10 Motorroutes door Vietnam (routes Noord +Zuid Vietnam)

  Laatst bijgewerkt: 13-01-2020

  Ben jij op zoek naar de meest mooie routes om te rijden op je motor door Vietnam?

  Hieronder staan de 10 mooiste routes door vietnam die jij kunt rijden op je motor. 

  Als jij een motorrijder bent en een trip gepland door vietnam, dan mag jij deze activiteit niet overslaan. Geniet van de omgeving, de natuur en het landschap wanneer jij met jouw motor rijdt door Vietnam. 

  #1 Motor rijden door de Hải Vân Pass

  De Hải Vân Pass is een van de meest populaire en schilderachtige bergpassen in Vietnam. Als je de naam vertaald betekent het oceaan wolken pas. Voor degene die door de pas heen rijden over de brede wegen laten de oceaan achter zich. Rij door de bochten door de bergen heen. Begeef je in adembenemende oerwouden. 

  Deze pas verbindt Da Nang met Hue. Beide zijn populaire stops onder backpackers. Het is verstandig om deze route te berijden in zonnigere maanden. De perfecte tijd hiervoor is tussen april tot en met juli. Op deze manier kun je stoppen in Lang Co Lagoon en een verfrissende duik nemen. 

  In 2005 is er een tunnel geopend onder de berg, waardoor rijders een keuze hebben tussen een snellere en een meer schilderachtige route. Waardoor je minder last hebt van verkeer op jouw route. 

  #2 Rijdt motor over Hà Giang Loop de meest spectaculaire route door Vietnam

  De Ha Giang Loop is een 300 kilometer lange weg in het noorden van de provincie Ha Gaing. Het grenst aan de Chinese provincie van Yunnan. 

  Het wordt vaak omschreven als de meest spectaculaire route van Vietnam. Gemiddeld duurt deze route 4 dagen. Deze route is alleen voor ervaren rijders. Verwacht honderden haarspelt bochten, ontzettend mooie uitzichten in de bergen en vriendelijke bergstammen. Meerdere uitzichtpunten zijn verspreid door de regio en bieden schitterende panoramas. Reis door de Ha Giang Loop van juni tot en met November. 

  pro tip. Plan jouw reis zodat het samenvalt met de zondagmarkt van Dong Van voor een fantastische pitstop waar jij je ogen uitkijkt. 

  #3 QL34 – Cao Bằng Provinc, motorrijden langs de Chinese grens

  De QL34 is een andere route langs de Chinese grens. Met hemelse uitzichten aan beide kanten. Het verbindt Cao Bang met Ban Gioc-Dentian Falls. Een waterval dat op de grens ligt tussen China en Vietnam. Meer dan genoeg omwegen kun je maken op deze route. Zoals die bij de Nguom Ngao en Coc Bo grotten, waar Ho Chi Minh zijn revolutionaire strijdkrachten verzamelde in 1941. 

  #4 Ô Quy Hồ rijdt motor over de langste bergpas van Vietnam

  O Quy Ho is de langste bergpas van Vietnam. Het strekt zich 50 kilometer uit op de National Highway 4D. Het verbindt Lao Cai met Lai Chau. Haar piek heeft een attitude van 1999 meter. Deze plek is genaamd heavens gate. Visueel ontzettend mooi, maar net zo gevaarlijk, deze pas staat bekend om haar haarspeldbochten die om iedere hoek liggen. 

  #5 DT725 – Nam Cát Tiên naar Đà Lạt 

  De weg naar Da Lat van Nam Cat Tien is een plek om even bij stil te staan. Neem de DT725 en neem het spectaculaire landschap in zich op. Dankzij de geweldige conditie waar de weg in verkeerd is het rijden hierop geweldig. Probeer niet je concentratie te verliezen wanneer het aankomt op de scherpe bochten wanneer je door deze prachtige omgeving rijdt. 

  #6 DT652 – Đà Lạt naar Nha Trang De favoriete motor route van de locals in vietnam

  De DT652 is een van de favoriete routes onder de lokale bevolking. Het verbind twee populaire bestemmingen die een wereld van verschil van elkaar zijn. Het rustige Da Lat in de bergen, en het bruisende Nha Trang aan de kust. 

  De pas neemt ongeveer 5 uur in beslag om volledig uit te rijden. Met bochten door de bergen en bossen aan iedere kant. 

  Onderweg vind je geweldige pitstops om koffie te drinken en wat te eten. 

  #7 Khe Sanh – Phong Nha Motorrijden over steile bergen

  Klim en dalen steile stukken en combineer dat met scherpe bochten stukken openliggend straat en adembenemende uitzichten, en je het de weg van Khe Sanh naar Phong Nha. Het is moeilijk om niet iedere vijf minuten te willen stoppen en je camera te pakken bij deze schilderachtige route. 

  Als je rijdt nabij Phong Nha verandert het landschap en rij je langs rivieren en door land dat bewerkt wordt door de lokale bevolking. Vervolgens veranderden de turquoise meren van Phong Nha-Ke Bang National park het uitzicht. Het landschap wordt ruig en onaangetast met meer dan genoeg kansen om buiten de gebaande paden te gaan.

  #8 The Nam Ma River Route De onontdekte motorroute van Vietnam

  Ninh Binh is een populaire backpackers spot. Die bekend staat om haar natuurlijke schoonheid en met recht de bijna Ha Long Bay on Land heeft gekregen. Het is een regio vol bergen, rivieren, rijstvelden en grotten. 

  De Nam Ma River Route biedt een vergelijkend landschap aan als dat van Ninh Binh die nog is ontdekt door grote meute. 

  #9 Kon Tum – Quảng Ngãi – Hội An Keuze uit meerdere routes

  Rijders hebben verschillende routes om uit te kiezen. Twee daarvan zijn mateloos populair. Eentje leidt je langs de kust terwijl de andere door het binnenland gaat. Beide zijn prima keuzes. 

  Maar er is ook een andere optie die veel buitenlanders niet zullen zien. Als jij naar het noorden gaat en niet langs de kust gaat, kom je waarschijnlijk door Pleiku heen op weg naar Kon Tum. 

  #10 de strandroute De perfecte motorroute voor een pitstop

  Als je van de zee, het strand en de zon houdt, dan is deze kust route door het zuiden van Vietnam perfect voor jou. Start in Da Nang en vervolg jouw weg naar het zuiden. Veel rijders blijven op de grote weg om volgens schema te rijden.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Reactie plaatsen