1

Leukste alternatieve activiteiten in Londen

Laatst bijgewerkt: 12-10-2019

Laat me raden, jij kan Modern Tate al dromen, je hebt de Big Ben van elke hoek gezien en je bent alle standaard attracties in Londen een beetje zat? Dan weet je dat het tijd is voor alternatieve activiteiten in Londen.

Dan is dit artikel perfect voor jou we hebben alle alternatieve activiteiten in Londen en highlights die je misschien nog niet kent! Met deze reistips kan je een alternatieve kant van Londen ontdekken. Want er is nog genoeg te ontdekken in deze metropool!

Alle alternatieven activiteiten in Londen

ER zijn genoeg alternatieve dingen te ontdekken in deze metropool. Ben jij meer een budget reiziger? Kijk dan ook naar onze budget tips over Londen.

Street art in Londen

Londen is het paradijs voor straatkunstenaars, je kan dan ook over de hele stad street art gaan spotten. Je kan er zelfs werken van een van de bekendste straat kunstenaars vinden als Banksy.

Voor de echte Banksy fan

Heb jij zin om een van de werken van Bansky te spotten? Dan raden we je aan om Rivington street te gaan, op het werf van de Cargo Club staat dan ook een van de meesterwerken van Banksy.

Wil jij veel streetart zien?

Ga naar Shoreditch deze wijk zit vol met hippe en trendy bars en cafe’s, maar is ook een wijk vol street art. Misschien zie je zelfs iemand graffiti spuiten!

Alternatieve activiteiten in Londen
Zie deze straatkunstenaar eens spuiten!

Camden Town

Camden Town is door toeristen ontdekt, maar dat betekent niet dat het zijn vibe heeft verloren. Integendeel, deze alternatieve wijk is geliefd bij vintage liefhebbers en mensen die van aparte winkels houden.

De Camden Town mark heeft een heerlijke relaxte vibe en is zeker de moeite waard om doorheen te struinen. Hier kom je talloze leuke vintage collectors items tegen en hebben ze ook een heerlijke food market.

Dwaal af op East end

Vroeger was East End berucht om de verlammende armoede en de criminaliteit vanwege Jack the Ripper. Inmiddels is deze wijk ontdekt door toeristen, maar zijn charme nog steeds niet verloren. In deze wijk ga je vooral vermaken door de hippe graffiti, retro winkels en de straatmarkten.

Pak een klassieke film in een operationele filmstudio

Elke dinsdagavond kan je bij de Sands Cinema Club genieten van het beste wat een Arthouse cinema kan bieden. Denk aan Sfeervolle oude film/kostuum studio in de wijk Rotherhithe.

Een bezoek is een avontuur voor de theaterliefhebber. Je loopt door een kostuumatelier langs naaigereedschappen en rekken met kleding en kostuums. In het aandoenlijke zaaltje kan je van alles verwachten van oude films tot franse poëtisch realisme.

De toegang is vrij, maar je moet wel registreren op de mailinglijst en een stoel reserveren. Uiteraard worden donaties zeer gewaardeerd.

Film Liefhebber?

Ben jij een filmliefhebber? In Londen komen het hele jaar door meer gratis film festivals. Wil jij de regen trotseren? Wie weet kan je hiermee de regenachtige dag vermijden.

Halloween in Londen

Soms gaat het meer om de tijd wanneer je ergens bent dan welke straat je loopt. Wil je Londen beleven in een hele andere vibe? Ga dan met Halloween naar Londen. Tijdens Helloween is deze grauwe stad nog een stukje duisterder door alle Helloween versieringen en verkleedde mensen.

De hele stad is een levend decor geworden voor Helloween. In elke straat, winkel of markt zal je tekenen van Helloween mee maken.

Geef een reactie 1

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen

1 Reactie

Avatar

Wouter

Wow wat een coole post over london