Gids om goedkope vliegtickets te vinden

Laatst bijgewerkt: 08-08-2022

We zijn altijd opzoek, naar goedkope vliegtickets. Maar hoe vind je goedkope en betaalbare vluchten voor jou aankomende reis. Wij vertellen hier alles hoe jij ook goedkope vliegtickets vind.

In deze gids geven wij jou tips om beter goedkope vliegtickets te vinden. Waardoor jij makkelijker leuke vliegdeals vind. 

Goedkope vliegtickets vinden

#1 Doe reseach naar de gemiddlede ticket prijs

Om goedkope vliegtickets te vinden moet je natuurlijk eerst research doen. Want hoe weet je nou wat een goede deal is als je niet weet wat een ticket naar deze bestemming kost. Daarnaast is het goed om te weten wanneer er aanbiedingen zijn op bepaalde bestemmingen of wanneer bepaalde partijen aanbieding prijzen hebben. Dit kan namelijk al het verschil maken op ticketprijzen. 

Vaak hebben populaire bestemmingen aanbiedingen, zoals Bangkok, Kaapstad, New York. En soms is het mogelijk om rond de 400 of 500 euro naar bangkok te vliegen. Dit komt dat op de populaire bestemmingen veel verschillende maatschijpen vechten om jou als klant.

#2 Hoeveel van te voren moet je vliegticket boeken?

Wat heel veel uit kan maken in goedkope vliegtickets te vinden is de tijd wanneer je vliegt. In het algemeen vind je de beste vliegticket prijzen 3 tot 6 maanden voor vertrek. Probeer dus vliegtickets ruim van te voren te vinden.

Wat nog meer heel erg uit kan maken is doordeweeks gaan vliegen, vaak zijn de ticket prijzen doordeweeks goedkoper dan de weekenden. Ook als je flexibel kunt zijn met vliegtijden kan je zo makkelijk 100 euro besparen door een dag eerder of later te vertrekken.

Vermeid zo veel mogelijk het vakantie seizoen, als je vaak in de zomervakantie of andere grote vakanties gaat vliegen ga je waarschijnlijk de hoofdprijs betalen. Als je buiten het hoogseizoen kan vliegen scheelt dat enorm in prijzen in vakantie.

#3 Hou aanbiedingsites, nieuwsbriefen en acties in de gaten

Het is belangrijk om aanbiedings sites in de gaten te houden, hiermee kom je soms de juiste ticketdeal tegen waar jij naar opzoek bent voor de bestemmingen waar jij heen wilt reizen. Sommige sites plaatsen dagelijks aanbiedingen voor bepaalde vluchten.

Hier een aantal vandeze aanbiedings sites: Ticketspy.nl, Weflycheap.nl of Vakantiepiraten.nl.

Ook is het handig om op nieuwsbrieven van ticketsaanbieders in te schrijven. Soms komen daar ook hele intressante deals voorbij, zie je een leuke deal voor bestemming waar je heen wilt, meteen boeken!

Nieuwsbrieven die wij aanbevelen: Paperflies en Tix.nl

Hou de KLM Werelddeal weken in de gaten

KLM stunt in september en januarie met de KLM Werelddeal. Soms vind je hier dan een leuke deal tussen. Let wel op dat soms de tickets nog steeds iets duurder kunnen uitvallen dan de concerentie, zeker op de populaire bestemmingen. 

Maar op de minder populaire bestemmingen zit er vaak nog wel eens een hele vette deal tussen. Dus zeker goed om in de gaten te houden voor een leuke deal.

#4 Zoek vliegtickets met vergelijkingssites als Skyscanner en Tix

De vergelijkingswebsites van Tix en Skyscanner hebben heel veel handige functies om goedkope vliegtickets te vinden. Zo kan je makkelijk de prijzen van meerdere maatschapijen zien en daardoor kan je een keuze maken welke dag je wilt boeken. Maar ook verschillende luchthavens, soms is vertrekken vanaf Schiphol gewoon heel duur, en kun je beter vertrekken vanaf Eindhoven Airport.

Sky scanner heeft een hele handige functie. De overal functie, wil je gewoon lekker weg maar je weet niet waar heen? Vul alleen een vertekdatum en vertrekvliegveld in en je bestemming overal. Vervolgens zie je waar je het goedkoopst heen kan vliegen.

Ook Tix heeft een soortgelijke feature, daar kun je maand aangeven wanneer je op reis wilt gaan, de temperatuur die je wilt, de hoeveelheid nachten, vliegduur, vertrekplaatsen en prijs.

#5 Wees flexibel

We hebben het al aangegeven in het wanneer vlieg je stuk. Hoe flexibeler je bent hoe makkelijker jij een goede deal voor vliegtickets gaat vinden. Dat verschil ga je ook merken om de tijden hoelaat een vlucht gaat. Vlieg je om zeven uur in de ochtend, dan ben je waarchijnlijk goedkoper uit dan als je in de middag vliegt naar Griekenland.

Maar het scheelt ook een stuk als je om 7:00 in de ochtend kan vliegen dan dat je in de middag vertrekt. Dit kan zo al 50 euro of meer schelen soms. Daarnaast

Misschien is Barcelona die maand wel heel duur maar al ga je naar valencia ben je heel goedkoop uit. Natuurlijk is Barcelona natuurlijk wel heel anders. Maar wij kunnen best voorstellen als je een strand vakantie naar Griekenland wil doen maar Spanke is goedkoper dat je beter naar Spanje kan gaan voor de zon.

#6 Gebruik vergelijkings sites

Het gebruiken van vergelijkingsites kan heel erg helpen met een goede deal vinden inplaats van direct bij een vliegmaatschapij te boeken. Het geeft je in een keer een oog opslag wat de goedkoopste deal is en soms door je vertekdatum of aankomst datum te veranderen springt er een andere maatschapij uit met de goedkoopste deal.

#7 Pas je vlucht aan voor goedkope vliegtickets

Het liefst willen we natuurlijk een directe vlucht, en ja dat is bij korte bestemmingen de beste en goedkoopste optie. Bij langen vluchten kan het soms zo 300 euro schelen als je een tussen stop maakt op Dubai als je naar Bali vliegt. Natuurlijk is het altijd goed om af te wegen of de tijd die je kwijt bent het wel waard is natuurlijk, versus het geld bespaart.

Neem je een vlucht met overstap?

Als de overstap rond de 2 uur doen voor een lange vlucht dan is de overstap wat ons betreft waard om te doen als dat 200 tot 300 euro scheelt. Zelfs in de nacht, wanneer er niks te doen is op het vliegtuig. Let wel op dat als je met een andere maatschapije vliegt op je tussenstop dat je niet gedekt bent als je overstap mist. Het beste is om bij de zelfde maatschapije te boeken met een tussenstop, wel op dezelfde boeking.

Vertek van het buitenland?

Van het buitenland vertrekken kan ook heel veel geld schelen. Schiphol airport is is een dure luchthaven. Hierdoor kan het handiger zijn om vanaf het buitenland te vertrekken denk aan luchthaven Zaventem of Dusseldorf. Vaak heeft het alleen zin om uit te wijken naar deze luchthavens als je buiten Europa vliegt natuurlijk. 

Dit kan zo een paar honderd euro schelen. Wat wel belangrijk is uit te rekenen of dit daadwerkelijk goedkoper is. Want je maakt ook kosten om er te komen met de auto of met de trein. Soms scheelt het niet heel veel met schiphol. Maar zeker als je meer in het midden van het land of aan de grens van het land woont dichtbij Duitsland of Belgie kan het soms best een goed idee zijn om vanaf het buitenland te vliegen.

Vlieg alleen met handbagage

Als je niet gaat backpacken of geen koffer in het ruim van het vliegtuig hoeft te doen. Dan kan het ook slim zijn om alleen met handbage te reizen. Voor ruimbegage betaal je flink meer en zeker bij de budgetmaatschapijen. Voor een stedentrip vinden wij het ook ideaal om met handbagege te reizen. Want we lopen zo het vliegtuig uit met onze handbagege, zonder dat we nog op onze koffer hoeven te wachten.

Ben jij toch een beetje bang dat je niet alles in je handbagege krijgt? Daar hebben wij een inpak artikel voor geschreven hoe het gaat passen in jou reiskoffer.

Wijk uit naar alternatieve luchthavens

De meeste grote steden hebben meerdere luchthavens, soms kan het een goed idee om uit te wijken op een andere luchthaven. Bijvoorbeeld London die zes vliegvelden heeft, het liefst zou ik op London City Airport vliegen maar deze is vaak erg prijzig. Soms kan het handig zijn om andere luchthavens te vliegen. 

Controleer wel het verschil in reistijd en de prijs voor hetkaartje van de bus of trein van luchthaven naar je accomondatie. Soms is het duurder en duurt het langer om in het centrum of bij je accomondatie te komen voor je stedentrip. Zeker als het maar twee tientjes scheelt, maar het wel twee uur langer duurt. Of nog erger de trein voor de alternatieve vliegveld naar het centrum is heel erg prijzig.

#8 Ga met de trein inplaats met het vliegtuig

Soms kan de trein goedkoper zijn dan vliegen, wanneer je optijd boekt kun je een hele leuke deal scoren voor de trein, maar soms ook wanneer voor je bestemming de prijzen om te vliegen al aan de prijzige kant zijn. Dit kan zeker voor steden als Berlijn en Londen een uitkomst zijn. De Eurostar naar Londen doet er 4 uur over.

Wil je meer over de trein naar Berlijn weten, lees dan ons artikel met de trein naar Berlijn.