Sri Lanka budget - kostenvoor eten, drinken, accommodatie en excursies

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020


Kijk: Sri Lanka is onwijs mooi om naar toe te reizen. Het land is echt schitterend. Maar hoeveel kost dat dan?

In dit artikel lees jij hoeveel jouw reis door Sri Lanka jou gaat kosten. In de berekening wordt jouw kosten voor eten en drinken, accommodatie, vervoer en activiteiten meegenomen.

Door dit artikel kom jij niet voor verrassingen te staan. Jij weet jij hoeveel geld jij moet meenemen naar Sri Lanka, om een onbezorgde vakantie te hebben.

Eten en drinken

Een maaltijd in Sri Lanka is spotgoedkoop. Als jij groente kip en rijst wilt hebben dan ben jij daar gemiddeld 2 euro oor kwijt.

Voor een pizza betaal jij 6 euro. En voor een fles water van 1,5 liter betaal jij 0,50 eur. Een biertje tijdens het eten kost jou 2,50 euro.

Accommodatie

Het prijzen van accommodaties zijn gebonden aan seizoenen in Sri Lanka.

De prijzen gaan omhoog in de zomervakanties. Dezelfde kamer die jij in het laagseizoen 20 euro kost, kost in het hoogseizoen het dubbele.

Boek dus ver van te voren als jij in het hoogseizoen naar Sri Lanka toe gaat.

De minimale prijs voor een kamer is 5 euro. Verwacht er dan niet te veel van. Jij gaat dan echt voor een kamer voor mensen met een laag budget.

De prijzen voor een guesthouse liggen vaak wat hoger. Gemiddeld 15 euro per nacht.

De regel is vrij simpel. Hoe meer jij betaald voor een kamer, hoe meer luxe jij krijgt.

Vervoer

Het openbaar vervoer is heel erg goedkoop in Sri Lanka. Voor de bus betaal je ongeveer 0,50 cent voor een uur in de bus.

En de trein?

Die is nog goedkoper. Onwijs handig als jij die lange afstanden tussen de steden wilt overbruggen.

Naast de trein en bus kan jij ook kiezen voor een reis met de taxi. Voor een rit van 3.5 uur betaal jij 50 euro. Niet heel verkeerd. Onwijs fijn als jij deze deelt met andere reizigers.

Het laatste vervoersmiddel waar jij mee kan reizen is de tuktuk. Deze kunnen jou overal mee naartoe nemen.

Wil jij het vervoer toch meer zelf in de hand houden. Huur dan een scooter. Deze kosten 5 euro per dag. Een volle tank kost 3 euro.

Tours en excursies

De tours en excursies verschillen erg in prijs. Dit kan jij heel duur maken als jij wilt.

De echte toeristische trekpleisters zijn vooral heel duur. Het beklimmen van de Lion Rock in Sigiriya kost bijvoorbeeld 25 euro. Dit bedrag is vergelijkbaar met die van de entree voor de historische stad Anuradhapura.

Daarnaast zijn er ook veel bezienswaardigheden gratis. Zoals watervallen en uitkijkpunten.

Kosten per dag

De kosten per dag zijn:

Hoe kan jij kosten besparen in Sri lanka?

Reizen is duur. Ook in een land als Sri Lanka. Als jij dus niet veel te spenderen hebt zijn deze tips handig om te bedenken. Hierdoor kan jij geld besparen.

Boek je vlucht ver van te voren. De prijzen zijn het laagst wanneer je het van te voren boekt. De vliegtuigmaatschappijen willen namelijk het vliegtuig vullen. Hoe eerder jij boekt hoe goedkoper jouw ticket.

Let op waar jij verblijft. Sri Lanka heeft hele goedkope verblijfplaatsen. Bedenk wat je wilt aan luxe en comfort en maak jouw beslissing daarop.

Als jij wilt eten voor een prikkie kan jij het beste eten bij lokale tentjes. Vergeet westers eten. Eet aan de straat. Zolang alles goed doorbakken is, hoef jij je geen zorgen te maken over ziek worden.

Vermijd toeristische trekpleister. Als jij afgaat van de gebaande paden, kan jij aanzienlijk minder uitgeven. Blijf daarom ook niet te lang in grote steden. Daar betaal je namelijk de hoofdprijs.

Voor het vervoer kan je het beste een tuktuk gebruiken of nog beter, de trein of bus pakken. Deze zijn zo goedkoop dat je dit nauwelijks geld kost.

Plan je reisroute van te voren. Op deze manier kan jij voorkomen dat jij onnodig reist of onnodig ergens te lang blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen