Goedkoop vliegtickets Sri Lanka boeken

Laatst bijgewerkt: 16-01-2020

Wil jij goedkope vliegtickets Sri Lanka boeken omdat je van plant bent door Sri Lanka te reizen? Waar moet je opletten als je goedkoop betaalbare tickets naar Sri Lanka wilt boeken?

In dit artikel leggen we je alles uit om zo goedkoop mogelijk tickets naar Sri Lanka kan boeken. Waar je rekening mee kunt houden als je op zoek gaat naar tickets. Wat de gemiddelde prijs is voor een ticket. En natuurlijk de verschillen tussen hoog en laag seizoen.

In het vliegtuig naar Sri Lanka

Hoeveel maanden van tevoren vliegtickets naar Sri Lanka boeken?

Als je weet dat Sri Lanka je volgende bestemming gaat worden, is de eerste stap die je moet doen gaan oriënteren. Kijk alvast rond naar de gemiddelde prijs, maar boek nog niet meteen.

Uit onderzoek blijkt dat je het beste ongeveer 2 tot 3 maanden voor vertrek je vliegticket het best kunt boeken. Natuurlijk met uitzondering van het hoogseizoen juli, augustus en december want in die periode stijgen de prijzen in het algemeen.

Als je vliegtickets ver van te voren boekt schijnen de tickets ook nog erg hoog te zijn. Last minute kan soms goed uitpakken maar niet altijd. Het gebeurd ook wel eens dat de prijzen juist omhoog gaan.

Vind je tickets voor een goede prijs, wacht ook niet te lang. Je kan ze gewoon beter boeken want wachten en gokken voor een betere deal pakt vaak minder goed uit dan je denkt!

Goedkoopste maanden om naar Sri Lanka te vliegen

Je wilt natuurlijk weten wat de goedkoopste maanden zijn om naar Sri Lanka te vliegen? Dat zijn Januari tot en met Juni zijn de goedkoopste maanden naar Sri Lanka. De duurdere maanden om naar Sri Lanka te vliegen zijn Juli, augustus en december. Tijdens het hoogseizoen zijn de prijzen altijd hoger en ook met de kerstdagen gaan de prijzen omhoog.

Nee je hoeft je geen zorgen te maken als je niet in de beste tijd naar Sri Lanka vliegt. In het algemeen is het weer altijd rond de 30 graden. Wel moet je rekening houden met de regenperiodes, maar er is altijd wel een deel op het eiland waar het prima weer is

Ook zijn er vaste dagen waarop vliegtickets naar Sri Lanka duurder zijn. Zo blijkt op zaterdag de prijzen hoger te liggen dan als je op een maandag vliegt. 

Soms kan het ook schelen om van een ander luchthaven te vliegen als Brussel, Düsseldorf of Frankfurt. Let wel op soms duurt het reizen naar deze luchthaven een stuk langer weer of een treinkaartje naar deze luchthaven ook weer heel veel, waardoor het misschien maar twee tientjes scheelt. Is dat het geval kan je beter via Schiphol vliegen.

Wat is een goedkoop ticket voor Sri Lanka?

Vanuit Amsterdam vlieg je naar de hoofdstad Colombo. Deze stad heeft twee vliegvelden. Waarschijnlijk kom je altijd aan op Colombo Bandaranaike. De gemiddelde prijs van een vliegticket naar Sri Lanka is 600 euro. Let wel op dat het met een overstap is dan.

Er zijn ook vluchten rechtstreeks naar Colombo, maar die zijn een stuk duurder. Een goedkoop ticket zit tussen de 500 euro en de 600 euro. In het hoogseizoen kan je rekenen op 700 euro of hoger. 

Gebruik vergelijkingswebsites

Er zijn zoveel verschillende vliegmaatschappijen waarmee je naar Sri Lanka kan vliegen. Daarom is het goed om een vergelijkingswebsite te gebruiken om te kijken voor vliegtickets. Zo kun je zien wat de beste vluchten zijn, welke maatschappij het goedkoopst is, maar soms kan een dag eerder of later vertrekken ook veel invloed hebben op de prijs.

Wij gebruiken altijd Skyscanner om een goed overzicht van vluchten te krijgen. Maar je hebt meer vergelijkings websites waar je goede deals kan vinden. Maar probeer meerdere vergelijkingswebsites soms kan dit ook een paar tientjes tot honderd euro schelen.

Binnenlandse vluchten in Sri Lanka?

Binnenlandse vluchten zijn niet heel erg van toepassing al ben je in Sri Lanka. Het land is even groot als Nederland en belgië bij elkaar. Waardoor je gemakkelijk met de bus en de trein door het land kan reizen.

Er zijn wel wat kleine vliegvelden maar het grot van de vluchten gaat via Kandy of Colombo. Bekende maatschappijen zijn Aero Lanka, Cannamon Air en Sri Lanka Airlines. Vaak wordt een overstap geboekt vanaf Colombo naar de Malediven. De Malediven liggen op 2 uur vliegen.