Gratis dingen doen in Londen

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

Er zijn tal van gratis bezienswaardigheden in Londen! Ontdek deze Engelse hoofdstad met deze top 5 tips gratis dingen doen in Londen.

Londen is een van de duurste steden van Europa en misschien wel de duurste stad. En natuurlijk hoef je geen big spender in deze stad te zijn, er zijn dan ook genoeg gratis dingen doen in Londen. Vandaar dat we een aantal gratis dingen in Londen voor je op een rijtje hebben gezet.

5 gratis dingen doen in Londen

Bezoek Portobello Market of Camden Town Market

Hou je van markten? Dan zit je in Londen goed! Bezoek zeker de Portobello Market. De Portobello Road market heeft allemaal leuke spulletjes van oude camera's tot schilderij souvirniers. Stap uit bij Notting Hill gate en je loopt zo richting de markt.

Gratis dingen doen in Londen - Portobello Road market

Natuurlijk kan je ook terecht bij de Camden Town Market, daar vind je naast oudere camera's  ook vintage kleding en goedkopen eetkraampjes. Wil je meer leuke markten in Londen bezoeken? Lees dan ons markten artikel over de leukste markten van Londen.

De Street Art in Shoreditch

Ben jij een liefhebber van street art? Dan moet je zeker Shoreditch uitchecken. In Shoreditch vind je namelijk heel veel street art. Je kan heerlijk door deze wijk slenteren en genieten van de vele graffiti art die deze wijk kenmerkt. Street art in Shoreditch is zeker een aanrader. lopen met allemaal leuke cafeetjes, vintage winkeltjes en platenzaakjes. 

Gratis dingen doen in Londen - Street art in Londen
Echt een aanrader om als een van de gratis dingen doen in Londen!

Geniet van het uitzicht van de Sky Garden

Wil je een mooi uitzicht hebben over de stad Londen. Ga dan naar de Sky Garden. Vanaf de Sky Garden heb je een heel mooi uitzicht over de stad Londen en zit je in een tuin in een wolkenkrabber.

Gratis dingen doen in Londen - Sky Garden

Je kan er ook heerlijk ontbijten, klinkt als een goed begin van de dag! Goed uitzicht en ontbijt. Zorg er wel voor dat je van te voren reserveert!

Bezoek het British Tate en Modern Tate

De meeste musea in Londen zijn gratis. Zoals de British Museum dat je meeneemt door de Britse Geschiedenis. Ben je meer in voor moderne kunst dan kan je naar het Modern Tate. Kies voor de Turbine Hall waar ieder half jaar een kunstenaar een gigantische sculptuur of installatie plaatst. Zoals de 100 miljoen handgeschilderde zaadjes van Ai Weiwei.

Bekijk een film bij The Scoop

Heb je zin om een film te pakken in London? Dan kan je bij The Scoop terecht! In The Scoop is er plek voor 800 mensen en vind je de cinema bij de City Hall. In de buurt van de Tower Bridge. n de zomer zijn er in het amfitheater livemuziek, films en voorstellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen