Het openbaar vervoer in Londen

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

De makkelijkste manier van openbaar vervoer in londen is de metro. Met de metro kan je makkelijk korte stukken maar ook langen stukken overbruggen.

Metro

Het metronetwerk is het oudste metronetwerk ter wereld en bestaat al sinds 1863. Het word ook wel de Londen Underground of The Tube genoemd.Het voordeel is van het gebruik van de metro in londen is dat het een goedkope en efficiënte manier is om je dagelijks te vervoeren. De metro is eigenlijk het enige wat je nodig hebt in Londen.

Vaak vertrekt er om de 10 minuten een nieuwe trein van elk peron, dus no worry’s als je de metro net mist. Om de exacte tijd te zien hangen er borden waar de tijd word aangegeven boven de perrons.

Oyster Card of Londen Travel Card?

In Londen heb je twee opties om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dat zijn de Oyster Card en de Londen Travel Card. Maar welke is nou handig voor jou stedentrip naar Londen?

Oyster card

De Oyster Card is een soort OV-chipkaart die we in nederland kennen. Je kunt hem op elk metro station opladen en checkt in en uit bij de toegangspoortjes.

De Londen Travel card

De Londen travelcard is een papieren ticket waarmee je een enkele dag of 7 dagen onbeperkt gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Als je al voor half 10 in de ochtend wil reizen zal je een Peak Travelcard nodig hebben.

Wat is de voordeligste reden?

Waarschijnlijk is de Oyster Card voordeliger als je voor een langere periode in Londen bent. De Londen Travel Card is aardig aan de prijs, Deze optie zou ik nemen als je bijvoorbeeld 1 of 2 dagen in Londen bent en veel gebruik maakt van de Metro.

Vaak is de Oyster Card een betere optie omdat Londen erg uitgestrekt is en op elke plek veel te zien is, dit betekent dat je niet in een dag alles kan zien.

LET OP! Op 25 december rijdt er in Londen in verband met Kerst geen metro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen