Catecomben in Parijs het rijk van de dood

Laatst bijgewerkt: 25-06-2020

Ben je alle liefelijkheid in Parijs een beetje beu en meer in voor iets unieks met een gruwlijkrandje? Niet getreurd in Parijs hoef je niet perse voor de liefde heen of te winkelen. De Catacomben in Parijs ook wel het rijk van de dood genoemd is misschien wel iets voor jou!

Wat is de Catacomben?

De catacomben ontstond in de Romeinse tijd als groeven voor de stenen waarmee de Parijse huizen werden gebouwd, vanaf de 18e eeuw werden de gangengebruikt om de beenderen van de begraafplaats in Parijs onder te brengen.

Toeristen kunnen 1.700 meter zien van de 300 kilometer langen gangen van de Catacomben in Parijs. Er zijn nog steeds parijzenaren die het niet toeristische deel van de Catacomben weten te betreden, dit is in Parijs illegaal omdat de kans dat je verdwaald raakt en er niet levend uitkomt. Je kan in de Catacomben nog steeds duizenden botten en schedels zien netjes opgestapeld.

Het fascinerende van de Catacomben is dat het lijkt dat de mensen die de beenderen moesten bergen zich verveelde, ze hebben er soms helemaal creaties van gemaakt.

Het rijk van de dood

De gang van de Catacomben
Eerst loop je op een spiraalvormige trap naar beneden om de Catacomben te betreden. Daarna moet je door smalle gangetjes lopen die een beetje verlicht zijn.
De wanden van de Catacomben
De wanden van de Catacomben zijn bedekt met Beenderen van Parijzenaren.
Catacomben in Parijs
Soms lijken sommige gedeeltes van de Catacomben in Parijs wel kunstwerken
DSC_0915
DSC_0990

Als je tussen de 18 en 26 jaar oud bent kan je voor een gereduceerd tarief de Catacomben  bezoeken van Parijs, dat geld voor meer attracties in Parijs. De Catacomben van Parijs is zeker een aanrader voor je citytrip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen