Ha Long Bay, Vietnam (activiteiten, uitgaan, beste reistijd)

Laatst bijgewerkt: 28-06-2020

Ha Long Bay is een van de mooiste plekken in vietnam.

Ha Long Bay is uniek.

Het leven speeld zich af rond het water. Ontdek de bezienswaardigheden, restaurants en wat de beste reistijd is.

Ha Long Bay

Dit mooie landschap ligt in de Golf van Tonkin. Jij vindt hier meer dan 1600 kalkstenen eilandjes die boven de zee uit reizen. Het vormt samen de magie van Halong Bay.

Het landschap staat op de lijst van de UNESCO werelderfgoedlijst.

Er is een legende over de baai die vertelt over een draak die in het water neerplofte en met zijn staart het landschap vorm heeft gevormd.

Voor veel reizigers is een bezoek aan Halong Bay een highlight op hun reis in vietnam. Vanuit hanoi worden de meeste cruises geboekt. Om eerlijk te zijn is een dagcruise net te kort om het landschap echt te waarderen voor wat het is.

Er zijn vele bedrijfjes die een cruise aanbieden. Zorg dat jij goed weet met wie jij zaken doet.

De leukste activiteiten in Ha Long Bay

Dau Be Island is een onwijs populaire zwem en duik plek omdat het er rijk is aan koraal en diepe grotten met meren in het binnenland. De grotten kunnen alleen bezocht worden door met een roeiboot daar te komen in laagtij.

Dau Go Island

Dau Go Island staat bekend om haar grote en kleurrijke grotten welke vele stalactieten en slalagmiten bevinden. Sommige van hen zijn meer dan 20 meter hoog.

drijvende dorpjes en visboerderijen

De bay’s drijvende dropjes grijpen een hoop aandacht en zijn het hoogtepunt van deze trip. De lokale bevolking leeft in deze drijvende huizen voor vele generaties, aangezien vissen nog steeds het hoofdinkomen is van deze bewoners.

Sommige gemeenschappen bieden een redelijk geprijsde verblijf voor gasten. Als jij langs hen gaat op jouw cruise, wees dan niet verrast als de chef die aan boord is gaat winkelen voor verse vis en ander zeevoedsel.

Cruise over de Halong Bay

Je kan in Hanoi een cruise boeken om de Halong Bay te bezoeken. Het is aan te raden om de cruise vooraf te boeken bij een local tour agency.

De cruise over de Halong Bay is vaak een cruise van 1 nacht wat 2 dagen in beslag neemt. Je reist van Hanoi richting de baai waar je naar de cruise gebracht word. Daar vaar je door de Halong Bay langs allemaal verschillende rotsen.

Kajakken

Kajak tours worden door de meeste cruises en touroperators aangeboden. Dit is een ideale manier om de rotsen te verkeken. Je kunt dan ook uren rond peddelen langs de rotsen en baaien. En zelfs kajakken door grotten.

Grotten

Bij de Ha Long bay kan je diverse grotten bezoeken. De meeste grotten zijn verlicht dat je ze goed kan zien van binnen. De meest bekende grotten zijn Hang Dau Co, Hang, Sung Sot en Hang Thien Cung.

De Hung Sung grot in Bo Hon Island bevindt zich op hetzelfde eiland als de virgin cave. Het heeft een stijl pad met schaduwrijke bomen. Er zijn twee kamers in de grot met een vierkante buiten kamer. Het plafont is ongeveer 30 meter hoog.

De formaties binen de kamer lijkt op schildwachten die met elkaar in gesprek zijn, en de andere formatie lijkt op een generaal die zijn troepen inspecteert, ligt in het midden van de kamer.

Het bewegende licht reflecteerd van het water buiten, het lijkt deze formaties tot leven te brengen.

Pilican Cave

Op Bo Hon Island is de palican cave een populaire attractie voor toeristen. Veel van deze houden ervan om foto’s te maken die er spectaculair uitziet met haar stalactieten die vanaf het plafond naar beneden hangen.

Virgin cave op Bo Hon island is een van de meest beroemde grotten in Halong Bay. Het is waarschijnlijk het bekendste altaar. De legende gaat dat er een mooie vrouw daar zelfmoord pleegde, nadat zij niet terug kon komen nadat zij getrouwd was met een chinese man.

Haar lichaam veranderde daar in steen. Een ander legende die er op lijkt, ontsnapt een meisje van een chinees die haar forceerde te trouwen omdat haar vader schulden had bij de man. Wanneer een visser haar lichaam vond, werd zij begraven en bouwde een klein altaar in de grot.

Cat Ba

Cat Ba is het grootste eiland en ook de bekendste plek van de Halong Bay. Hierdoor is Cat Ba Town van vissersdorpje ontwikkeld tot een stad met heel veel hotels. Er zijn veel mooiere plekken op Cat Ba dan Cat Ba Town.

Daarom raden we je aan Cat Ba Town te vermijden. Gelukkig is er genoeg te ontdekken op Cat Ba Het is een prima plek om de omgeving te verkennen, te kajakken en zeilen in Lan Ha Bay.

Tips voor het kiezen van een Halong Bay cruise

Jij hebt besloten voor een cruise door de Halong Bay.

Deze cruise is een van de gaafste dingen die jij kan doen in het gebied. Het geeft jou een unieke reiservaring. Voor jou kan dit echt een hoogtepunt zijn op jouw reis. Voel de frisse zee bries in je gezicht terwijl jij de vele eilandjes langs vaart.

Maar hoe kies jij nou de juiste cruise door Halong Bay?

Er is meer dan genoeg keuze. Maar het aanbod is zo overweldigend dat het lijkt dat jij geen keuze kan maken. Er zit een enorm verschil in prijzen. Het ene bedrijf biedt een tweedaagse cruise aan voor 50 dollar terwijl de ander een cruise aanbiedt voor 300 dollar.

En dat is nog alleen wat je op internet kan vinden. Op de straten wordt er nog veel meer aangeboden.

Hieronder vind je een aantal tips om jou te helpen een juiste cruise te boeken.

#1 Stel een budget vast.

Er is voor elk budget wel een cruise te vinden. Hoe hoger het bedrag hoe luxeuzer de faciliteiten. Het eten, de kamers, de boot en het service niveau stijgt dan.

Als jij een meer betaalbare cruise willen, dan kan je beter voor een wat goedkopere cruise gaan. De service is dan wat slechter, maar als jij daar niet veel om geeft is dit een goede optie.

Het is in ieder geval aan te raden dat jij voor jezelf moet bepalen hoeveel geld jij wilt uitgeven. Dat maakt de keuze voor het boeken van een cruise al een stuk makkelijker.

Maar voor welk budget ga je.

Wat je budget ook is. Voor iedere prijs zie jij hetzelfde schitterende landschap.

Bedenk wel dat als jij een cruise boekt voor een absolute bodemprijs, dat jij dan helemaal niks krijgt aan een beetje luxe. Dit is dus ook af te raden. Het is gewoon niet mogelijk om een cruise te organiseren tegen zo’n lage prijs. Je moet je zelf afvragen of deze schepen door de keuring zouden komen.

2) Het aantal dagen dat jij op cruise wilt is een andere factor. Hoe lang wil jij op cruise. Je hebt hierbij twee keuzes om er het meeste uit te halen. De eerste is 3 dagen en twee nachten, de andere is 2 dagen en 1 nacht.

Beide zijn mooie ervaringen.

Mocht jij maar 1 dag hebben regel dan zelf een boot en ga op onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen