Backpacken Vietnam

Laatst bijgewerkt: 14-07-2020

Vietnam is een ultieme backpack bestemming, door het diverse landschap, recente geschiedenis en de vietnamese cultuur. Backpacken Vietnam is dan ook een waanzinnig avontuur!

Er is zoveel leuke dingen te doen in Vietnam en zoveel mooie dingen te zien en te doen in Vietnam. Misschien weet je al je reis rodick van den toornute door Vietnam uit je hoofd? Als dat niet zo is dan hebben wij een Backpack Vietnam route voor jou, van noord naar zuid.

De natuur van Vietnam

Een van de redenen dat er veel backpackers op Vietnam afkomen, is de natuur! De natuur van Vietnam is erg divers er staan dan ook een aantal plekken op de UNESCO werelderfgoedlijst. Backpacken Vietnam is met name door de mooie natuur zo intrek in Vietnam. In het noorden van Vietnam heb je bijvoorbeeld Sapa wat de meest noordelijke bestemming is in Vietnam. Dit dorp staat bekend om de terrasvormige rijstvelden in de bergen. Zo heb je ten zuiden van Hanoi de Ha Long Bay, dit zijn drieduizend rotsen die uit het water steken. Phong Nha-Ke Bang National Park de grootste grotten ter wereld.

De natuur van Vietnam - Backpacken Vietnam

Beste reistijd Vietnam

Het klimaat van Vietnam kent drie verschillende klimaatzones, waardoor noord, centraal en zuid allemaal een andere beste reistijd voor Vietnam hebben. In het algemeen zijn de maanden December tot april fijne maanden om door Vietnam te reizen, voor zowel het noorden, centraal en het zuiden.

Reizen naar Vietnam

Als je wilt backpacken naar Vietnam kan je soms al een vliegticket vinden rond de 450 euro naar Hanoi of Ho Chi Minh City. Dit zijn vliegtickets van Amsterdam Schiphol die vaak door Turkey Airlines of Cathay Pacific. Bij deze vluchten moet je wel rekening houden met een tussenstop op een luchthaven, maar is wel vaak goedkoper dan een directe vlucht naar vietnam.

Wat als je al in zuid-oost azië aan het reizen bent?

Natuurlijk kun je op meerdere manieren naar Vietnam reizen. Misschien ben je al in zuidoost azië reizen en wil je naar vietnam reizen? Zo kan je de grens oversteken bij een van de buurlanden als Cambodja, Laos en China. Reis je vanuit een van de buurlanden van Vietnam naar Vietnam toe, let er dan wel op dat je altijd op voorhand je visum voor Vietnam moet hebben.

Visum voor Vietnam

Voor backpacken Vietnam heb je een visum nodig. Voor Vietnam is het lastiger aan te vragen dan andere landen in Azië. Je zal een aantal dingen al moeten regelen voordat je naar Vietnam vertrekt. Visum Vietnam on arrival is de makkelijkste manier wat ons betreft om een visum aan te vragen. Hier heb je echter wel een autorisatiebrief voor nodig.

Algemene dingen over Vietnam

Drink water

Het leidingwater in Vietnam is niet drinkbaar en kan je ziek van worden. Gelukkig zijn de flesjes water in supermarkt goedkoop die je prima kan drinken.

Elektriciteit

In Vietnam heb je vaak geen verloopstekker of omvormer nodig. Het is wel handig om er een mee te nemen. In sommige stopcontacten zijn niet europees.

De absolute must sees van Vietnam

In Vietnam is zoveel te zien en te doen. Hieronder hebben we een aantal must sees opgeschreven die je in vietnam echt niet kan missen. Dit zijn de plekken en bezienswaardigheden waar je moet geweest zijn in Vietnam.

Ha long Bay Vietnam

Ha Long Bay

De Halong bay is een baai met allemaal rotsen die uit het water steken. Het is onwijs mooi om te zien en staat niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Hoi An Vietnam

De steden van Vietnam

In vietnam zie je in de steden nog steeds een verschil tussen een communistische Hanoi en het meer westelijke Ho Chi Minh City. Misschien heeft de Stad Hanoi niet veel bijzondere bezienswaardigheden, toch heeft de stad een heerlijke sfeer voor vele backpackers en kan je heerlijk wandelen door het oude centrum. Ho Chi Minh City voelt veel moderner aan dan Hanoi. Voorheen hete de stad Saigon en door de herverovering is de stad genoemd naar de leider Ho Chi Minh. Veel van de stad staat in het teken van de Vietnam oorlog zo is het oorlogsmuseum een aanrader om te bezichtigen hier.

Een hele fijne Bestemming in Vietnam is dan ook Hoi An. De sfeer en het gezellige centrum zorgd er voor dat je als backpacker langer wil blijven hangen in deze stad. Je kan heerlijk genieten van de vietnamese keuken, heerlijk shoppen en als je kleding wil laten maken in Vietnam moet je dat in Hoi An doen!

Wil je iets meer sportieve activiteiten doen? Ga dan naar Dalat dat is een stad in het zuiden in de bergen. Hier hangt nog steeds een hele fijne sfeer en is een stuk koeler dan in het zuiden.

Backpacken Vietnam

Je kan op verschillende manieren reizen door Vietnam. Als je gaat backpacken Vietnam hangt het ook van de tijd af en wat je allemaal wilt zien. Elke manier van reizen in Vietnam heeft voordelen en na delen.

Welke manieren kan je reizen door Vietnam?

Je kan door Vietnam reizen met trein, nachtbussen of vliegtuig. Elke manier van reizen heeft weer zijn unieke beleving. Over het algemeen heb ik gereisd met de nachtbussen het voordeel van de bus is dat er geen dag verloren gaat en dat je ook geen hostel hoeft te boeken. Of ben je van plan op een motorfiets door Vietnam te reizen, lees dan onze tips over brommer rijden in Vietnam. Als je van plan bent een scooter te huren of te kopen om Vietnam te doorkruisen.

Weinig tijd?

Misschien ben je toch korter in Vietnam dan je zou willen. Dan kan je best grote stukken met het vliegtuig doen. Vietnam is een langwerpig land waardoor je niet altijd zin hebt om 12 uur in een nachtbus te zitten. De volgende steden kan je een binnenlandse vlucht naar toe nemen: Hanoi, Ho Chi Minh City, Hué, Da Lat, Da Nang, Nha Trang, Can Tho, Hai Phong en Phu Quoc.

De prijzen kunnen wat verschillen soms en hangt natuurlijk van je afstand af. De goedkoopste vlucht heb je vanaf 19 euro. En de duurste vlucht rond de 50 euro.

Waar kan ik het regelen?

Vaak kan je bij je Hostel je bus en trein regelen naar je volgende bestemming. Vertrouw je het niet bij je Hostel. Zoek op Tripadvisor of ergens anders op internet een betrouwbare booking agency. Er zijn genoeg plekken waar je het allemaal kan boeken voor weinig.

Oplichting Vietnam

Tuurlijk kan je in aanraking komen met oplichting in Vietnam. Gelukkig valt er veel tegen oplichting te doen in Vietnam. Vaak willen de locals gewoon een graantje van je mee pikken. Niks mis mee maar als je op low budget bent wil je graag weten wat je tegen oplichting in Vietnam kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen