De Sky Garden

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

Voor een mooi uitzicht over de skyline van Londen zijn maar een paar plekken waar je een goed uitzicht hebt. Waaronder de Sky Garden in Londen.

Het grappige is dat de meeste Londenaren deze wolkenkrabber een van de meest lelijke gebouwen vinden van Londen. Ze noemen dit gebouw dan ook niet de 20 Fenchurch Street maar de Walkie Talkie, doordat het gebouw wel wat van een Walkie Talkie wegheeft.

Bij de bouw van 20 Fenchurch Street smolten er auto’s door de reflectie van de zon. Het gebouw was nog geeneens klaar! De Londenaren hadden gehoopt dat de sky garden een public space zou zijn, maar kregen het gevoel meer van een airport terminal. En dat is ook wel een beetje zo bij binnenkomst heb je het gevoel dat je een airport terminal binnenloopt.

Natuurlijk is dit wat de Londenaren vinden. Als je voor een stedentrip naar Londen gaat is de Sky Garden echt een aanrader voor het mooie uitzicht over deze stad!

london-2016-0377
De Walkie Talkie, het lelijkste gebouw in Londen
Vanaf deze foto kan je goed zien dat 20 Fenchurch Street erg op een Walkie Talkie lijkt. Wat de Londenaren als een van de lelijkste gebouwen beschouwen.

De Sky Garden

Je kan het gebouw mooi of lelijk vinden, maar vanaf de Sky Garden heb je een heel mooi uitzicht over de stad. Het voordeel is om bij de Sky Garden naar binnen te gaan dat het gratis is! Zorg wel dat je van tevoren reserveert op de website van de Sky Garden.

Als je de Sky Garden bezoekt zorg dat je de reservatie mail en je paspoort mee hebt. Bij binnenkomst checken ze je paspoort en ticket daarna moet je tas door een soort van scanner uit veiligheids maatregelen. Het heeft wel een beetje het gevoel van een vliegtuig terminal. Maar he het is gratis!

Als je mooi weer hebt dan is het uitzicht fenomenaal en dan kan je onder andere de Tower Bridge en The Shard zien vanaf het balkon. Toen ik er was het wat mistig dus kon je niet heel veel zien vanaf het Balkon.

Sky Garden
Sky Garden
Sky Garden

In de Sky Garden kan je lunchen, of dineren let wel op dat het vrij prijzig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen