12 mooiste hike routes Vietnam

Laatst bijgewerkt: 13-01-2020

Hiken in Vietnam is een van de leukste activiteiten die je kunt doen. 

Geniet van vergezichten op de bergpieken die jij zojuist beklommen hebt. Kijk uit over rijstvelden, watervallen en rivieren die langzaam in het landschap opgaan. 

In dit artikel vind je de gaafste locaties om te hiken in Vietnam.

#1 Hike op, Lang Bian Mountain, een van de hoogste bergen van Vietnam 

Een van de hoogste bergen in Dalat. De Lang Bian berg is erg populair om op te wandelen in het noorden van Vietnam. Dit gebied staat bekend om haar activiteiten in de buitenlucht. Denk aan wandelen, bergbeklimmen en kamperen.

Maar, het meest toffe aan deze locatie is…

Dat je de gouden en zilveren rivierstromen kan bewonderen samen met Dalat. 

#2 Wandel in Sapa, een van de populairste wandellocaties van Vietnam

Zonder twijfel staat Sapa op nummer 1 in de meeste lijstjes voor beste wandellocaties. Dit komt door de grote hoeveelheid aan routes die jij daar kunt wandelen. 

Sapa

Veel van de routes zijn door het vele lopen vlak gemaakt. Maar er zijn ook nog routes die het jou moeilijker maken en de uitgestrekte wildernis van noord Vietnam tonen. 

Ondanks de grote hoeveelheid aan routes is er geen eentje die er echt bovenuit steekt. Het is wel mogelijk om routes aan elkaar te linken. Hierdoor kun je de moeilijkheidsgraad van de hike route aanpassen aan jouw eigen niveau. 

Naast de vele hike routes staat Sapa bekend om het spectaculaire uitzicht op de bergen. Het is een van de mooiste landschappen die je maar kunt vinden in Vietnam. Terwijl je uitkijkt over het dal zie je tegen de bergwanden de rijstterrassen en inheemse dorpjes zich uitstrekken zo ver het oog reikt. 

#3 Hiken in Ba Be National Park, buiten de gebaande paden

Ba Be national park is aangelegd in 1192. Het park staat ook wel bekend als Ba Be Lakes. Het gebied kent een ontzettend mooie omgeving, waaronder diepe valleien, dicht regenbos, watervallen en zandstenen rotswanden die eindeloos omhoog lijken te gaan. 

Er zijn vele hike routes in Ba Be national park. Als jij er voor in bent, en je fit voelt, is het meer dan de moeite waard om een meerdaagse hike te doen door dit gebied. ALs jij dan op excursie gaat, leidt deze jou langs watervallen, grotten en rijstvelden die voor andere reizigers ongezien blijven. 

#4 Spot Gibons in Cat Tien National Park tijdens jouw wandeltocht

Wil jij tijdens jouw wandeltocht wilde dieren spotten. Dan is Cat Tien national park in het zuiden van Vietnam perfect voor jou. Ontdek een grote aantal wilde dieren, zoals gibbons, reptielen en de meer dan 400 verschillende soorten vlinders. 

Je hebt zelfs kans, als je heel veel geluk hebt, om een tijger of olifant te spotten. 

Mocht je willen hiken door Cat Tien national park is het verstandig om van te voren te boeken. Het aantal bezoekers is namelijk gelimiteerd. 

#5 Pu Luong Nature Reserve de perfecte trektocht in Vietnam voor jou

Houdt jij van meer landelijke vergezichten, dan is een wandeltocht in Pu Luong Nature Reserve perfect voor jou. Je loopt tussen twee bergketens door het dal. Je vind hier de meest fotowaardige rijstterrassen, zandstenen heuvels en een grote verscheidenheid aan bossen. 

Het beste kun je hiken door Pu Luong Nature Reserve tijdens een tweedaagse trektocht. 

#6 Trektocht in Vietnam op een eiland, Cat Ba National Park

Een van de meest epische hikes in Vietnam vind je in Cat Ba. Op het eiland vlakbij Ha Long Bay vind je Cat Ba National Park. Geniet van de 18 kilometer lange trektocht op het eiland door het nationale park. 

Het wordt je aangeraden om deze wandeling met een gids te doen. Het is niet verplicht. Wat het dan wel moeilijker maakt is het spotten van de wilde dieren die in het park leven zoals makaken, civets en herten. 

Geniet van het moois dat het park te bieden heeft. Van de mooie natuur en de wilde dieren die op jouw pad komen. 

#7 Wandel langs pittoreske dorpjes in Vietnam, Mai Chau

Als jij meer op zoek bent naar een casual wandeltocht door een ongelofelijk mooie omgeving dan is Mai Chau perfect voor jou. Wandel door rijstvelden, en kleine pittoreske dorpjes. Het is de perfecte plek om de lokale culturen te ontdekken en te zien hoe mensen op het platteland van Vietnam leven. 

Je kunt perfect wandelen in Mai Chau door de vele wandelroutes die daar zijn. Op maar 130 kilometer van het drukke Hanoi is dit een perfect uitstapje om aan de drukte te ontsnappen. 

#8 Cuc Phuong National Park, hike door het oudste national park in Vietnam

Jij hebt de kans om door het oudste national park van Vietnam te wandelen. Ga op trektocht en ontdek de mooie natuur. Loop door oerbossen en karstbergen. Dit zal je blijven verbazen. 

Met wandelroutes voor ieder level is dit park perfect om lekker te hiken te genieten van de mooie natuur om je heen. Zorg dat je goed op blijft letten wanneer je wandelt anders mis je nog een van de vele dieren die in het park leven. 

Een aanrader is de hike naar de nok van de bergen voor een geweldig uitzicht over het vallei en haar bossen. Er zijn meerdere wandelroutes beschikbaar in het park die maar een dag duren. Het maakt dan niet uit of je met een gids gaat of alleen op avontuur. 

#9 Hiken in Cao Bang, kijk uit over bergtoppen van Vietnam

Een van vietnams meest populaire wandelbestemmingen is Cao Bang. Gelegen in het noorden van Vietnam staat het bekend om haar uitzicht vanaf haar bergtoppen. 

Cao Bang biedt hoge bergen, diepe kloven, rijstterrassen, watervallen en rivieren die langzaam door het dal naar beneden meanderen. Dit gebied is zo mooi dat je uit gekkigheid niet weet in welke richting je moet kijken. 

Een van de beste hikes is naar de Ban Gioc waterval. Deze bevindt zich op de grens met China. De moeilijkheidsgraad is laag bij deze route, maar het uitzicht des te beter. 

#10 Ba Na Hill, wandel naar watervallen in Vietnam

De wandelroutes in Ba Na Hill zijn makkelijker dan de hierboven genoemde trektochten. Toch mag deze niet missen in dit lijstje. De wandelroutes zijn voor iedereen begaanbaar. Waardoor ook jij kunt genieten van het stromende water dat naar beneden valt van de watervallen. 

#11 Hiken in Ha Giang, de mooiste uitzichten van Vietnam

Het gaafste aan de Ha Giang Trekkingstocht is de afdaling van de hoogste piek van Dong Van. Dit grensdorpje kent een paar bergpassen en valleien die je mond doen openvallen van verbazing. 

Meerdere routes gaan langs de Dong Van naar Meo Vac. De routes kunnen soms uitdagend zijn waardoor het af te raden is voor beginnende wandelaars. 

De uitzichten zijn daarnaast wel heel erg mooi. Beeld je zelf in wanneer je een panorama aan bergketens, zandstenen pieken en ravijnen ziet. Vervolg daarna jouw route door de velden en rotsachtige bergen. 

#12 Hike op Bach Moc Luong Tu Mount, de meest uitdagende hike van Vietnam

Wandel op de vier na hoogste piek van Vietnam. Deze kolos van een berg kent een hoogte van 3046 meter. 

Om de piek te bereiken en weer veilig terug te keren, heb je een 3 daagse wandeltocht voor de boeg. Je loopt over ruig, rotsachtige bergwanden naar de top. Met name rond zonsopgang en ondergang is de wandeling een van de gaafste dingen die je kunt doen. Wanneer je de top bereikt begeef je jezelf in een zee vol wolken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen