De leukste wijken in Londen - Hier moet je zijn!

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

Het leuke aan een stedentrip Londen zijn toch wel de diverse wijken! Elke wijk heeft zijn eigen vibe. Welke wijken in Londen moet jij echt zien?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de Big Ben en de Tower Bridge, maar Londen heeft veel meer leuke plekken om te ontdekken. Elke keer als je uit het metro station uitloopt, waan je in een hele andere plek.

Mijn favorieten plekjes in Londen zijn Camden Town en Shoreditch vanwege de street art. Maar ik kan heel goed begrijpen dat jij meer iets hebt met de gekleurde huisjes van Notting Hill.

Notting Hill

Notting Hill is populair door de gekleurde victoriaanse huizen. Nergens in Londen vind je deze aparte stijl qua huizen. Notting Hill ken je misschien door de gelijknamige film met Hugh Grant en Julia Roberts. Je kan nog steeds Travel Bookshop( tegenwoordig The Notting Hill Bookshop ) bezoeken. Op zaterdag kan je over de portobello Market struinen en vind je soms leuke vintage eye catcher.

wijken in London
wijken in London - Notting Hill

Let wel op de portobello road market is een behoorlijk in trek bij toeristen.

Shoreditch

Shoreditch is een arty wijk in Londen wat steeds populairder aan het worden is. Deze alternatieve kunstzinnige wijk is een walhalla als je van graffiti en Street Art houd! Zeker een aanrader als je street art wilt spotten in Londen.

wijken in London - Shoreditch

Vooral Brick Lane en rondom Old springfield market is de kunstzinnige arty sfeer voelbaar. Hier zijn dan ook de meeste bars.

wijken in London - Street Art

Borough

Borough is een wijk onder de thames, in de buurt van The Shard een mooi uitziend gebouw wat niet te missen valt in je blikveld. In Borough vind je niet alleen het museum Modern Tate. Maar kan je ook over de fotogenieke markt Lopen. De Borough Market is echt een ideaal idee als je even wilt ontbijten of voor een koffie togo. De Borough Market is een van de leukste markten van Londen.

De wijk Borough heeft meer te bieden dan het bekende museum Tate Modern. Het heeft nog deels een oude sfeer en bovenal vind je hier een van London’s tofste markten. Borough Market is super en het meest fotogeniek van allemaal!

wijken in London - Borough Market

West End & Covent Carden

Het culturele hart van Londen vind je in West End. In deze wijk vind je dan ook de meeste theaters. Heb jij zin in een theater voorstelling? Dan kan je het best naar Leicester Square gaan hier vind je tickets met fikse kortingen.

Covet Garden is zeker een leuke spot met leuke straatjes en koffie tentjes en leuke winkeltjes.

wijken in London - Apple market

Soho

Heb je zin in te winkelen? Dan ben je in Soho aan het goede adres. In deze wijk vind je dan ook de meeste winkelketens in Londen. Oxford Street en Regent Street zijn de belangrijkste winkelstraten. Hier vind je winkelketens als Selfridges of een mooie flagshipstore van een bekend merk.

wijken in London

Westminister

Westminster is het politieke hart van Londen. Hier vind je onder andere Buckingham Palace, het House of Parlement en Downing Street 10. Ook de Big Ben en Westminister Abbey vind je in deze wijk.

wijken in London

Camden Town

Camden is een alternatieve wijk in Londen, maar zeker ook een levendige wijk. Hier vind je erg leuke pubs en kan je natuurlijk ook struinen over de Camden Market. Vooral de alternatieve sfeer maakt Camden een must see.

wijken in London

Wil je een mooi uitzicht over de stad Londen ga dan naar Prime Rose Hill. Vanuit deze heuvel heb je een mooi uitzicht over de stad Londen.

wijken in London

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen