Romantisch weekend Parijs

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

Parijs heet niet voor niets de "stad van de liefde". Vele stelletjes doen dan hier ook hun huwelijksaanzoek of willen een romantisch weekend Parijs samen doen.

Wij geven hier dan ook een aantal tips om samen met jou lief dat romantisch weekend Parijs te doen. Of je nou net 1 maand samen bent of op het punt staat om een huwelijksaanzoek doen. Of misschien wil je even samen weg van de sleur en weer al die flinders voelen die je vroeger voor elkaar had.

Parijs doet precies dat met je, door de vele knusse bistro's, barretjes en muzikanten kan je dat ultieme romantische weekendje te gemoed.

Maar wat ga je dan doen? En waar ga je lief dan op verwennen?

Leuke bezienswaardigheden voor een romantisch weekend Parijs

Liefdes slotjes in Parijs

Helaas zijn alle liefdes slotjes van De Pont des Arts verwijderd. Gelukkig zijn er genoeg andere bruggen in Parijs waar je liefdes slotje aan kan hangen. Het blijft de manier om je liefde te verzegelen in Parijs en we kunnen je dat natuurlijk niet ontnemen.

Romantisch weekend Parijs - brug met liefdes slotjes
De brug waar heel veel liefdes slotjes hangen

De Eifeltoren

De Eifeltoren is een bezienswaardigheid die je mee moet pakken als je met je lief in Parijs bent. En helemaal in de avond als de Eiffeltoren verlicht is.

Maar je kan natuurlijk ook op de creatieve tour gaan en overdag de Eiffeltoren bezoeken met lekker croissantje en baguette van de Boulangerie, lekker op het picknickkleed.

De liefdes muur

In de wijk Montmartre, vind je de muur van de Liefde. Op deze muur is op 511 blauwe tegeltjes geschreven in 250 talen Ik hou van jou verwerkt. Benieuwd of je de Nederlandse vertaling van Je t'aime kunt vinden?

Boottocht over de Seine

Wie gelooft in het lot en magie, zal zeker een boottocht moeten maken. Stap in een boot op de Seine en zet koers richting Pont Marie, de brug van de legende. Volgens de legende zal een stel voor altijd samen blijven als ze kussen onder deze brug en daarbij in stilte eeuwige liefde wensen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen