Het weer in Londen

Laatst bijgewerkt: 26-08-2019

Als je aan Londen denk je snel aan een natte grijze stad, maar wat je niet wist is dat Londen tot een van de droogste steden behoort van het verenigd koninkrijk.

Regen en klimaat in Londen

We associëren londen al snel met de stad waar het altijd regent maar in Londen valt er minder millimeter regen dan de vele plaatsen in Nederland. Ja Londen is een minder zonnige stad dan veel andere steden.

London heeft een gematigd zeeklimaat hierdoor word de temperatuur getemperd door de nabijgelegen zeewater. De temperatuur is vooral in de koudste en warmste maanden getemperd. In de zomer zorgt het koelere zeewater ervoor dat het niet zo gemakkelijk extreem heet wordt. In de wintermaanden zorgt het dan relatief warme zeewater er juist voor dat de kans op extreme kou veel lager is.

De temperatuur in london

De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden is 2°C, in de zomermaanden juli, augustus en september is dat 21°C. De beste seizoenen om naar Londen te reizen is vaak de herfst en de lente. Vooral de herfst geeft een mooi gezicht door de gele bladeren aan de bomen.

Gelukkig zakt de temperatuur in londen zelden naar het nulpunt. Als je sneeuwpret wil in Londen kom je bedrogen uit het sneeuwt er bijna nooit.

Mist in Londen

De mist in Londen
Op deze foto kan je zien hoe heftig de mist in Londen kan zijn.

Ik heb zelf last gehad van erge mist in Londen waardoor mijn vlucht werd gecanceld, gelukkig gebeurt het niet heel vaak zo extreem, maar mist in londen komt wel vaker voor. Vaak is het een samenstelling van rook van de uitlaatgassen en de mist. Tegenwoordig is het al een stuk minder, maar kan het nog steeds voordoen in het centrum dat je last hebt van uitlaatgassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen