De Luchthavens van Londen

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

Op stedentrip naar Londen, alleen kom je er al snel achter dat Londen 5 luchthavens heeft. Welke luchthaven kan je het best op vliegen naar Londen?

De meeste luchthavens liggen rondom Londen. Op sommige luchthavens ben je zo in de stad Londen en met andere luchthavens ben je nog een tijdje bezig om in Londen te komen.

Wij zochten voor je uit welke luchthaven je het best op kan vliegen!

Alvast een tip: Bij voorkeur zou ik altijd Londen Southend en Londen Stansted vermijden, aangezien het een uur tot anderhalf uur duurt om in het centrum van Londen te komen.

Op welke luchthaven van Londen moet ik vliegen?

Wil je snel in het centrum zijn of zijn goedkope vliegtickets naar Londen belangrijker? Dat is de vraag die je vooral moet afvragen.

Om makkelijker een luchthaven te kiezen naar Londen, heb ik het in een aantal scenarios opgedeeld. Bij elke scenarios kijken we naar de voordelen van de ligging en reistijd naar het centrum van Londen, maar ook of er budget maatschappijen op vliegen.

Waarom liever sneller in het centrum?

Heel Londen is net zo groot als de provincie Utrecht. Misschien ben je maar drie dagen in deze metropool, dat betekent dat je geen tijd wil verliezen aan reistijd om bij je accommodatie te komen. Soms is reistijd belangrijker dan de goedkoopste vliegtickets!

Snel in het Centrum van Londen?

Als je snel in het centrum van Londen wilt komen en het niet erg vind om meer te betalen voor een vliegtickets heb je een aantal mogelijkheden:

Londen City Airport

Dan kan je kiezen voor Londen City Airport wat 14 kilometer van het centrum bevind. Londen City Airport is een zakelijke luchthaven er vliegen weinig budget maatschappijen op. Goedkoopste tickets van Amsterdam Schiphol naar Londen City Airport ligt rond 50 euro.

Vanaf Londen City Airport reis je met de DLR in 16 minuten naar Bank DLR Station, in hartje Londen. De prijs voor een los ticket kost £4,80. Vanaf Bank DLR Station daar kan je makkelijk overstappen op de Londen Tube, het metronetwerk van Londen.

  • Gemiddelde reistijd met de DLR naar het centrum is 16 minuten.
  • Gemiddelde prijs voor een enkel vliegticket en treinreis naar het centrum 55,43 euro.

Londen Heathrow Airport

Londen Heathrow is een van de drukste en bekendste luchthavens van Londen. Dit is een van de internationale luchthavens van het Verenigd Koninkrijk, waardoor er veel toeristen op afkomen. Goedkoopste tickets van Amsterdam Schiphol naar Londen Heathrow ligt rond de 61 euro.

Vanaf Terminal 2-3 kan je al in 15 minuten op Paddington Station zijn met de Heathrow Express. Vanaf terminal 5 doe je er 21 minuten over om op Paddington Station te komen met de Heathrow Express. Vanaf paddington kan je gemakkelijk overstappen op het openbaar vervoer netwerk van Londen. Een enkele reis kost £ 21,50 en een retour kost £ 35,00. Dit is dus niet bepaald goedkoop om naar het centrum te reizen.

  • Gemiddelde reistijd met de Heathrow Express naar het centrum is 15 tot 21 minuten.
  • Gemiddelde prijs voor een enkel vliegticket en treinreis naar het centrum 85,31 euro.

Redelijk snel in het centrum, maar let je wel op je budget?

Ben jij een echte budget reiziger en het niet erg vind om een stuk te reizen naar het centrum van Londen? Dat is Gatwick Airport een optie.

Gatwick Airport

Gatwick Airport is een populairste luchthaven in Londen.  Dit is ook een van de thuis havens van Easyjet een van de budgetmaatschappijen waar mee je kan vliegen naar Londen. Vanaf Amsterdam Schiphol naar Gatwick Airport kost ongeveer 45 euro.

Met de Gatwick Express reis je ongeveer in 30 minuten naar Victoria Station. De prijs voor een ticket is £ 19,90, niet goedkoop. Je kan de treintickets online bestellen, dan krijg je 10% korting op je trein tickets.

Je kan ook met een Easyjet bus reizen naar het centrum van Londen. De bus doet er ongeveer 75 minuten over om bij Victoria Station te komen. Een ticket voor de bus kost £ 7,00 euro.

  • Reistijd naar het centrum van Londen is 30 minuten.
  • Gemiddelde prijs voor een enkel vliegticket en Gatwick express ticket 66,51 euro.

Voor de echte budget reiziger

Misschien is jou reisbudget niet zo toereikend als andere reizigers? Dan kan je ook vanaf Londen Luton vliegen.

Londen Luton

Vanaf Amsterdam Schiphol naar London Luton vlieg je vanaf 25 euro. Maatschapijen als easyJet en RyanAir vliegen op Luton Airport.

Je kan niet direct vanaf de luchthaven naar het centrum reizen maar moet eerst met een shuttle bus naar Luton Airport Parkway reizen. De shuttle bus doet er 10 minuten over en kost £ 2,10 voor een enkel ticket. De treinrit van Luton Airport Parkway naar St Pancras International duurt gemiddeld 35 minuten.

Tip: Je kan het best een treinticket kopen op Luton Airport, daar zit de busrit al bij in begrepen. De prijs voor een ticket is £ 16,40.

  • Gemiddelde tijd om in Londen centrum te komen is 45 minuten( hou rekening met overstap tijden van shuttle bus naar trein).
  • Prijs enkel vliegticket plus enkele trein reis is 43,54 euro.

Conclusie

Als budget reizen belangrijk voor je is raden we onmiddellijk Londen Luton aan. Maar als je snel in het centrum wilt zijn, is Gatwick of Londen City misschien een betere optie.

Heathrow raden we af

Vliegen op Londen Heathrow vind ik de minst fijne optie. Je bent snel in het centrum, maar het is niet de beste optie.

Londen city is soms een optie

Als je op Londen City Airport vliegt moet je maar net mazzel hebben. Ja je bent snel in het centrum. Maar vaak vallen de vliegtickets wat duurder uit omdat het een zakelijke luchthaven is.

Als je vroeg van te voren je tickets uit zoekt, dan kan je voor een aangename prijs naar Londen vliegen.

Wat is de beste optie?

Met Londen Gatwick is vaak de beste optie. Vliegtickets zijn misschien niet zo goedkoop als vliegen op Londen Luton, maar in 30 minuten in het centrum zonder overstap maakt dit een aangename optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen