Rijden over de Hai Van Pass

Laatst bijgewerkt: 28-06-2020

De Hai Van Pass wordt gezien als een van de mooiste kustwegen ter wereld! Het word ook wel de vietnamese wolkenpas genoemd. Dit is de ultieme experience die je kan doen in Vietnam.

De populariteit is te danken aan de drie britten van Top Gear. Clarkson, Hammond en May. Die reden op simpele brommertjes van het zuiden naar het noorden van Vietnam. en ze reden ook over de Hai Van Pass. Hierdoor is de Hai Van Pass mateloos populair geworden.

Mijn ervaring over de Hai Van Pass

Ik ben van Hué naar Hoi An gereden op een scooter samen met een Easy Rider. Mijn reisgenoot achterop bij de easy rider en ik op de scooter. In het begin liepen de zenuwen wel op. Ik heb namelijk nog nooit in mijn leven scooter gereden en dan ga je gelijk scooter rijden in Vietnam. In het begin gaf ik zelfs op de verkeerde manier gas. Het was inderdaad een harde faal!

Begin de Hai Van Pass

Uiteindelijk ben ik blij dat ik het scooter rijden heb gemasterd die dag, want ik zou dit avontuur voor geen goud willen missen.

Rijden over de Hai Van Pass

De Hai Van Pass is een 21 kilometer door de bergen, wie deze pas rijd word beloond door mooie uitzichten door de bergen. Door de opening van de tunnel door de bergen heb je nog amper last van overige verkeer waardoor het rijden over deze pas een stuk aangenamer en veiliger is.

Scooter rijden in Vietnam over de Hai Van Pass

Route Hai Van Pass

De meeste reizigers gaan voor de route van Hue naar Hoi An of andersom over de Hai van Pass te gaan. Je kan een scooter huren in een van de plaatsen de scooter lever je weer in bij je bestemming. Je backpack wordt door het verhuurbedrijf bij je accommodatie afgeleverd. De route is ongeveer 170 kilometer en is prima in een dag af te leggen.

Waarom de Hai Van Pass met een Easy Rider doen?

Misschien klinkt scooter rijden in Vietnam voor jou niet het beste idee om te doen. Gelijk heb je! Zonder Vietnamees rijbewijs ben je onverzekerd en is het misschien niet het beste idee om op de scooter te rijden door Vietnam. Toch is dit een avontuur wat je echt niet wilt missen!

Achterop bij een Easy Rider is dan misschien wel de optie voor jou. Door de  Hai Van Pass rijden is verschrikkelijk mooi en nu hoef je niet op de weg te letten maar kan je wel lekker kijken. Het voordeel van Easy Rider is dat deze heel veel mooie plekjes weet waar je allemaal kan stoppen. Soms zie je dan net even meer dan het zelf te doen. verwacht zo rond de VND1.000.000 te betalen voor een dagtocht.

Ander alternatief is de Trein

Het kan zijn dat ondanks je met de Easy Rider mee kan rijden, toch niet fijn vind. Een alternatief wat je kan doen is met de trein gaan. De trein gaat helemaal door de bergen langs de kust. Het uitzicht schijnt fenomenaal te zijn. Je kan het best de goedkoopste klasse nemen, dat zijn hard seats waar het raam open kan. Dit rit doet er ongeveer 2 en half uur over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen