfood tegen aantrekkelijke prijzen.

Je kan goed terecht in Hang Da street als jij op zoek bent naar op maat gemaakte kleden.

De winkelcentra in Hanoi zijn geweldige opties voor wanneer je de hitte in de namiddag wilt ontlopen. Pak daar de laatste hollywood films, of ga winkelen voor internationaal bekende merken.

Veel van deze panden hebben ook een arcade centrum, een ijsbaan en themaparken. Het is perfect voor reizigers met jonge kinderen.

Restaurants in Hanoi

Het beste wat jij kan doen na een dag vol bezienswaardigheden zien is lekker eten. In het oude kwartier vind jij smalle gangetjes en drukke straat markten. Chinese en Fransen stijlen zijn gemixt met vietnamese gewassen en geweldige zee voedsel.

Ondertussen kunnen welgestelde toeristen genieten van de luxueuze restaurants die de stad te bieden heeft.

Je kan voor ieder budget terecht in de stad.

De Bia Hoi Corner

Waar de straten Hang Bac en Ta hien elkaar kruisen vind je een plek die tegenwoordig de Bia Hoi Corner wordt genoemd.

Dit gebied is ‘s avonds afgesloten voor het verkeer. Auto’s kunnen niet meer over de kruising heen rijden.

Eet hier overheerlijke Bia Hoi. Het eten wordt telkens dagelijks vers aangeleverd en is wat lichter dan normaal bier.

Drink hier samen met andere toeristen en locals een biertje en een hapje. Zulk soort Bia Hoi cafés vind jij overal in de stad. Het is de perfecte plek om nieuwe vrienden te maken.

Ngo Dong Xuan: De streetfood steeg

ALs jij wilt lunchen in een echte Hanoise steeg. Ga dan hier naar toe. Vlakbij de Dong Xuan markt ligt deze steeg. Het is echt een plek waar jij naar toe moet als jij in Hanoi bent.

Het is populair onder de toeristen en lokale bevolking. De producten zijn vers en door de populariteit kent het een snelle omloopsnelheid. Hierdoor kun jij er veilig eten.

BBQ Chicken street

Een hele straat is toegewijd aan gegrilde kip. Eet hier wat voor jij naar een Bia Hoi corner gaat en wat gaat drinken. De ideale manier om alvast een bodem te leggen.

De naam van de straat is Ly van phuc en het grenst aan Nguyen Thai Hoc.

Eierkoffie

Een van de meest bekende drankjes in Hanoi is eierkoffie. Dit drankje kwam tot stand door een tekort aan melkproducten. Om het te maken klop je het eigeel en meng je het met verse vietnamese koffie.

Het is een smaak die jij nog niet kent. Sommige mensen vergelijken het met vloeibare tiramisu. De zoon van de uitvinder van dit drankje runt een cafe . Deze ligt gelegen dicht bij het Hoan Kiem. Als jij de kans krijgt is dit zeker de moeite waard om het te proberen daar een drankje te doen!

Uitgaan in Hanoi

Het nachtleven in Hanoi biedt een verscheidenheid aan interessante dingen aan. Ga naar plaatsen waar jij de zon kan zien ondergaan.

De stad kent levendige barren en blitse nachtclubs. Deze liggen allemaal rondom het Hoan Kiem meer in het oude kwartier. Hier kan jij luisteren naar geweldige deuntjes en drink van de aanwezige sterke dranken.

Een nacht in Hanoi is niet geheel zonder dat jij zit op een plastic stoeltje en geniet van een biertje bij een Bia Hoi. Het nachtleven duurt ongeveer tot middernacht dankzij de strikte regels van de overheid van Hanoi.

Beste reistijd Hanoi

Hanoi kent in tegenstelling tot het zuiden wel vier seizoenen. Houdt rekening met het weer aangezien dit afhankelijk is van de tijd wanneer jij de stad een bezoekje brengt.

De winters in Hanoi zijn koeler dan die in de rest van het land. Het kan er koud aanvoelen dankzij de hoge luchtvochtigheid.

De zomers voelen dan weer heet aan. Tijdens deze tijd valt er een hoop regen. Toch is dit niet storend als jij in Hanoi bent.

Ga naar Hanoi in de herfst of lente. Dit is van september tot en met november en maart tot en met mei. De temperatuur is dan gewoon lekker. De luchtvochtigheid is dan niet zo hoog en het regent een stuk minder dan in de zomer.

Hoe kom ik in Hanoi?

Vliegtuig

Hanoi is steeds beter bereikbaar vanuit Europa, maar ook vanuit andere Aziatische landen kan je gemakkelijk vliegen naar Hanoi. Vaak is vliegen vanuit Europa naar Hanoi goedkoper dan naar Ho Chi Minh City.

Bus

Vanuit de regio Ninh Binh duurt ongeveer 4 uur over om er te komen, naar Hué is de rit vaak 12 tot 14 uur reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen